Câine salvat de la înec! – (Își exprimă recunoștința în cel mai adorabil mod cu putință)

Operațiunea de salvare a unui câine dintr-o fântână

Nimic nu este mai înspăimântător pentru un câine decât să fie prins într-un puț, în fața unui înec iminent, cu nimeni în jur care să-l ajute. Din fericire, un câine foarte norocos din India a fost cruțat de această soartă datorită unui grup de oameni foarte binevoitori.

Membrii unei organizații de salvare a animalelor numită Animal Aid Unlimited au fost anunțați că un câine a căzut într-un puț deschis, în acel moment abia reușind să-și mențină echilibrul, agățându-se de o margine stâncoasă subțire pentru a nu se îneca.

Echipa de salvare s-a deplasat imediat la fața locului pentru a scoate câinele; în timp ce coborau pe cineva în puț cu echipament de rapel, cățelușul speriat a început să-și miște coada în semn de ușurare.

Intervenția a avut succes, un voluntar al echipei de salvare fiind coborât în puț pentru a aduce câinele la suprafață. Câinele încă dădea din coadă, în timp ce voluntarii s-au adunat în jurul lui pentru a se asigura că este bine înainte de a-l pune în vehicul și a-l duce la sediul Animal Aid Unlimited pentru consult și a pentru se asigura că este în afara oricărui pericol.

Odată finalizată misiunea de salvare, Animal Aid Unlimited a oferit adăpost câinelui, salvatorul norocos transportând câinele recunoscător într-un mediu sigur.

Organizația menționează că s-a recuperat complet în timpul petrecut acolo.

Acesta este unul dintre acele cazuri în care puteți fi martori la natura înduioșătoare a acțiunilor de salvare a câinilor – Animal Aid Unlimited a lansat un videoclip al misiunii de salvare, pe care îl puteți găsi aici:

Este o scenă incredibil de înduiosătoare, cameramanii înregistrând întregul spectacol (desigur, cu note orchestrale înălțătoare în fundal, pentru efect). Pe de altă parte, este evidentă fericirea de pe chipul câinelui odată aflat în siguranță și înconjurat de dragoste, atenție și îngrijiri medicale din partea voluntarilor Animal Aid – în tot acest timp coada lui neîncetând a se mișca.

Aceste tipuri de acțiuni de salvare sunt mult mai frecvente în India decât în alte părți – tipul de puț deschis realizat manual în care a căzut câinele este extrem de frecvent în zonele semi-rurale din întreaga țară.

Datorită faptului că sunt realizate manual, acestora le lipsesc de obicei tipurile de balustrade de siguranță și protecții cu care sunt dotate majoritatea puțurilor din zonele mai industrializate. Astfel, în India, poate fi greu pentru un câine să supraviețuiască fără ajutor, odată căzut într-un astfel de puț. Organizații ca Animal Aid sunt, fără îndoială, necesare pentru a îngriji acești câini.

Între muzica sentimentală și constantele pledoarii la care face apel videoclipul, ar putea fi ușor pentru cineva să devină cinic în privința naturii publice manipulative a clipurilor oficiale ale organizațiilor de caritate cu scopul strângerii de fonduri.
Totuși, ca multe dintre aceste organizații nonprofit dedicate scopurilor nobile, Animal Aid Unlimited își continuă activitatea cu sprijinul donațiilor și strângerii de fonduri din partea oamenilor emoționați în fața unor astfel de cazuri reale.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top