Este eficientă muzica relaxantă pentru câini?

Pui de Pitbull poartă pe cap o pereche de căști audio

Se spune că muzica îmblânzește bestia sălbatică. Cu un asemenea raționament, un set bun de tonuri melodioase ar trebui să se liniștească chiar și cel mai arțăgos câine. Și există mai multe companii care își bazează existența pe această filozofie, creând muzică liniștitoare în special pentru câini. Dar cât de eficiente sunt?

Anxietatea de separare și nevoia de calmare

Când câinele tău suferă de anxietate de separare, este posibil să te anunțe în mai multe moduri neplăcute. El poate încerca să facă față acestei afecțiuni prin comportamente distructive precum rosul, defecarea sau urinarea. Uneori, poate recurge la urlet sau lătrat excesiv pentru a-și calma nervii.

Muzica destinată câinilor este concepută pentru a reprima acest comportament. Printr-o muzică adaptată pașnic, bazată pe melodii simple și un număr minim de instrumente, aceste tonuri se pot conecta în mod specific la modul în care câinii prelucrează sunetul, care este cu mult diferit de modul în care este procesat de noi. Cu alte cuvinte, muzica pentru câini este atent alcătuită pentru a fi încadra în jurul tipului de sunete și tonuri care calmează nervii unui câine.

Cum ar trebui să sune muzica liniștitoare pentru câini?

Muzica special concepută pentru câini va include o mulțime de sunete pe care un câine le poate găsi cu ușurință în natură sau în mediul său înconjurător, cum ar fi apa, greierele, freamătul vântului, păsările și vocile. Presărată cu aceste sunete reconfortante este muzica ambientală care prezintă modele simple, repetitive. Într-un fel, este similară cu melodiile ambientale concepute pentru oameni.

Muzica sună excelent, dar funcționează?

Conform diferitelor modalități de cercetare științifică, pare să existe o corelație pozitivă între muzică și liniștirea câinilor. Cercetările sugerează că melodiile care funcționează cel mai bine sunt cele care au note lungi, extinse, ritmuri mai lente și tonuri mai pure. De cealaltă parte a spectrului, studiile tind să arate că muzica tare, rapidă și energică are tendința de a-i agita pe prietenii noștri blănoși (scuze, metaliști).

Muzică clasică și calmarea caninelor

Dacă ești puțin sceptic sau ezitant cu privire la cheltuirea unei averi pentru muzică ambientală presărată cu sunetele din natură, nu trebuie neapărat să obții efectul. Studiile au arătat că muzica clasică poate rezolva problema, oferindu-le un sentiment de confort, deoarece le scade anxietatea. S-a arătat, de asemenea, că acei câini care se conectează la Chopin-ul lor interior au o tendință mai mare de a se odihni mai mult și de a lătra mai puțin în comparație cu alți câini.

Redarea muzicii pentru câini la momentul potrivit

Dacă muzica potrivită îți poate calma câinele nervos, atunci este firesc să presupunem că aceste melodii îl pot ajuta și să adoarmă. Aceasta se aplică în funcție de diferite forme de cercetare. Principiile din spatele acestei lucrări nu sunt doar științifice; sunt bazate pe mediu.

Muzica de calmare a câinilor nu se bazează pe crearea unui ritm pe care se dansează ușor. Mai degrabă, aceasta este construită în jurul conceptului de creare a unui mediu auditiv care permite câinelui să știe că este în siguranță și că totul este normal. Aceste sunete, la rândul lor, declanșează un răspuns de relaxare din partea câinilor, ceea ce ar putea fi esențial în a-ți ajuta prietenul patruped să se relaxeze și să adoarmă la sfârșitul zilei.

Uimitoarele abilități auditive ale câinilor

Capacitatea de conectare la muzică special concepută nu este singurul motiv pentru a te minuna de talentele auditive ale câinelui tău. Unul dintre cele mai grozave moduri prin care câinele tău poate demonstra că are ureche muzicală este prin talentele sale vocale. Mai exact, el poate demonstra asta prin capacitatea sa de a urla.

Cercetările au arătat că, într-adevăr, câinii au un simț al sunetului. Mai mult, ei pot fi încurajați să urle pentru a atinge tonul unei note lungi generate de un instrument. Deși s-ar putea să nu consideri că în felul acesta cântă, poți considera că este un mic truc minunat de arătat la petreceri.

Muzică bună pentru o relație mai bună

În cele din urmă, principiile calmante ale tipului potrivit de muzică îți pot ajuta câinele să se comporte mai bine și să fie mai ascultător. La rândul lor, aceste valori pot ajuta la consolidarea legăturii care există între tine și câine. Și aceasta este muzică plăcută pentru oricine.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top