Cele mai bune aspiratoare pentru părul animalelor de companie din 2024

Cel mai bun aspirator pentru animale de companie

Să ne imaginăm următoarea situație: tocmai am achiziționat un animal de companie, iar după două luni în care acesta s-a plimbat peste tot prin casă, sesizăm ceva: acesta a lăsat păr peste tot! Primul lucru care îți va trece prin cap va fi să iei o perie și să încerci să strângi părul lăsat pe mobilă și pe covoare.

Însă această metodă implică mult timp și energie. Vei deveni și mai mânios pe animalul tău de companie.

Din fericire, există și soluția simplă: un aspirator special pentru părul animalelor de companie.

Există o mulțime de astfel de aspiratoare pe piață, fiecare cu specificațiile, avantajele și dezavantajele proprii.

În acest articol vom prezenta recenziile celor mai bune 12 aspiratoare de păr de animale de companie. Vom include aspiratoare din diferite categorii (verticale, cu sac, de mână sau smart), vom discuta despre caracteristicile fiecărui aspirator, dar și despre plusurile și minusurile pe care le-am sesizat pe parcursul utilizării fiecărui model.

Așadar, puteți folosi acest ghid detaliat atunci când vreți să achiziționați cel mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie.

Cele mai bune aspiratoare pentru păr – tabel de comparații

Ce mai bun un aspirator pentru părul animalelor de companie – specificații

Achiziționarea celui mai bun aspirator pentru părul animalelor de companie vă va scuti de multe bătăi de cap pe parcursul sezonului de năpârlire.

Unele animale de companie năpârlesc tot anul (întrebați orice stăpân de Husky). Așadar, este foarte important să știți ce aspecte merită luate în calcul atunci când v-ați decis să cumpărați un aspirator.

Pentru a vă oferi o mână de ajutor, vă prezentăm următoarele caracteristici-cheie după care vă puteți ghida:

  • Modul de curățare

Modul de curățare pe care îl utilizează aspiratorul va dicta dacă este nevoie de revenire asupra suprafeței sau părul animalului de companie a fost înlăturat din prima.

Dacă ai covoare peste tot prin casă, vei avea nevoie de un aspirator cu o perie de calitate pentru a strânge toate firele de păr ce au scăpat neaspirate. Cel mai bun aspirator pentru părul de câine va fi unul cu o putere mare de aspirare, dotat cu o perie funcțională, pentru a obține rezultate excelente.

  • Utilizare facilă în spații greu accesibile

Următoarea caracteristică ce necesită un plus de atenție este capacitatea aspiratorului de a ajunge în locuri greu accesibile, în care animalul vostru de companie a pătruns nestingherit.

Dacă, de exemplu, animalul poate intra pe sub mobilier, aveți nevoie de un aspirator cu forma potrivită pentru a veni în urma animalului. Dacă, totuși, nu se poate strecura pe sub mobilier, aspiratorul trebuie să vă pună la dispoziție un cap atașabil, special pentru astfel de zone înguste.

De asemenea, aspiratorul trebuie să ajungă în colțurile camerei cu ușurință.

  • Utilitate

Atunci când cumpărați un aspirator, un mare avantaj de care puteți beneficia este versatilitatea acestuia. Nu înseamnă că un aspirator pentru părul de animale nu va fi potrivit și pentru curățenia de zi cu zi. Din contră, un astfel de aspirator va oferi două servicii simultan. Acesta va face față cu brio părului lăsat de animalul de companie și va fi aliatul vostru principal ori de câte ori doriți să aspirați praful din toată locuința.

  • Manevrabilitatea

Vrei un aspirator care să-ți ofere libertate de mișcare peste tot prin casă. În general, există două variante pentru a beneficia de manevrabilitate maximă: fie un aspirator cu acumulator, fie un aspirator cu un fir suficient de lung, care-ți va acorda spațiul necesar pentru a ajunge peste tot pe unde a ajuns și câinele tău, trecând dintr-o cameră în alta fără a fi nevoit să bagi din nou aspiratorul în altă priză.

  • Calitatea sistemului de filtrare

Înainte să achiziționați un aspirator din mediul online, dintr-un magazin de bricolaj sau dintr-un magazin dedicat electrocasnicelor, consultați recenziile referitoare la filtrele de care aspiratorul dispune.

Majoritatea producătorilor de aspiratoare specifică atunci când folosesc filtre anti-alergice și că produsele lor pot fi folosite de persoane alergice sau astmatice fără niciun fel de problemă.

Așadar, dacă dezvoltați alergii la praf sau polen, aceasta este o specificație esențială.

Top 12 cele mai bune aspiratoare pentru părul animalelor de companie

Există sute de aspiratoare pentru părul animalelor listate în magazinele online. 

Acestea se încadrează în diferite categorii, așa cum am clasificat și noi cele mai bune aspiratoare pentru părul animalelor în următorul top 12.

