Cum să gestionezi (în sfârșit) părul de câine din casă!

Câine odihnindu-se în patul stăpânului

Pe cât de mult ne iubim prietenii patrupezi, părul de animal din casă ne va da mereu bătaie de cap. Dacă nu este peste tot pe covoare și mobilier, atunci, cel mai probabil va fi pe hainele noastre.

Cu toate acestea, nu trebuie să fie întotdeauna o situație atât de extremă ci trebuie să-l privim ca pe ceva destul de ușor de întreținut. Consultați aceste sfaturi nemaipomenite:

Un bun punct de plecare pentru controlul părului de animale ar fi, în primul rând, să vă evaluați animalul de companie. Este normal ca animalele să năpârlească, dar dacă aceasta devine excesivă, poate indica altceva. Năpârlirea poate fi un simptom al puricilor, alergiilor, arsurilor solare sau uneori chiar al sarcinii.

O periere normală va ajuta la reducerea răspândirii părului în casă, și, în același timp, la curățarea și catifelarea blănii.  Dacă sunteți nesiguri în privința celei mai bune perii, medicul veterinar sau frizerul va fi bucuros să vă ajute să o găsiți pe cea perfectă pentru animalul dvs.

Asigurați-vă că animalul dvs. este spălat în mod regulat.  Un animal curat va avea o blană mai sănătoasă. Utilizarea unui șampon pe bază de fulgi de ovăz poate ajuta la calmarea pielii uscate, mâncărimii și iritației pielii și este disponibil în majoritatea magazinelor de animale de companie și, desigur, în comerțul online.

Este relativ ușor să-l preparați chiar dvs., utilizând făină de ovăz, bicarbonat de sodiu și puțină apă.

Așadar, acum după ce ne-am asigurat că putem controla animalele astfel încât năpârlirea acestora să deranjeze cât mai puțin, trebuie să analizăm modul în care putem reduce sau elimina cantitatea de păr de animale din casă.

Rolele cu scame sunt o mană cerească pentru proprietarii de animale – nu numai că sunt ieftine și ușor de obținut, dar vor ajuta la îndepărtarea părului de pe haine și la evitarea oricărei situații incomode legate de păr. Cumpărați un pachet de role, astfel încât să aveți una la îndemână pentru situații de urgență în casă sau în afara acesteia.

O altă soluție foarte utilă este să presărați bicarbonat de sodiu peste covor înainte de a aspira. Acesta va avea ca efect desprinderea firelor de păr din fibrele covorului și, în același timp, va ajuta la dezodorizarea acestuia. Este un produs ieftin, eficient și, mai mult, este netoxic.

După aspirare, este indicat să folosiți un mop electrostatic, deoarece, uneori, aspirarea poate răspândi părul pe suprafețele inițiale. Mopul va atrage acele fire libere și va ajuta la eliminarea completă a părului de animal din casă.

Este un sacrificiu pe care toți trebuie să-l facem atunci când deținem animale de companie. A avea păr este natural și de anticipat, așa că este puțin probabil să avem vreodată o casă lipsită de păr de animale, dar este ceva ce putem controla dacă acordăm mai multă atenție și dacă ne străduim puțin mai mult zi de zi. În acest fel, atât prietenii noștri blănoși, cât și noi ne putem bucura de relaxare după o zi lungă.

Consultați infograficul de mai sus pentru câteva sfaturi mai la îndemână și adăugați oricare dintre metodele propuse și testate de dvs. la comentariile de mai jos.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top