Doi ogari pozați de un fotograf profesionist

Cum să îți pregătești câinele pentru o ședință de fotografie profesională

Câinele tău face parte din familia ta, iar albumul familiei nu va fi complet fără el. Cu toate acestea, există provocări în a-ți pregăti câinele pentru o ședință de fotografie profesională.

Chiar și oamenii au nevoie de mai multe încercări înainte de a obține câteva fotografii cu adevărat  bune. Dar cum va fi cu câinele tău? Ce se întâmplă dacă refuză să stea cuminte și sfârșești prin a nu obține pozele dorite la finalul sesiunii?

În afară de irosirea banilor, ai fi dezamăgit. Dar nu trebuie să fie așa.

Oricât de neascultător este câinele tău, există o mulțime de trucuri și sfaturi pe care le poți folosi pentru a pregăti câinele pentru a face poze.

Să-i faci baie

O baie bună este necesară pentru câinele tău, astfel încât să poată arăta curat în fotografie. Un câine energic va avea nevoie de o baie cu o zi înainte de ședința foto, deoarece se poate murdări cu ușurință.

Cu toate acestea, dacă ești norocos și ai un câine calm și ascultător, nu trebuie să-ți faci prea multe griji pentru murdărie. Doar asigură-te că este curat înainte de a pune piciorul în studio.

Nu recomandăm să lași câinele să stea murdar și urât mirositor în fața aparatului de fotografiat. Doar asigură-te că a făcut o baie caldă cu săpun și șampon înainte de ziua cea mare. Baia este necesară pentru a îndepărta resturile, părul desprins și murdăria de pe corpul său.

Îngrijirea și toaletarea

La fel cum baia este un proces crucial pentru felul în care arată în fotografie animalelor de companie, la fel și îngrijirea și toaletarea lor. Plătești un profesionist să facă fotografii câinelui tău. Nu dorești ca tu sau fotograful să fiți dezamăgiți de fotografiile făcute.

Câinele tău trebuie să fie bine pregătit pentru a arăta perfect în fotografii. Dacă te simți încrezător, îți poți pregăti singur câinele. Pentru un aspect de model profesionist, poate dorești să consulți cel mai apropiat salon frizerie/cosmetică pentru animalele de companie.

Îți poți aranja câinele acasă, periindu-i părul, tăindu-i unghiile, ștergându-i ochii și nasul și curățându-i urechile, păstrând forma blănii și spălându-i dinții. Citiți acest articol pentru sfaturi despre toaletarea câinelui acasă.

Exersați comenzile

După ce modelul tău canin arătă curat și drăguț, este timpul să îl înveți cum să se comporte în fața fotografului. Știm cu toții că aspectul nu este suficient pentru a obține o imagine bună; și priceperea joacă un rol important.

Este important ca câinele să respecte instrucțiunile fotografului și tu trebuie să ajuți în acest sens. Repetă comenzile de bază, cum ar fi: șezi, stai sau așteaptă, culcat, nu e voie, vino aici, etc. Pentru a afla mai multe despre comenzile de bază pentru câini, consultă acest link.

Poți chiar să îți înveți câinele câteva posturi frumoase pe care le poate imita la studio. Te poți inspira din alte poze reușite pentru a-ți ajuta câinele să înțeleagă ceea ce ar trebui să facă. Fii liber să exersezi fotografia cu câinele tău prin joc de rol, în timp ce tu joci rolul de fotograf și câinele tău pe cel de model.

Relaxare sau mișcare

Relaxarea înaintea zilei celei mari este importantă. Asigură-te că câinele dvs. nu face nimic intens sau obositor înainte de ședința foto. Ultimul lucru pe care îl dorești este un model obosit în studio.

Pe de altă parte, unii câini trebuie să facă mișcare înainte de evenimentele importante pentru ca să funcționeze corect. Lăsându-i să se miște și să se joace înainte de ședința foto, vei fi sigur că ei sunt fericiți și relaxați în ziua în care fac pozele.

Trebuie să știi că și o ședință de fotografie pentru câini poate dura multe ore și implică multă mișcare, așadar nu vrei să-ți epuizezi complet câinele înainte de ziua cu pricina.

Pregătește locația

Pregătirea locației ședinței foto joacă un rol important dacă tu ești cel care face fotografiile. Locația trebuie să fie ordonată și trebuie să aibă multă lumină.

Să faci câteva fotografii în grădină înseamnă să cosești iarba și să tunzi plantele. Dacă găsești resturi în gazon, asigură-te că le îndepărtezi înainte de ședința foto.

Câinii timizi se comportă mai bine acasă sau în curtea casei lor. Cu toate acestea, trebuie să te consulți cu fotograful despre locația potrivită destinată fotografiilor profesionale. De obicei, studiourile sunt păstrate curate și agreabile pentru ședințele foto.

În aer liber este cel mai bun loc pentru câinii activi, sportivi. Afară vor exista, de asemenea, mai multe idei pentru fotografie.

Lucruri pe care trebuie să le iei cu tine

Indiferent dacă vei fotografia câinele în aer liber sau în interior, trebuie să ai câteva articole cu tine. Vei avea nevoie de ele pentru ca frumosul tău câine să se comporte corespunzător în timpul ședinței foto.

Unele dintre lucrurile pe care trebuie să le ai la dispoziție sunt o perie, zgardă, saci de gunoi, apă, hăinuță pentru câini, jucării și gustări/recompense. Folosește peria pentru a-i netezi blana în timpul ședinței foto.

Nu vei avea succes fără jucării și gustări. Câinele nu va înțelege nici măcar de ce trebuie să pozeze în fața aparatului foto, dacă nu primește o recompensă pentru asta.

Deoarece câinele va lucra foarte mult în studio, apa și gustările îi vor oferi un motiv pentru a continua. Cel mai important, are nevoie de tine aproape pentru a-i acorda un sprijin de neclintit.

Concluzie

Probabil nu te-ai gândit cât de greu poate fi să pregătești un câine pentru o ședință foto fabuloasă. Trebuie să aloci o mare parte din ziua ta pentru a duce totul la bun sfârșit.

Baia, pregătirea și tunderea pot dura o săptămână întreagă, în funcție de personalitatea câinelui tău. Dacă este prea mult, salonul local de frizerie/cosmetică pentru animale de companie este mai mult decât fericit să te ajute.

Un câine ascultător nu va crea probleme, dar cu unul obraznic vei avea de furcă. Dă-i informații fotografului pentru a putea fi amândoi pregătiți mental pentru acest lucru.

Fotograful tău trebuie să cunoască temperamentul câinelui tău, fără doar și poate. În general, studiourile de fotografie pentru animale de companie s-au ocupat de unul sau doi câini agresivi, astfel încât să te poți baza pe ei pentru a ști cum să gestioneze personalitatea câinelui tău.

Scroll to Top