Cele mai bune aspiratoare verticale

Primul tip de aspiratoare pentru părul animalelor de companie este cel al aspiratoarelor verticale. Principalul avantaj al acestora este că vă permit să le folosiți stând în picioare, protejându-vă astfel postura.

Aspirator vertical Dyson V11 Total Clean
 

Dyson – și am spus tot ce înseamnă cea mai înaltă calitate, cea mai eficientă tehnologie, cel mai ergonomic design din lumea aspiratoarelor.

Fără prea multe prezentări privind istoria gigantului brand, Dyson V11 Total Clean pare, la prima vedere, un aspirator vertical de greutate redusă, care arată cel puțin modern. Însă, trecând prin diferite aspecte în rândurile ce urmează, susținem că Dyson V11 Total Clean este cel mai bun aspirator vertical pentru părul animalelor de companie.

Prin durata lungă de viață a bateriei și construcția solidă, Dyson V11 Total Clean va face față cu succes unei ședințe întregi de curățenie, oprită doar dacă veți fi nevoiți să goliți recipientul de colectare.

Puterea de aspirare este pur și simplu incontestabilă. Dyson V11 Total Clean poate aspira praful chiar și din cele mai greu accesibile zone. Aspiratorul vine cu un accesoriu special pentru aspirarea mobilei de orice tip, dar și a tapiseriei canapelei, fotoliilor sau scaunelor de mașină. Datorită acestui accesoriu, aspiratorul este mult mai ușor de manevrat decât dacă ați folosi bagheta lungă, excelentă pentru aspirarea podelelor.

Încărcătorul acestui aspirator constă într-o stație de încărcare montată pe perete, care vă va permite să depozitați ușor aspiratorul pe durata încărcării.

Avantaje:

Manevrabilitate ridicată

Putere de aspirare și perierte

Durată lungă de viață a bateriei

Ușor de curățat

Dezavantaje:

Recipient mic de acumulare ce necesită mai multe goliri

Aspirator vertical Bissell Crosswave Pet Pro
 

Aspiratorul vertical Bissell Crosswave Pet Pro îndeplinește două roluri esențiale în curățenia pe care fiecare dintre noi o facem în locuință: aspirarea și spălarea pardoselilor.

Așa cum numele o și sugerează, aspiratorul vertical Bissell Crosswave Pet Pro întinde o mână de ajutor tuturor stăpânilor de animale. Așadar, datorită construcției sale, Bissell Crosswave Pet Pro evită ca firele de păr aspirate să rămână încâlcite în perie, fiind foarte versatil ca utilizare la nivelul diferitelor tipuri de suprafețe.

Deoarece aspiratorul vertical Bissell Crosswave Pet Pro aspiră și spală simultan suprafețele, atunci când ne raportăm la puterea sa de curățare, vom lua în calcul ambele coordonate. Așadar, aspiratorul dezvoltă între 100-150 AW ca putere de aspirare, suficient pentru a ridica praful și murdăria. Peria sa se va învârti cu 300 de rpm, îndeajuns pentru o curățare profundă a podelelor și a covoarelor nu foarte groase. Peria este special concepută pentru a se adapta cu succes la diferite tipuri de pardoseli, oferind rezultate incredible.

Aspiratorul vertical Bissell Crosswave Pet Pro deține două recipiente: unul în care veți adăuga apă curată pentru spălarea pardoselilor, altul în care se va strânge apa murdară folosită pe parcursul spălării, dar și alte mizerii. Filtrul acestui aspirator nu este de tip HEPA, dar vă va proteja împotriva diferiților alergeni. De asemenea, filtrul trebuie spălat regulat și uscat înainte de remontare.

Aspiratorul vertical Bissell Crosswave Pet Pro are un cap rotativ, pentru o manevrabilitate excelentă. Astfel, puteți accesa zone și spații înguste, puteți aspira în jurul obiectelor și puteți ajunge fără probleme în colțurile camerei. Vă puteți strecura pe sub diverse piese de mobilier, aspirând și spălând chiar și zone ce nu sunt la vedere.

Designul ergonomic al aspiratorului vă va permite să îl folosiți ore în șir, fără a resimți dureri la nivelul mâinilor. Cablul aspiratorului măsoară nu mai puțin de aprox. 7.5 m. Astfel, nu va fi nevoie să schimbați de fiecare dată priza în care se află ștecherul aspiratorului ori de câte ori doriți să aspirați o altă încăpere.

Avantaje:

Dublă funcție de aspirare și spălare

Curățare în profunzime

Design ergonomic

Capacitate mare de colectare

Cablu cu o lungime de aprox. 7.5 m

Dezavantaje:

Preț ridicat

Putere mai mică de aspirare

Aspirator vertical Bosch Athlet ProAnimal
 

Bosch este un nume răsunător în industria producătoare de aparate electrocasnice, iar gamele Athlet și Athlet ProAnimal sunt modelele oferite de Bosh pe nișa de aspiratoare fără fir.

