4 moduri inteligente de a-ți pregăti câinele pentru venirea unui copil

Pui de Labrador alături de un bebeluș

Dacă tu și partenerul sau soția sunteți iubitori de câini, sunt șanse să deveniți și părinți de câine. Înainte de apariția primului tău copil, probabil că vei petrece câțiva ani crescându-ți cățelușul ca pe copilul tău. Câinii îți împărtășesc sentimentele. Dacă îi tratezi ca pe propriul tău copil, și ei vor fi atât de atașați de tine, de parcă ai fi părintele lor.

Acum, când urmează să ai un copil, trebuie să-ți pregătești cățelușul îndrăgit pentru sosirea nou-născutului. Deoarece puii pot fi teritoriali și protectivi, știi că acest proces necesită mult efort. Pentru a te ajuta, iată câteva dintre cele mai inteligente moduri prin care îți poți pregăti puiul patruped pentru sosirea fratelui său uman:

Înscrie-ți cățelușul la clase de dresaj

Unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le poți urma este să începi să-ți pregătești din timp cățelul pentru sosirea unui copil. De îndată ce descoperi că urmează să ai un copil, ar trebui să te străduiești să îți pregătești câinele pentru sosirea copilului. Toate acestea se reduc la o pregătire adecvată. Dacă ai noroc, îți poți înscrie câinele la cursuri de dresaj pentru câini, prin care comportamentul acestuia devine mai limitat și controlat.

Dacă nu există niciun curs în apropiere de tine, nu te teme, deoarece tehnologia a deschis calea către facilitarea antrenamentului câinilor. Acum există aplicații de dresaj pe care le poți folosi pentru a-ți dresa mai bine câinele. Află mai multe aici despre aceste aplicații de dresaj pentru câini.

Acest lucru este esențial mai ales dacă puiul tău nu a fost niciodată obișnuit să aibă copii prin preajmă. Copiii mici sunt adesea foarte imprevizibili, iar reacțiile lor ar putea de asemenea să declanșeze ceea ce era un obicei pentru cățelul tău.

Învață-ți câinele noi abilități

Dacă simți că puiul tău trebuie în cele din urmă să stăpânească un truc pe care ai încercat să-l convingi să-l facă, atunci este timpul să realizezi acest lucru. De exemplu, îți dorești ca puiul tău să exerseze mâncatul într-un singur loc, cum ar fi garajul. Din păcate, cățelușul tău nu s-a obișnuit încă și în continuare mănâncă peste tot. Când sosește copilul, acest lucru poate fi supărător, în special atunci când bebelușul începe să meargă de-a bușilea prin jur.

Câinii sunt foarte teritoriali când vine vorba de mâncarea lor, iar ultimul lucru pe care dorești să se întâmple este să vezi cățelul înfuriindu-se pe bebeluș, deoarece bebelușul nevinovat confundă mâncarea cățelului tău cu jucăriile. Dacă puiul tău nu este încă pregătit să-și facă nevoile fiziologice în locul permis, acum este timpul pentru tine să grăbești procesul de dresaj al acestuia!

Învață-ți câinele să-i placă alți copii

Pe lângă instruirea câinelui în dobândirea abilităților de bază, trebuie să abordezi și trăsăturile lui de caracter si comportament. Dacă nu ai în mod normal copii mici în casă, câinele tău va fi cel mai probabil centrul atenției și va acționa, de asemenea, ca un copil docil. Dar când vine copilul, s-ar putea să fii neliniștit de modul în care câinele tău se va comporta în preajma copilului. Aceste sentimente negative sunt ultimul lucru pe care ai vrea să le simți vreodată pe lângă ceilalți factori de stres care vin odată cu apariția un nou-născut în casă.

Pentru a vedea cum reacționează cățelul tău față de copii, adaugă acum la rutina ta zilnică sesiuni de joacă ale câinelui în parc. Fă acest lucru mai ales într-un moment în care există copii în jur. În acest fel, poți să observi atitudinea și comportamentul cățelului tău și să vezi ce domenii ale comportamentului lor ar avea cea mai mare nevoie de șlefuire.

Stabilește limite

Dacă puiul tău obișnuia să fie regele sau regina casei, aceasta este pe cale să se schimbe acum, că urmează să vină un copil. Cu toate acestea, poți face această ajustare mai ușoară pentru câinele tău dacă începi mai devreme. Amintește-ți că ființele umane au nevoie de 21 de zile pentru a-și forma un obicei. Îți poți imagina că animalele ar avea nevoie de mai mult timp.

De exemplu, de la început, poate dorești să începi să stabilești  limite atunci când vine vorba de dormitorul tău și de camera destinată bebelușului. Cu cât cățelul tău înțelege mai bine, cu atât mai puține probleme vei avea când sosește copilul.

Concluzie

Un nou-născut vă poate schimba dramatic viața atât ție cât și cățelușului tău. Câinii sunt creaturi ale deprinderii și previzibilității, dar se pot adapta și la schimbările produse de sosirea unui copil în casă. În plus, nu uita, pentru un câine ești lumea lui întreagă, șeful, conducătorul și părintele. Odată cu apariția unui nou copil, aceste sentimente vor fi puse la încercare. Oricât de descurajant poate părea, pregătirea puiului tău pentru sosirea unui nou copil este o sarcină realizabilă. Trebuie să știți că acești doi vor fi atât de apropiați și confortabili unul cu celălalt (cu prudență, desigur), ca și cum ar fi frați adevărați.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top