Cum să alegi un câine dacă ai un copil mic

Copil strânge în brațe câinele familiei

Un câine poate aduce o mare bucurie în viața de familie. Cunoscuți pentru loialitatea și natura lor iubitoare, câinii sunt însoțitori minunați pentru oamenii de toate vârstele. Deținerea unui câine are, de asemenea, multe beneficii pentru sănătate: promovează încrederea în sine și îi ajută pe stăpâni să facă față stresului, scad tensiunea arterială a omului și „antrenează” proprietarii să iasă mai des pentru o plimbare bună.

Cu toate acestea, dacă ai deja un copil drăgălaș în familie (sau intenționezi să ai un copil în curând), alegerea câinelui potrivit trebuie să depășească confortul și preferințele tale. Este esențial să te asiguri că cel mic devine un proprietar responsabil de animale de companie într-un mod sigur și încântător. Pentru a face procesul și mai interesant, ia în considerare să documentezi prima experiență a copilului tău cu animalele de companie sub forma unui site web creat cu un constructor de site-uri pentru copii. Te vom ghida printre cele mai prietenoase rase pentru a te ajuta să-i alegi un prieten copilului tău.

Ce ar trebui să iau în considerare când aleg un câine adecvat familiei?

În primul rând, întrucât copilul tău este încă un copil și nu te poți aștepta ca acesta să aibă grijă de un animal de companie, alegerea câinelui trebuie să fie o decizie a membrilor adulți ai familiei, în funcție de timpul lor, finanțe, nivelul de energie și chiar spațiul disponibil din casă. Iată câteva sfaturi pentru un început:

Dacă ai o casă compactă, îți recomandăm să adopți un câine mai mic care să nu te facă să te simți exclus din propria casă. Cu toate acestea, reține că un câine foarte mic este fragil și nu va fi o potrivire bună pentru un mic nebun neîndemânatic.

Câinii mari sunt o alegere perfectă pentru poznașii activi care-și fac mereu de cap, dar astfel de câini necesită plimbări frecvente și spațiu liber.

De asemenea, dacă dorești să sari peste faza de antrenament și să primești un animal de companie mai calm, ia în considerare un câine mai în vârstă în locul unui cățeluș jucăuș.

Toți câinii au trăsăturile lor personale unice: aventuroși sau calmi, jucăuși sau leneși, domnul „Prinde-mă” sau domnișoara Alintări … Câinele ideal pentru o familie cu un copil va fi cel care are o inimă blândă și prietenoasă și un temperament care se potrivește stilului de viață al familiei.

Un scurt ghid al câinilor potriviți pentru copii în funcție de mărime

Cei mai buni câini mici pentru copii

Havanese. Un însoțitor ușor de dresat, tandru și dulce, cu blană hipoalergenică. Necesită îngrijire și periaj.

Dachshund. Jucător și dresabil, acest cățel adorabil are, cu toate acestea, o pasiune pentru adulmecarea mirosurilor (inițial crescute pentru a detecta animalele dăunătoare), astfel încât se poate simți inconfortabil într-o casă cu alte animale de companie.

Cavalier King Charles Spaniel. Acest amic super-prietenos iubește o compania oamenilor și a altor animale de companie. Adoră, de asemenea, petrecerea timpului afară adulmecând și explorând.

Buldog francez. Acest ghiduș amuzant cu o față încrețită nu necesită prea mult dresaj sau îngrijire.

Cele mai bune rase medii de câini pentru copii

Poodle. Afectuos, docil și inteligent, acest cățel este absolut hipoalergenic, așa că poate fi un prieten grozav pentru un copil alergic.

Beagle. Acest individ drăguț și prietenos este considerat cel mai bun câine de familie din toate timpurile, dar necesită multă pregătire, deoarece este ușor de distras și purtat de mirosurile ciudate.

Cei mai buni câini mari pentru copii

Collie (standard). Un prieten afectuos, cu maniere grațioase și pasiune pentru copiii mici. Necesită periaj și îngrijire.

Golden retriever. Un câine inteligent, jucăuș și blând, care necesită multă mișcare și spațiu. O potrivire bună pentru copiii activi.

Labrador retriever. Se spune că este cel mai bun câine utilitar din toate timpurile și pentru un motiv bun. Este un însoțitor perfect pentru tot felul de activități și jocuri, în special înotul și recuperarea.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top