Fără prea multe introduceri, aspiratorul vertical Bosch Athlet ProAnimal punctează decisiv și pătrunde fără drept de apel în topul nostru datorită raportului excelent preț/calitate pe care acesta îl oferă. 

Iar pentru acest raport preț/calitate câștigat de Bosch Athlet ProAnimal avem o singură explicație: cererea foarte ridicată.

Ca performanțe, aspiratorul vertical Bosch Athlet ProAnimal pune la dispoziția utilizatorilor trei niveluri de funcționare ca putere de aspirare: primul nivel nu învârte peria, fiind folosit în cazul podelelor și suprafețelor dure. Al doilea nivel este excelent atunci când vrem să aspirăm covoare sau mochete, iar, odată ce coborâm nivelurile de funcționare, aspiratorul va putea funcționa mai mult, folosind mai eficient bateria.

Peria aspiratorului este special creată pentru a capta firele de păr. Perii acesteia sunt ceva mai tari, „dislocând” din țesături nu doar firele de păr de animal, ci și alte impurități prinse în covoare sau mochete.

Primul lucru pe care l-am sesizat atunci când am pornit aspiratorul vertical Bosch Athlet ProAnimal este zgomotul redus pe care acesta îl produce (72 db). Crescând nivelul de putere, automat va crește și nivelul decibelilor emiși, însă aspiratorul va rămâne relativ silențios, chiar și la putere maximă. Durata de viață a bateriei în cazul acestui aspirator este de-a dreptul minunată (între 60-75 de minute).

Aspiratorul Bosch Athlet ProAnimal beneficiază de tehnologia patentată Bosch, SensorBagless, care vă va avertiza ori de câte ori  recipientul în care se acumulează praful/murdăria este plin.

Bosch Athlet ProAnimal este foarte manevrabil și nu cântărește mai mult de 3 kg. De asemenea, aspiratorul poate fi montat pe umăr, pentru a vă deplasa peste tot prin casă, fără a vă obosi musculatura.

Capul aspiratorului este rotativ și poate ajunge fără probleme sub piesele de mobilier, datorită profilului subțire.

Avantaje:

Raport preț/calitate excelent

3 niveluri de putere de aspirare

Durată mare de viață a bateriei

Tehnologie SensorBagless

Dezavantaje:

Accesorii mai greu de montat

Aspirator vertical Shark Duo Clean Anti Hair Wrap
 

Shark Duo Clean Anti Hair Wrap este un aspirator fără fir vertical. Însă modul Lift-Away îl diferențiază de un aspirator vertical obișnuit, oferind flexibilitate prin faptul că puteți căra partea centrală a aspiratorului oriunde aveți nevoie. Datorită furtunului lung, pătrunde în zone înguste ale camerei, dificil de aspirat cu orice alt model.

Așadar, aspirarea locuinței va fi o misiune mult mai ușor de îndeplinit folosind aspiratorul vertical Shark Duo Clean Anti Hair Wrap.

Urmăriți acest scurt clip pentru a înțelege și mai clar cum funcționează modul Lift-Away și care sunt avantajele oferite de acesta:


Shark Duo Clean Anti Hair Wrap va aspira cu succes atât covoare și mochete cât și podele dure. Design-ul periei este special creat pentru a prinde firele de păr lăsate de animalele de companie, fără ca acestea să se încurce printre dinții periei.

Datorită amplasamentului motorului și bateriei în partea de jos a aspiratorului, Shark Duo Clean Anti Hair Wrap este printre puținele aspiratoare fără fir ce poate sta în echilibru în poziție verticală, fără a fi necesară susținere adițională.

Capul aspiratorului dispune de tehnologia DuoClean, oferind rezultate excelente atât pe suprafețe dure, cât și pe covoare și mochete, datorită periei motorizate incluse. Așadar, indiferent de suprafața pe care doriți să o aspirați, aspiratorul vertical Shark Duo Clean Anti Hair Wrap se va ridica la cele mai înalte standarde, fără a fi necesară schimbarea accesoriilor.

Atunci când porniți aspiratorul Shark Duo Clean Anti Hair Wrap el va funcționa ca orice aspirator vertical. Apoi puteți alege unul din cele două moduri de funcționare: aspirare covor sau aspirare suprafață dură.

Iar asta nu e tot: aspiratorul Shark Duo Clean Anti Hair Wrap dispunde de un buton de „BOOST” care, odată apăsat, furnizează un plus de putere, acolo unde este necesar. Extrageți bateria (singura) din lateralul acestuia și o puteți pune la încărcat.

Deși aspiratorul Shark Duo Clean Anti Hair Wrap cântărește aprox. 5.5 kg, greutatea sa este distribuită uniform, fiind ușor de manevrat.

