De ce cățelușul meu urinează mult?

Acest câine a urinat pe covor

Pentru un cățeluș, primele săptămâni de viață pot fi copleșitoare. La urma urmei, există lucruri mici în această în această mare lume înfricoșătoare și le văd pe toate pentru prima dată. Nu te poți aștepta ca la început micul tău blănos să știe totul. Vor exista câteva greșeli.

O băltoacă pe podea ici, colo, nu este ceva nou pentru un părinte de cățeluș. Poate părea imposibil ca ceva atât de mic să urineze atât de mult, dar este important să înțelegem de ce se întâmplă acest lucru pentru a-l preveni în viitor.

Cățelușul urinează non-stop? Fă-i un program.

Câinii adoră să aibă o rutină și este important să începi devreme pentru a pune în aplicare una cu puiul tău. Creează un program de satisfacere a nevoilor fiziologice care va deveni instinctiv pentru ei.

De obicei, puiul tău blănos trebuie să iasă afară la 30 de minute după ce bea apă. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pe care le-am învățat de la dresorul meu preferat de câini pentru salvarea mochetelor.

Probabil că îți scoți cățelușul afară prea des dacă urinează mult. Poate părea logic la prima vedere să îi scoți afară imediat după ce s-au trezit, au băut apă, s-au jucat mult sau au ieșit din cușcă, dar nu este cazul.

Scoatere cățelușului afară la aceeași oră în fiecare zi, în același mod, creează o rutină. În acest fel, vor exista mai puține șanse de a urina pe podea decât dacă ar fi nevoiți să-și golească vezica de câte ori se umple. Vor învăța să-și reprime nevoile fiziologice.

Asigură-te că nu există o problemă de natură medicală care cauzează urinarea prea frecventă a cățelușului tău

Înainte de a deveni frustrat pentru că puiul tău urinează mai des decât ar trebui, contactează medicul veterinar pentru a te asigura că totul este bine. O infecție a tractului urinar poate fi cauza urinării frecvente a puiului tău. Aceasta este o afecțiune cu spectru larg, care are o gamă destul de largă de severitate, așa că este în interesul tău să acționezi imediat dacă ești cel puțin suspicios că există o afecțiune.

De exemplu, o infecție a tractului urinar (ITU) ar putea fi un simptom al diabetului. Cea mai frecventă formă de diabet este similară cu versiunea umană a afecțiunii, prin faptul că există o deficiență în modul în care puiul tău produce insulină. Cu toate acestea, există și o versiune mai rară a afecțiunii numită diabet insipid, care este cauzată de o problemă hormonală.

În acest caz, medicul veterinar va lua o probă de urină și va face niște teste de sânge. Antibiotice sau alte medicamente și suplimente pot fi necesare pentru tratament. În unele cazuri, puiul tău va primi tratamentul afecțiunii care cauzează ITU, pe lângă faptul că va primi tratament pentru ITU în sine.

Ar trebui să cauți unele semne dincolo de urinarea frecventă, pentru a te ajuta să afli dacă există o problemă potențială a tractului urinar în desfășurare. De exemplu, poate dorești să examinezi urina pentru diverse semne de funcționalitate anormală, cum ar fi aspectul tulbure sau un miros neobișnuit de puternic. Este o sarcină neplăcută, sigur, dar nimeni nu a spus niciodată că proprietatea câinilor este un bastion al curățeniei.

Puiul tău ar prezenta și simptome fizice care ar putea fi interpretate ca semnal de alarmă pentru ITU: unele dintre aceste semne par direct corelate cu problema, cum ar fi urletele de durere la urinare sau lingerea frecventă a orificiului de ieșire a urinei. Alte semne au o natură ceva mai abstractă, cum ar fi vărsăturile sau febra.

Dacă ești îngrijorat că problema urinării puiul tău nu este doar comportamentală, mergi la sigur. Un veterinar este cea mai bună decizie pentru a depista cauza problemelor cățelușului tău. Chiar dacă nu este nimic în neregulă, cel puțin vei fi liniștit, ceea ce este foarte necesar.

