Centurile abdominale pentru câini: eficiente pentru urinarea la locul potrivit

Boxer înaintat în vârstă folosește o centură abdominală

Dacă ai un pui sau un câine trecut de prima tinerețe, știi deja că pot apărea  episoade mai puțin plăcute. Cel mai bun mod prin care poți gestiona aceste greșeli nedorite este limitarea acestora. De aceea, centurile abdominale pot fi un accesoriu indispensabil.

Ce sunt centurile abdominale?

În esență, centurile abdominale sunt fâșii pe care un câine le poate purta în jurul taliei în timpul fazei de dresaj cu privire la satisfacerea nevoilor fiziologice în locurile permise din casă. Aceasta ajută câinii care încă nu au fost dresați să „meargă la oliță” să nu urineze accidental în locurile nepermise. Este și un instrument eficient în prevenirea marcării teritoriului sau un ajutor pentru câinii incontinenți care nu pot merge imediat să-și facă nevoile afară.

Există centuri atât pentru de masculi, cât și pentru femele. Evident, designul lor diferă, deoarece diferă locul prin care masculii și femelele elimină urinai. Există o mulțime de produse tip centură abdominală pe care le poți achiziționa de la diverse magazine de specialitate, deși amatorii pot fi capabili să creeze unul acasă.

Cum se utilizează o centură abdominală

Centura abdominală se montează destul de ușor. Motivul ușurinței de montare se datorează designului deloc complicat. Atâta timp cât centura este fixată în jurul câinelui – fără a fi strânsă până în punctul de disconfort – toată lumea e bine.

Acestea fiind spuse, trebuie să reții că, dacă folosești o centură abdominală pentru a dresa un câine în casă, nu ar trebui să o utilizezi ca soluție. Mai degrabă, ar trebui să o folosești ca instrument pentru a-l educa să-și facă nevoile afară. Ca în cazul oricărei proceduri de antrenament, există câteva tactici pe care le poți implementa odată ce fixezi centura abdominală.

În acest context, dacă își face nevoile acolo unde ar trebui, lăuda-l și, eventual, oferă-i o recompensă. La fel ca în ședințe de antrenament, stimularea câinelui are efecte benefice.

Spre exemplu, trebuie să lași centura abdominală pe câinele tău cu excepția cazului în care îți transmite clar că trebuie să iasă sau dacă amândoi sunteți afară. În aceste situații, dacă își face nevoile în locurile permise, nu uita să îl lauzi și, dacă este posibil, să-l recompensezi. Precum în alte etape de dresaj, stimularea câinelui aduce beneficii.

În cazul în care câinele urinează pe centura abdominală, ai putea fi tentat să i-o scoți din jurul taliei.

Cu toate acestea, trebuie să faci asta până în momentul în care dă semne că nu este încântat de situație.

Acesta va învăța că nu este o idee bună să facă pipi cu centura pusă, și dacă procedezi cum trebuie, va ști și că centura va fi înlăturată dacă patrupedul va merge să urineze afară.

Peste o perioadă relativ scurtă, câinele tău ar trebui să deprindă obiceiul de a te avertiza când este timpul să iasă afară pentru a-și face nevoile. Pe măsură ce aceste semnale se manifestă, poți începe să scoți centura pentru intervale scurte de timp sub supravegherea ta. În cele din urmă, acest interval de timp va crește până când centura abdominală nu mai este necesară.

Cum să întreții centura abdominală și să ai grijă de câinele tău

Centurile abdominale achiziționate din magazin se pot spăla la mașină și sunt durabile. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționezi să folosești o bandă pentru a-ți ajuta câinele vârstnic. De asemenea, este important să păstrezi centura cât mai curată posibil.

De asemenea, trebuie să fixezi centura abdominală în jurul taliei câinelui atunci când îl poți supraveghea. Deși aceasta este concepută pentru a fi înlăturată ușor, pentru câine nu este atât de simplu și plăcut. Dacă centura se agață de un obiect străin sau se îmbibă de urină, câinele tău ar putea avea dureri.

Asigură-te că îi transmiți câinelui cât de mult îl iubești

Este greu să faci față unor accidente, indiferent că ai un cățeluș care nu a învățat mai mult sau un câine mai în vârstă care efectiv nu poate ajunge pe gazon la timp. Cu toate acestea, este important să reții că nu există vreo răutate sau rea voință în faptul că, deși are centura pusă, câinele își face accidental nevoile în locuri nepermise și ar trebui să acționezi în consecință. În cele din urmă, aceasta va îmbunătăți procesul de purtare a centurii abdominale și în același timp va întări legătura dintre tine și câinele tău.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top