Avantaje:

Foarte flexibil

Baterii înlocuibile

Putere mare de aspirare

Performanțe excelente pe toate suprafețele

Modul „BOOST” pentru mai multă putere de aspirare

Moduri diferite de curățare pentru covoare/mochete și suprafețe tari

Dezavantaje:

Greutate relativ mare (5.5 kg)

Aspirator vertical Bissel Shaft Multireach Active Pet
 

Aspiratorul vertical Bissel Shaft  Multireach Active Pet se va ocupa de curățarea mizeriei produse de animalele de companie, fără a fi necesar vreun cablu de alimentare. Peria rotativă a aspiratorului vertical Bissel Shaft  Multireach Active Pet beneficiază de tehnologia Tangle-Free, deci nu vă faceți griji în privința firelor de păr răsucite în jurul rolei periei.

Puteți trece dintr-o cameră în alta fără grija cablului de alimentare atunci când folosiți Bissel Shaft  Multireach Active Pet. Mai mult, acesta se poate converti într-un aspirator de mână și, folosind accesoriul 3-1 pentru tapiserie, veți putea aspira și piese de mobilier sau alte suprafețe fine pe care s-a așezat câinele sau pisica.

Aspiratorul vertical Bissel Shaft  Multireach Active Pet poate fi folosit și în formatul obișnuit al unui aspirator clasic (cu baghetă), astfel accesând zone strâmte și colțurile camerei cu ușurință.

Filtrul de praf poate fi demontat și spălat. Principalul lor al acestuia este de a capta particulele de praf și alte impurități întâlnite pe parcursul aspirării pentru a vă ține departe de posibilele reacții alergice la acestea.

Filtrul parfumat adițional va elimina mirosul neplăcut produs de animalele de companie și va lăsa în urmă o aromă plină de prospețime.

Odată ce ați terminat cu utilizarea aspiratorului vertical Bissel Shaft  Multireach Active Pet, datorită inovațiilor tehnologice Easy Empty™, CleanSlide™ și a filtrului detașabil, acesta poate fi curățat în totalitate, gata mereu pentru viitoarea punere în funcțiune. 

Pachetul include o perie specială pentru praf, un cap subțire pentru spații înguste, dar și un suport de perete astfel încât să puteți depozita aspiratorul vertical Bissel Shaft  Multireach Active Pet și toate accesoriile sale într-un singur loc.

Avantaje:

Cap cu perie ce dispune de tehnologia Tangle-Free

Se poate converti într-un aspirator de mână

Multitudine de accesorii

Ușor de curățat

Filtru parfumat și filtru de praf

Dezavantaje:

Durată de funcționare mai redusă (30 de min în mod ECO, doar 18 min în mod Standard)

Aspirator vertical Bissell IconPet
 

IconPet deține de departe cel mai interesant design al aspiratoarelor fără fir produse de Bissell. Aspiratorul Bissell IconPet vine alături de un stand de încărcare, unde puteți lăsa aspiratorul atunci când nu îl folosiți.

În plus, acest aspirator compact este foarte ușor de depozitat. Însă recipientul de capacitate mică de acumulare a prafului necesită mai multe goliri pe parcursul unei reprize de curățenie.

În schimb, aspiratorul câștigă la capitolul portabilitate, datorită greutății reduse dobândite. În plus, aspiratorul vertical IconPet beneficiază de cel mai elegant design de care s-ar putea bucura un astfel de aspirator.

Tubul vertical poate fi înlocuit cu un accesoriu atașabil mai scurt pentru a aspira cu ușurință canapeaua și alte zone în care nu puteți pătrunde cu un aspirator tradițional.

Deși mic, aspiratorul are o capacitate impresionantă de aspirare, suficient pentru a curăța fără probleme mochete sau covoare.

Versatilitatea aspiratorului vertical Bisell IconPet este una dintre calitățile sale principale: poate fi folosit atât la aspirarea și curățarea părului de pe covor, poate aspira salteaua sau, de ce nu, bancheta automobilului dumneavoastră.

Avantaje:

Greutate redusă

Putere mare de aspirare în raport cu dimensiunile reduse

Fără fir, libertate de mișcare

Dezavantaje:

Recipient de  acumulare de capacitate redusă necesită mai multe goliri

Cele mai bune aspiratoare cu sac

Aspiratoarele cu sac sunt excelente atunci doriți să aspirați rapid și să periați o zonă. Deși nu sunt cele mai manevrabile aspiratoare, rezultatele oferite de acestea vor fi impresionante.

Aspirator cu sac Miele Complete C3 Cat&Dog
 

Celebrul producător de electrocasnice Miele ocupă cu unul dintre produse, și anume aspiratorul Complete C3 Cat & Dog, primul loc în topul nostru referitor la cel mai bun aspirator cu sac pentru părul animalelor de companie.