Probleme comportamentale

Unii cățeluși de peste trei luni vor urina pentru a marca lucruri. Acest lucru ar putea fi cauzat de un trigger social (cum ar fi impresionarea unei femele) sau un loc nou sau se poate întâmpla deoarece câinele nu a fost sterilizat sau castrat.

Puii pot urina atunci când se simt anxioși. În cazul în care cățelușul tău se simte supărat de fiecare dată când pleci, poate suferi de anxietate de separare. Lăsarea lui într-un loc confortabil, precum o cușcă, poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății atunci când ieși din casă.

Puiul tău ar putea, de asemenea, să urineze des pentru că se simte emoționat sau supus. Urinarea în semn de supunere este normală pentru câinii care vor să-ți demonstreze că nu reprezintă o amenințare pentru tine. Adesea se vor culca pe spate și îți vor arăta burticile.

Puii emoționați vor urina pentru că sunt fericiți să te vadă, dar multe alte lucruri pot cauza urinarea excesivă: ieșirea la o plimbare, întâlnirea unui nou amic blănos sau faptul că primește o recompensă preferată.

Trucul trebuie să fie mai rapid decât reacția cățelușului. Când ajungi acasă, scoate-l afară mediat sau fă asta imediat ce începe să devină entuziasmat.

Și, contrar a ceea ce ar putea crede unii, nu există nici o urinare malițioasă. Deși poate părea că puiul tău îți trimite un fel de ultimatum îmbibat, uneori, ceea ce vezi cel mai probabil în aceste cazuri este o combinație de urină în semn de supunere și o nevoie autentică de a urina. Amintește-ți, reacțiile puiului tău se bazează pe nevoia de a încerca să te mulțumească, mai ales dacă i-ai spus clar că ești câinele alfa în relația voastră.

Iată un video excelent despre dresajul de satisfacere a nevoilor fiziologice ale puiul tău:

Supraveghează-le bolurile de apă

Este important să nu le lași bolurile de apă la discreție toată ziua. Umple cantitatea corespunzătoare de apă pentru câinele tău și ia-o după ce a terminat de băut. Amintește-ți: cățelul tău va dori să urineze aproximativ 30 de minute după ce și-a făcut plinul.

Oferă-i câinelui apă în timpul meselor. În acest fel, va dezvolta o deprindere fermă asupra momentului nevoii de urinare. De asemenea, vei crea o rutină pentru educarea în privința satisfacerii nevoilor fiziologice în casă.

Deci, câtă apă trebuie să-i dai câinelui tău în fiecare zi? Potrivit medicilor veterinari, un câine ar trebui să bea aproximativ 1/4 până la 1/3 dintr-o cană de apă per 0.5 kg greutate corporală/zi. Dacă ai un cântar în casă, poți urmări periodic greutatea puiul tău pentru a te asigura că aportul său de apă se încadrează în acești parametri.

Permite cățelușului să iasă încă o dată după cină și asigură-te că nu primește apă pentru tot restul nopții. Va trebui să reduci aportul de apă aproximativ 2 1/2 ore înainte de ora de culcare. De asemenea, scoate-l afară cu aproximativ 2 până la 3 ore înainte de culcare pentru a evita și mai mult pericolul de a călca în vreo băltoacă dimineața.

Cățelușul tău și ciclul de somn

În mod obișnuit, un cățeluș va putea dormi până la șapte ore înainte de a avea impulsul de a urina, ceea ce este mai mult sau mai puțin același număr de ore de somn pe care îl ai și tu. Din această cauză, ar trebui să poți sincroniza rutina acestuia de a bea apă înainte de culcare cu ultimele două ore ale propriului ritual de seară.

Totuși, acesta nu este neapărat un sistem perfect, inflexibil – un cățel poate fi uneori nevoit să în toiul nopții doar pentru că partea corpului său legată de echilibru și mișcare încă se dezvoltă.

