Homeopatie pentru câini (Interviu cu dr. Richard Pitcairn)

Câine odihnindu-și capul pe o floare, simbol al medicinei naturiste

Am primit destul de multe întrebări de la cititorii noștri cu privire la homeopatia pentru câini. Deoarece nu sunt nici veterinar și, cu siguranță nici expert în homeopatia canină, am apelat la un adevărat expert: Dr. Richard Pitcairn, cunoscut de mulți ca fiind părintele homeopatiei canine.

Dr. Pitcairn a înființat Academia de Homeopatie Veterinară și a pus bazele Cursului Profesional de Homeopatie Veterinară. Are o experiență de zeci de ani în acest domeniu ca savant, practicant și inițiator.

Suntem onorați că avem ocazia să realizăm acest interviu, așa că activați-vă tastele de învățare!

Ne puteți expune conceptul homeopatiei veterinare? Care este importanța ei?

Răspunsul rapid este că principiile homeopatiei au fost descoperite de către un medic din Germania acum 200 de ani. Prin utilizarea medicamentelor (remediilor) într-un anumit mod, pe baza asocierii simptomelor pacientului la ceea ce va provoca medicamentul, se stimulează capacitatea naturală, inerentă de vindecare a organismului.

Este important de știut că acționează ca un stimulent. Comparativ cu medicina convențională, homeopatia este utilizată în mod opus. În loc să blocheze sau să suprime simptomele, ea stimulează răspunsul vindecării organismului prin imitarea bolii la pacientul respectiv.

Astfel, remediul specific acelui pacient trebuie ales cu atenție, astfel încât să corespundă situației sale destul de îndeaproape.

Sunteți fondatorul Academiei de Homeopatie Veterinară și mulți vă consideră „părintele” acestui domeniu. De ce nu a existat cineva care să deschidă aceste drumuri înainte (sau poate a existat, dar majoritatea oamenilor nu știu)?

Academia este prima asociație homeopatică veterinară de nivel profesional din SUA, dar, desigur, au existat multe alte asociații homeopate – atât pentru medicii practicieni, cât și pentru publicul larg.

Din punct de vedere istoric, au existat mulți practicieni veterinari homeopați. Există o istorie foarte interesantă în SUA, de exemplu. Pe vremuri, unele afaceri majore, cum ar fi căile ferate, permiteau doar tratament homeopat pentru caii lor. În ceea ce privește Academia, a părut timpul să înființăm o organizație care să poată supraveghea și certifica practicieni instruiți.

Din punctul dvs. de vedere, cum adoptă medicii veterinari homeopatia în clinicile lor?

Cursul nostru pentru medici veterinari, Cursul Profesional în Homeopatie Veterinară, a pregătit aproximativ 500 de medici veterinari încă din anul 1952. Mulți dintre ei practică exclusiv homeopatia și au rezultate foarte bune, inclusiv din punct de vedere al afacerii.

Cea mai mare parte a medicilor veterinari care urmează cursul nu se dedică în întregime homeopatiei, dar o utilizează parțial, împreună cu alte metode de tratament, cum ar fi acupunctura, ierburile chinezești, terapia cu laser, remediile florale Bach, chiropraxia, injecțiile cu ozon, anumite suplimente nutritive etc. și uneori împreună cu medicamentele convenționale obișnuite.

Această practică este numită de obicei „integrativă” sau „eclectică” și nu se consideră a fi strict practica homeopatiei. De asemenea, acești practicanți nu devin atât de pricepuți în utilizarea ei, deoarece combinarea homeopatiei cu alte tratamente interferează adesea cu acțiunea sa.

Având în vedere cele menționate mai sus și anume că remediul acționează prin stimularea unui răspuns și nu prin combaterea sau interferarea cu simptomele prezente, este evident pentru dvs. că a combina stimulul homeopatic, împreună cu utilizarea unui medicament care blochează răspunsul organismului, este cumva lipsit de sens.

Acestea fiind spuse, voi adăuga că nutriția optimă este foarte, foarte importantă, în special scoaterea animalelor de pe o dietă bogată în carne și oase. Tratamentul chiropractic nu interferează în majoritatea cazurilor și poate fi de fapt util.

Nutriția este un aspect important al activității dvs. Cum se suprapune o nutriție bună cu homeopatia?

După cum spuneam, nutriția este foarte importantă. Acest lucru este evident, atunci când realizați că organismul trebuie să dispună de ceea ce are nevoie pentru a se vindeca. Indiferent de metoda folosită, dacă blocurile construcției sunt indisponibile, atunci vindecarea nu se poate finaliza.

Pe de altă parte, este important să evitați alimentele sau suplimentele care conțin substanțe nocive, deci o dietă organică proaspătă bazată pe legume, boabe, fasole și surse animale minime (carne, oase, lactate) este cea mai bună.

Pe lângă dieta organică, este importantă evitarea alimentelor modificate genetic care cauzează diverse probleme de sănătate la animale, inclusiv tumori și cancer.

Până acum, ați creat Cursul Profesional în Homeopatia Veterinară, ați fondat Academia de Homeopatie Veterinară și ați scris o carte. Ce urmează?

Eu și soția mea, Susan, lucrăm la a 4-a ediție a cărții noastre. După aceea, m-am gândit să scriu o altă carte. Vom vedea. Încă sunt implicat în predare și scriere. Împlinesc 75 de ani în luna mai, deci, cine știe?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top