Contrar așteptărilor, mai ales atunci când discutăm despre un aspirator cu sac, Miele Complete C3 Cat&Dog este un aspirator ușor, ce nu solicită prea mult mușchii brațelor, făcând din aspirarea casei un proces mult mai facil.

Motorul, implicit recipientul de acumulare al aspiratorului, poate fi lăsat în urmă, în timp ce vă veți plimba aspirând praful și părul din locuință. Dacă aveți pe jos o mochetă sau un covor gros, aspiratorul cu sac Miele Complete C3 Cat&Dog va veni în urma prietenului vostru blănos, aspirând fiecare fir de păr lăsat de acesta.

Miele Complete C3 Cat&Dog este un aspirator multifuncțional ce poate fi utilizat pentru simpla aspirare a prafului de pe podea, pentru curățarea covorului și a mochetei, dar și pentru redobândirea aspectului de nou și pufos al tapiseriei, ce se pierde treptat în timp.

Modul de aspirare utilizat de aspiratorul cu sac Miele Complete C3 Cat&Dog este conceput pentru a garanta faptul că fiecare fir de păr strâns de perie va ajunge direct în recipientul de acumulare.

Precum în cazul oricărui aspirator cu sac, este nevoie de ceva mai multă răbdare atunci când treceți cu aspiratorul dintr-o cameră în alta. Cu toate acestea, configurația acestui aspirator este în avantajul dumneavoastră, oferind o mulțime de avantaje.

Avantaje:

Ușor de curățat

Protecție împotriva alergenilor

Curățare profesională

Greutate redusă

Dezavantaje:

Puterea de aspirare va fi mai redusă atunci când aspirăm covoare foarte groase

Aspirator cu sac Bissell Spot Clean PET PRO
 

Dacă dețineți animale de companie știți cu siguranță cum este să spălați manual de fiecare dată mizeria pe care acestea o fac pe covor și tapițerie.

Aspiratorul cu sac Bissell Spot Clean PET PRO vă face „treaba de jos” în locul dumneavoastră, aspirând și spălând cu succes podele, scări, covoare, mochete, tapiserie și chiar interiorul unei mașini. Modelul a fost lansat în 2018, iar acesta nu a încetat să impresioneze stăpâni de animale de companie și alți utilizatori până în zilele noastre.

Funcția de curățare a petelor este foarte ușor de utilizat: fixați aspiratorul pe pată, apăsați un buton și treceți peste. Acțiunea de frecare puternică va face toată munca grea, fără ca dumneavoastră să mai depuneți efort.

Animalele de companie sunt predispuse la a produce tot felul de pete în mod involuntar. Imaginați-vă un pui de câine sau pisică care tocmai învață să-și facă nevoile la locul potrivit, un exemplar trecut de prima tinerețe care cu greu mai ajunge la timp în acel loc sau un animal de companie care se resimte în urma unor afecțiuni gastrointestinale ce pot provoca stări de vomă sau diaree.

Iar acestea sunt numai câteva exemple de situații în care animalele noastre de companie pot păta tot ce le stă în cale.

Aspiratorul cu sac Bissell Spot Clean PET PRO nu doar că va lua măsuri atunci când apar astfel de accidente, ci acesta va menține întreaga locuință (și nu numai) cât se poate de curată. Datorită capacității ridicate de aspirare, acesta poate fi utilizat pe suprafețe traficate intens (scări), orice tip de covor sau mochetă, dar și pe suprafețe dure (parchet, gresie).

Prin ușurința utilizării acestui aspirator-minune, Bissell Spot Clean PET PRO devine o soluție simplă chiar și pentru persoanele nu tocmai pasionate de tehnologii inovatoare. Tot ce trebuie să faceți este să aspirați, să umpleți un rezervor și să apăsați un buton.

În plus, la achiziționarea aspiratorului cu sac Bissell Spot Clean PET PRO, veți primi și o mostră din soluția pentru eliminare a petelor Bissell Professional Pet Urine Eliminator + Oxy. Această substanță bazată pe o formulă special creată pentru curățarea petelor produse de animalele de companie, va lăsa odată cu uscarea sa o suprafață curață, cu un miros plăcut.

Cifrele din dreptul aspiratorului cu sac Bissell Spot Clean PET PRO sunt adevărate superlative: acesta dispune de un cablu de 6.5 m, de un rezervor de apă de o capacitate de 2.8 l, poate strânge 2.2 l de murdărie, dezvoltă 750 W și cântărește numai 6 kg.

Avantaje:

Funcție dublă: aspirare și spălare

O multitudine de accesorii

Putere de aspirare de750 W

Pachetul conține soluția împotriva petelor Bissell Professional Pet Urine Eliminator + Oxy

Gabarit redus ( 6kg)

Dezavantaje:

Nu are roți

Cele mai bune aspiratoare de mână

Vă propunem să trecem prin următoarea categorie ce reprezintă aspiratoarele de mână. Acestea sunt făcute pentru a fi ușor de transportat și manevrat, având în mână practic tot dispozitivul.

