Protejează-ți mobila preferată de animalul de companie

Acest câine stă liniștit pe canapeaua stăpânului

Să ai animale de companie poate fi minunat. Nu numai că îți oferă confort, dar sunt și prieteni la nevoie. Acesta este motivul pentru care multe persoane decid să aibă în viața lor un câine, pisică, șopârlă, pește, hamster sau iepure.

Singura problemă cu animalele de companie este că există unele aspecte negative ale primirii acestora în casa ta. Unul dintre acestea este faptul că îți pot deteriora piesele preferate de mobilier, uneori zgâriindu-le, dar alteori doar stând pe ele.

Deci, ce poți face pentru a-ți proteja scaunul balansoar sau canapeaua din material textil de acele animale de companie neplăcute din casa ta?

Îți punem la dispoziție câteva dintre sfaturile noastre de top despre cum să-ți protejezi mobilierul preferat de animalul de companie. Le puteți încerca singuri acasă, majoritatea fiind evidente, dar poate că nu sunt lucruri pe care te-ai gândi imediat să le faci.

Căută o abordare simplă și evidentă și asigură-te că nu ajung la mobilă

Desigur, unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru a te asigura că îți protejezi mobilierul de animalele de companie este să  le împiedici să ajungă la el. Bineînțeles, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut și dacă se apropie seara și vrem să ne cuibărim alături de câinele sau mâța noastră, atunci poți constata că fermitatea ta de fier începe să se sfărâme puțin.

O modalitate bună de a rămâne ferm este să le creezi propriul loc despre care să știe că este al lor.  Acest lucru ar trebui să fie moale, confortabil și tentant pentru ei, cel puțin mai mult decât canapeaua ta.

Stabilește o rutină săptămânală de curățenie și ține-te de ea

Dacă permiți ca animalele tale de companie să stea pe mobilierul tău, atunci un sfat bun este să te asiguri că stabilești o rutină săptămânală de curățenie pe care s-o încerci și s-o urmezi. Aceasta include ștergerea și aspirarea, precum și rotirea pernelor detașabile, în special în zonele în care animalului tău de companie îi place să stea. Vei vedea cât ai clipi din ochi că nu îl încântă prea mult acest lucru și mobilierul tău îți va mulțumi pentru asta.

Acoperă-ți mobilierul pentru a-l proteja

Acum, acest lucru nu este întotdeauna ideal dacă ești mândru de felul în care arată canapeaua sau scaunul tău, dar dacă nu te deranjează să le acoperi măcar puțin, atunci este o alegere excelentă. Alege un cearșaf  sau o pătură frumoasă și pune-o pe locul în care animalului tău de companie îi place să stea. Acest lucru înseamnă că, dacă se murdărește sau arată uzat, poți pur și simplu să îl îndepărtezi și apoi să îl speli înainte de a-l înlocui. Ideal dacă dorești să minimizezi problema părului animalelor de companie.

Oprește zgârierea și oferă o opțiune alternativă

O problemă când ai pisici sunt zgârieturile lor. Pisicilor le place să-și încordeze ghearele oricând și oriunde nu ar trebui. Problema este că este greu să le oprești să o facă. La urma urmei, pentru ele este un instinct normal. Ce poți face în această situație este să încerci tot posibilul să le redirecționezi instinctele departe de mobilier. Investește în câteva suporturi de zgâriat pentru pisici și așază-le în toată casa ta (și departe de orice locuri pe care le place în prezent să le zgârie). Dacă se hotărăsc să-și bage ghearele mai degrabă în suporturi, decât în scaunul tău preferat, atunci este timpul să le copleșești cu laude. S-ar putea să nu arate, dar pisicilor le place să fie complimentate când au făcut ceva bine.

După cum poți vedea, există moduri prin care te poți bucura de frumosul tău mobilier fără a te îngrijora că animalele ți l-ar putea distruge. Aceasta înseamnă că le poți avea cu ușurință pe amândouă și nu este nimic mai bun de atât.

Unul dintre principalele lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba despre animalele de companie și mobilierul din casa ta este să te concentrezi pe a fi consecvent. Nefiind consecvent, acestea vor deveni confuze și ar putea să nu înțeleagă ce ar trebui și nu ar trebui să facă. Ia-ți deciziile cu privire la ceea ce aștepți de la animalele de companie și asigură-te că au înțeles. Apoi ar trebui să poți crea un cămin fericit și armonios, unul în care să te poți bucura atât de propriul mobilier frumos cât și de animalele de companie care sunt o mare parte a familiei tale.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top