Dacă prietenul tău patruped scheaună astfel încât să-l lași să iasă noaptea, este important să îi permiți să-și facă nevoile cât mai eficient posibil. Pur și simplu scoate-l afară ca să-și facă nevoile și adu-l înapoi ca să-și poată continua somnul.

Dacă începi să-l implici într-o manieră jucăușă, ar putea înțelege mesajul că este perfect în regulă să te trezească în toiul nopții pentru joacă, ceva ce ar trebui să eviți cu orice preț.

Ajută-ți puiul să învețe

Cățelușii sub 3 luni nu au capacitatea de a se abține de la urinare. Vezicile lor nu s-au dezvoltat încă. Așadar, dacă puiul tău are nevoie de pauze de urinare frecvente, nu te teme niciodată! Acest lucru se va schimba în timp și prin antrenament.

Este important să stabilim unde trebuie să-și facă nevoile cățelușul. Dacă ai o curte, trasează o zonă în care cățelul își va face nevoile fiziologice. Adu-l în acest loc de fiecare dată când iese afară.

Cunoaște-ți cățelușul. Câinele tău urinează doar când nu ești atent? Sau când vii acasă după muncă și după ce a stat singur acasă cu orele? Sau pur și simplu nu îi pasă? Poate urina oricând, oriunde? Este important să știi când vrea să urineze, pentru a stabili o rutină.

Dacă urinarea frecventă este simptomatică pentru o problemă comportamentală generală, cum ar fi anxietatea de separare sau urinarea ca semn de supunere, va trebui să depui mai mult efort în ceea ce privește dresarea lui.

Deși nu foarte complicat, antrenamentul câinelui nu este întotdeauna chiar intuitiv. De aceea, mă bucur foarte mult că am primit din timp ajutor pentru a-mi arăta calea și a sări peste curba de învățare..

Deși limitarea aportului de apă și stabilirea unui program de rutină pentru satisfacerea nevoilor fiziologice ajută la învățarea prietenului tău patruped că trebuie să urineze afară, oprirea urinării legate de comportament necesită să lucrezi cu puiul tău pentru a depăși factorul psihologic declanșator care provoacă băltoace nedorite.

Există mai multe tehnici diferite, ușoare, de antrenament, pe care le poți implementa pentru a-ți ajuta câinele să depășească acești factori psihologici declanșatori și poți utiliza aceste tehnici în timp ce îți dresezi câinele pentru a-și satisface corect nevoile fiziologice.

De exemplu, să zicem că ai un cățeluș cu o problema în a se abține de la a urina deoarece este atât de încântat și fericit să te vadă când ajungi acasă de la serviciu, magazinul alimentar sau chiar dintr-o călătorie rapidă de două minute în garaj.

În acest caz, tehnica adecvată de antrenament nu este să-l cerți pentru că a urinat; mai degrabă, este înțelept să îl ignori, deoarece asta îi va semnala că modul lui de a reacționa este perfect în regulă. În cele din urmă, când repeți această tactică, puiul își va pierde interesul pentru procesul general și va rămâne calm atunci când te întorci de oriunde ai fi fost plecat.

Mai presus de orice altceva, pe măsură ce parcurgi procesul de antrenament de satisfacere corectă a nevoilor fiziologice, ține sub control orice frustrări ce pot apărea la final.

Amintește-ți, puiul tău nu urinează peste tot pentru a-ți face în ciudă sau pentru a fi un smucit – este doar un cățeluș care nu știe mai mult. Mai mult de atât, dacă stabilești că tu ești alfa în casă, el va respecta asta și va dori să-ți facă pe plac.

Da, poate fi destul de frustrant dacă va fi nevoie să cureți în permanență murdăria câinelui tău în timpul dresajului. Dar asigură-te că îl dresezi într-un mod iubitor, mustrându-l ferm și, totuși, cu bunătate și oferindu-i laude și recompense atunci când face lucrurile bine.

Odată ce ai terminat acest dresaj, bălțile aleatorii ale cățelușului vor părea o amintire îndepărtată.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top