Aceste aspiratoare de mână nu sunt făcute pentru reprize lungi de utilizare, însă sunt incredibil de utile în aspirarea mobilei de orice tip sau a oricărei suprafețe situate mai sus de podea, unde un aspirator tradițional nu ar putea fi utilizat.

Aspirator de mana Bissell Pet Hair Eraser
 

Se pare că, la ora actuală, în topul brandurilor producătoare de aspiratoare împotriva firelor de păr lăsate de animalele de companie se situează Dyson, Bissell și Shark.

Pet Hair Eraser, un aspirator de mână produs de Bissell, este un dispozitiv compact, dar foarte puternic, creat să aspire orice suprafață situată mai sus față de podea. Acesta se alimentează fără cablu și îl puteți utiliza oriunde, folosind o singură mână.

Puteți folosi aspiratorul de mână Bissell Pet Hair Eraser pentru a curăța oricând canapeaua. Cu ajutorul diferitelor accesorii atașabile, puteți aspira cu ușurință colțuri sau spații înguste în care alte aspiratoare nu pot ajunge.

Din păcate, nu puteți folosi un aspirator de mână pentru a aspira podeaua. Nu capacitatea de aspirare ar fi o problemă ci, mai degrabă, poziția. De exemplu, pentru o utilizare corectă, Bissell Pet Hair Eraser va trebui ținut la aproximativ 45 de grade de suprafață pe tot parcursul aspirării. Imaginați-vă această poziție la sol. Cu siguranță nu este cea mai confortabilă pentru utilizator, având în vedere și dimensiunile reduse ale unui aspirator de mână.

Pachetul conține un încărcător, iar o încărcare completă a aspiratorului de mână Bissell Pet Hair Eraser îi va oferi acestuia suficientă energie pentru a duce la bun sfârșit o întreagă sesiune de curățenie.

Deși funcționează doar cu o baterie reîncărcabilă, aspiratorul de mână Bissell Pet Hair Eraser dezvoltă suficientă putere de aspirare care îi permite să aspire chiar și covoarele traficate excesiv, de exemplu cele ce acoperă scările unei case cu etaj.

Filtrele aspiratorului Bissell Pet Hair Eraser sunt ușor de demontat pentru a fi curățare, iar recipientul de colectare nu necesită goliri repetate, fiind foarte încăpător în raport cu dimensiunea totală a aspiratorului.

Avantaje:

Greutate redusă

Putere mare de aspirare

Design fără făr pentru mobilitate maximă

Filtre și recipient de acumulare ușor de curățat

Dezavantaje:

Aspirarea la unghi de 45 de grade pe suprafețe plane

Aspirator de mana Shark WV200
 

Conceptul de aspirator compact, fără fir, nu este tocmai nou, însă modul în care gigantul producător Shark îl abordează este unul unic. Așadar, Shark propune aspiratorul WV200 ca vârf de lance al brandului, pe această nișă a aspiratoarelor de mână. Shark WV200 este un aspirator fără fir, portabil, cu un design original, ce dezvoltă o putere impresionantă de aspirare. Shark W200 se încărcă cu ajutorul unei stații și vine la pachet alături de câteva accesorii interesante.

Făcând referire la arhicunoscutul cântec pentru copii, aspiratorul de mână WV200 este un „baby Shark” în toată regula. Așadar, ne vom raporta la acest aspirator în conformitate cu scopul său: aspirarea rapidă a unei suprafețe mici.

Rezultatele oferite de WV200 sunt impresionante: acesta dezvoltă suficientă putere pentru a absorbi fără probleme mizerie de toate tipurile, bateria ține suficient, iar accesoriile permit aspiratorului să elimine pete uscate, sa aspire scările, tapiseria și mobilierul.

Deși nu poate fi considerat un chilipir, aspiratorul de mână Shark WV200 își justifică prețul prin rezultatele excelente pe care acesta le oferă. Recipientul de acumulare al prafului nu excelează prin capacitate, însă putem spune că Shark WV200 este cel mai manevrabil aspirator din acest top.

Aspiratorul de mână Shark WV200 are o misiune clară: este special creat pentru a curăța petele, a aspira tapiserie și alte suprafețe de dimensiuni reduse. Este foarte portabil și poate aspira zone mai greu de accesat, precum spațiile înguste din interiorul mașinii personale.

Pentru a îndeplini cu succes aceste sarcini, funcționarea continuă la singura treaptă de viteză timp de 8 minute este suficientă. Însă 8 minute nu pot fi suficiente pentru a aspira integral un covor, iar aspiratorul de mână Shark WV200 nu este conceput pentru asta.

