Cum să-ți înveți câinele să facă trucuri

Stăpână își învață Ciobănescul german trucuri cu mingea

Câinii sunt grozavi, dar câinii care știu să facă trucuri sunt și mai grozavi. Și deși ai putea crede că pentru a-ți învăța câinele să facă trucuri este o sarcină îndelungată, dificilă, există câteva lucruri pe care îl poți învăța și care nu-ți vor ocupa mult timp.

Regulile de bază ale predării trucurilor pentru câini

Este posibil ca principalul motiv pentru care ai dori să-ți înveți câinele să facă trucuri este pentru că pot fi atrăgători. La urma urmei, îi dă câinelui tău șansa de a se lăuda în fața familiei și prietenilor. Din perspectiva unui proprietar, cine nu s-ar simți bine când câinele său primește atâtea aprecieri pozitive din partea unui public?

La un nivel mai înalt, predarea de trucuri câinelui tău este într-adevăr o extensie a predării comenzilor esențiale de supunere. Multe din principiile de baza ale predării comenzilor de bază cum ar fi “vino!” sau “la picior!” se aplică pentru a-i învăța mici trucuri de salon. Elementele de bază care sunt importante în procesul de dresaj, cum ar fi lauda și recompensa, în mod sigur se aplică aici.

Cum predai un nou truc câinelui tău?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți dai seama ce truc vrei să-i predai câinelui. Aceasta poate fi mai ușor de spus decât de făcut, deoarece sunt foarte multe trucuri bune pe care i le poți preda. Unele dintre trucuri pe care i le poți preda s-ar putea chiar dubla ca tehnici de salvare a vieții pentru câinele tău.

După ce îți dai seama ce truc vei dori să-i predai câinelui, sesiunile de dresaj cu patrupedul tău trebuie să fie scurte. Acestea trebuie să dureze doar aproximativ 10 minute pe zi. Altceva mai mult va aduce emoții potențiale care ar putea submina operațiunea, cum ar fi frustrarea din partea ta și o concentrare din ce în ce mai redusă din partea câinelui tău.

Recompensarea lor cu un deliciu este o parte importantă a învățării câinelui tău. În mod obișnuit, câinele va prospera printr-o combinație de laudă, joacă sau recompense. Dacă alegi calea recompensării, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când selectezi deliciile.

De exemplu, pentru sănătatea câinelui tău, încearcă să eviți deliciile care conțin conservanți, grăsimi sau sare. De asemenea, va trebui să-i oferi delicii în cantitate mică – n-ai vrea să-i strici pofta de mâncare. În cele din urmă, s-ar putea să descoperi că acesta va reuși să facă trucurile și fără delicii; dacă ajunge în acest punct, continuă să-l copleșești cu laude și joacă pentru a-i consolida conceptul de reușită.

Utilizarea declanșatorilor pentru a-i preda trucuri câinelui tău

Dacă vrei să-i predai câinelui trucuri cu o precizie maximă, trebuie să iei în considerare utilizarea unui declanșator. Acest dispozitiv este un mod potrivit de a-i spune câinelui tău că face ceea ce dorești să facă și face asta într-o manieră concisă și consecventă. De asemenea, îți va permite să-i predai câinelui anumite trucuri de la o anumită distanță.

Când achiziționezi un declanșator, va trebui să te asiguri că emite un sunet consistent pe care câinele tău îl va recunoaște de fiecare dată. De asemenea, este imperativ să asociezi sunetul unui declanșator cu administrarea unei recompense, care în mod obișnuit ar trebui eliminată în interval de o secundă de la clic. Probabil va trebui să repeți sunetul de clic de mai multe ori astfel încât câinele tău să facă legătura dintre sunet, comportamentul dorit și recompensă, dar, odată ce face asta, vei fi pe drumul spre succes.

Trucurile sunt o modalitate excelentă de legătură

În timp ce predarea trucurilor este o modalitate bună prin care câinele tău își expune abilitățile uimitoare, aceasta este și o modalitate fantastică de a consolida legătura dintre tine și câinele tău. Reține că trucurile sunt ferm înrădăcinate în încrederea pe care un câine o va dezvolta pentru proprietarul său, iar această încredere servește ca bază pentru o relație solidă între om și câine. Pe termen lung, nimic nu este mai grozav decât asta – nici măcar un truc bun.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top