Pentru a încărca complet bateria acestui aspirator, sunt necesare două ore și jumătate. Butonul „Power” va fi luminat constant în culoare albastră atunci când aspiratorul este încărcat și va începe „clipească” atunci când aspiratorul necesită o nouă încărcare.

Pe parcursul funcționării, aspiratorul Shark WV200 emite 79-80db, fiind destul de gălăgios pentru diminesiunile sale. Însă zgomotul produs este justificat de puterea impresionantă de aspirare dezvoltată de motorul de 115 W. Aspiratorul este prevăzut cu un filtru HEPA ce poate fi spălat. Recipientul de acumulare a prafului poate fi golit cu o singură apăsare de buton.

Pachetul conține aspiratorul de mână Shark WV200, stația de încărcare și accesorii dedicate unor scopuri diferite precum aspirarea și curățarea părului animalelor de companie, accesarea spațiilor înguste sau aspirarea prafului.

Avantaje:

Putere mare de aspirare dezvoltată de motorul de 115 W

Accesorii dedicate pentru diferite sarcini

Manevrabilitate

Filtru HEPA

Golirea recipientului de acumulare a prafului prin apăsarea unui buton

Dezavantaje:

Capacitate de numai 0.25 l a recipientului de acumulare a prafului

Încărcarea completă necesită 2.5 h pentru 8 min 30 sec de funcționare

Cele mai bune aspiratoare robot

Aceste aspiratoare revoluționare nu necesită prezența dumneavoastră pe parcursul utilizării. Un aspirator robot poate fi configurat și pornit printr-o aplicație instalată pe telefonul dumneavoastră. Astfel, după o zi obositoare de muncă, veți ajunge acasă, unde veți găsi totul aspirat.

Aspirator Robot iRobot Roomba j7+
 

Dacă te confrunți zilnic cu problema părului lăsat prin casă de câinele tău, atunci ar fi cazul să automatizezi procesul de curățare folosind aspiratorul robot iRobot Roomba j7+.

iRobot Roomba j7+ este un aspirator robot de cea mai bună calitate, folosind senzori de detectare a obstacolelor de o precizie unică în rândul aspiratoarelor robot.

De asemenea, considerăm că Roomba j7+ este cel mai „arătos” aspirator robot disponibil pe piață, datorită design-ului său futurist și, totuși, conservator. Acesta poate stoca în memoria internă hărțile suprafețelor ce trebuie aspirate, mai exact camerele în care va funcționa, și pune la dispoziție diverse programe de curățare.

Însă cel mai mare avantaj pe care iRobot Roomba j7+ îl pune la dispoziție este golirea automată a recipientului de acumulare al prafului și mizeriei. Așadar, putem spune că acest aspirator robot dispune de funcționare autonomă în proporție de 100%. Atunci când aspiratorul rămâne fără baterie se va duce de unul singur la stația de încărcare, continuându-și ciclul de curățare și aspirare atunci când nivelul bateriei îi va permite.

iRobot Roomba j7+ este primul aspirator din gama iRobot care folosește sistemul tehnologia PrecisionVision Navigation pentru a recunoaște obiecte și a evita obstacole.

După fiecare sesiune, aplicația aferentă vă va pune la dispoziție un rezumat al posibilelor obstacole și veți putea alege zonele în care aspiratorul robot nu trebuie să ajungă. De asemenea, veți putea selecta obstacolele temporare, ca apoi să retrimiteți aspiratorul în acele zone, după ce ați îndepărtat obstacolele respective.

Un aspect amuzant și totuși atât de interesant este acela că inginerii iRobot au proiectat peste 100 de prototipuri de fecale de animale și au introdus in baza de date a aspiratorului peste 10.000 de imagini cu fecale pentru ca acesta să identifice și să ocolească fecalele de animale, evitând astfel un posibil dezastru. În plus, au introdus și un fel de garanție, denumită Pet Pet Owner Official Promise (P.O.O.P). În cazul în care aspiratorul a produs un astfel de accident, garanția vă va oferi un aspirator robot iRobot Roomba j7+.

Golirea automată a aspiratorului se va face la stația de colectare oferită de pachetul iRobot Roomba j7, denumită Clean Base Automatic Dirt Disposal. Transmiterea prafului și a mizeriei din recipientul aspiratorului în această stație se va face în vid, iar stația poate acumula mizeria aspirată în 60 de zile de funcționare ale aspiratorului. Aspiratorul iRobot Roomba j7 vine cu un sac deja montat și încă unul de rezervă, dar, în timp, va fi necesară achiziționarea a altor saci deoarece trebuie înlocuiți periodic.

iRobot Roomba j7 își creează trase liniare, bine determinate, încărcându-se și golindu-se automat atunci când este necesar, pe parcursul unei sesiuni. După curățare/încărcare, aspiratorul își va continua misiunea până la finalizarea acesteia. Puterea de aspirare este suficientă pentru a desprinde firele de păr lăsate de animale de companie și pentru a absorbi orice fel de praf sau firimituri.

Nu am reușit să stabilim zone interzise decât după am lăsat aspiratorul să își creeze o hartă inteligentă. Asta înseamnă că primele sesiuni necesită un plus de atenție în înlăturarea obstacolelor.

Avantaje:

Acuratețe în detectarea obstacolelor

Golire automată

Rezultate excelente

Hărți inteligente

Aplicație ce funcționează în timp real

Design unic

Dezavantaje:

Preț ridicat

Sacii de acumulare trebuie schimbați periodic

Aspirator robot Eufy RoboVac 15C
 

Deși majoritatea aspiratoarelor robot nu excelează în aspirarea părului de animale, pe lângă iRobot Roomba j7+, Eufy RoboVac 15C a reușit să pătrundă în topul nostru prin prisma performanțelor excelente obținute pe parcursul utilizării.

Datorită profilului subțire, de sub 7.5 cm, Eufy RoboVac 15C, poate pătrunde pe sub pat sau pe sub alte piese de mobilier, precum și în diverse zone mai dificil de accesat pentru alte aspiratoare robot ceva mai înalte.

După cum știm cu toții, firele de păr pot ajunge în locuri în care, fizic, animalul de companie nu poate pătrunde. Așadar, este necesară aspirarea integrală a camerei în care animalul a petrecut timp, nu doar zona în care acesta s-a așezat.

Eufy RoboVac 15C folosește tehnologia patentată denumită BoostIQ ce va crește automat capacitatea de aspirare atunci când aspiratorul detectează zone unde este necesar un plus de putere.

În urma testelor, Eufy RoboVac 15C s-a dovedit a fi foarte silențios, funcționând, după o încărcare completă, nu mai puțin de 2h, fără nicio întrerupere. După acest maraton de 2h, Eufy RoboVac 15C s-a întors la stația de încărcare.

Periile pe ambele părți plus peria rotativă vor capta firele de păr, iar, datorită puterii suficiente de aspirare, rezultatele vor fi unele de-a dreptul impresionante.

Concluzionând în aceeași notă admirativă, raportul preț/calitate, alături de toate caracteristicile prezentate anterior, plasează aspiratorul Eufy RoboVac 15C pe locul secund în topul preferințelor noastre pentru cele mai bune aspiratoare robot împotrivă părului lăsat de animalele de companie.

Recipientul de stocare a murdăriei are o capacitate de 6l, iar aspiratorul Eufy RoboVac 15C cântărește aprox. 2.8 kg.

Avantaje:

Strânge cu ușurință firele de păr

Profil subțire de sub 7.5 cm

Tehnologie Boost IQ

Aspirare neîntreruptă timp de 2h

Nu are sac

Dezavantaje:

Trasee de aspirare aleatorii

Filtrele nu se pot spăla

Cele mai bune aspiratoare pentru părul de animale – întrebări frecvente

Care este cel mai bun aspirator de păr pentru parchet?

Multe aspiratoare pot absorbi cu succes părul de pe suprafețe lemnoase precum parchetul. Este, însă, indicat să căutați aspiratoare cu tălpi prevăzute cu cauciuc pentru a nu deteriora/zgâria lemnul.

Merită să achiziționați un aspirator pentru păr din acest top?

Dacă dețineți un animal de companie, singurul aspirator de care veți fi mulțumit este acela care va face ca tot părul să dispară. Asta deoarece părul de animal tinde să aibă o textură diferită față de alte fibre, iar din acest motive este mai dificil de aspirat pentru un aspirator comun.

Așadar, un aspirator pentru părul de animale va face tot ce face un aspirator normal, cu mențiunea că va aduna și firele de păr lăsate de prietenul dumneavoastră blănos.

Merită să cumpărați un aspirator scump?

Prețul unui aspirator este dictat de caracteristicile acestuia și calitatea rezultatelor oferite. Un aspirator de 200-300 RON nu se va comporta precum unul de 1000-1500 RON.

De asemenea, firma producătoare va influența prețul aspiratorului deoarece garantează calitatea prin renumele brandului. Prețul va varia și în funcție de ce accesorii conține pachetul aspiratorului.

Cele mai bune aspiratoare pentru părul de animale – concluzii

Din recenziile celor mai bune aspiratoare pentru părul de animale din rândurile de mai sus, am obținut următoarele concluzii: calitatea aspiratorului depinde de o sumedenie de factori precum utilitatea, ușurința de curățare, protecția împotriva alergenilor, accesoriile și modurile de funcționare.

Luând în considerare toate aceste aspecte și bugetul alocat cumpărării unui aspirator pentru părul de animale, veți alege cel mai potrivit aspirator pentru nevoile dumneavoastră. Sperăm că v-am fost de ajutor și vă urăm mult succes la cumpărături!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top