Câinele tău dresat urinează în casă?

Acest pui de Cocker Spaniel a făcut pipi pe covorul stăpânului

Ți-ai educat câinele să nu-și facă nevoile în casă de când era cățeluș. El a prins ideea de a-și face nevoile într-un loc potrivit de mult timp. Dar recent, ai observat câteva accidente ude în casă. Te-a lăsat perplex pentru că știi că ar fi trebui să știe mai bine. Ce s-a întâmplat?

Este posibil să nu aibă nicio legătură cu dresarea

Știm cu toții elementele de bază ale educării câinelui pentru a-și face nevoile într-un anumit loc. Este un comportament atât asociativ, cât și dobândit. Aceasta este o tehnică de dresaj atât de elementară, încât ar fi greu de înțeles că e ceva ce câinele tău ar uita imediat, nu?

În primul rând, nu trebuie să te simți singur în suferința ta. Se estimează că 37% dintre câini suferă de această problemă. Mai mult decât atât, acest comportament este mai frecvent la câinii de sex masculin necastrați, astfel încât dacă amicul tău se încadrează în această categorie, nu este singurul.

În al doilea rând, această afecțiune, cunoscută sub denumirea de incontinență urinară, nu este neapărat reprezentativă pentru uitarea dresajului. Există câteva motive pentru care câinele tău a început brusc să-și facă nevoile în casă. În plus, pentru tratarea problemei, trebuie găsită cauza acesteia.

Cauzele incontinenței urinare

Unul dintre motivele pentru care câinele tău poate fi predispus la accidente de urinare s-ar putea datora unei afecțiuni medicale. Acest lucru ar putea fi pur și simplu un semn de incontinență la un câine în vârstă sau ar putea fi ceva mai intens precum o infecție a tractului urinar sau semnele incipiente ale unei disfuncții cognitive canine. Dacă bănuiești că este vorba de o problemă medicală, este prudent să duci câinele la veterinar pentru un diagnostic corect.

Un alt motiv pentru urinare bruscă pot fi cauzate de episoade stresante, cum ar fi anxietatea de separare. Acest lucru s-ar putea datora mai multor factori, cum ar fi un nou spațiu de locuit sau un aflux brusc, dar constant, de zgomot din exterior. Poate ar trebui să iei legătura cu un medic veterinar specialist in comportamentul canin pentru a-ți ajuta câinele în problema emoțională.

Iar cel de-al treilea impuls din spatele incontinenței urinare se referă la intenția câinelui tău de a face asta. Uneori, acest lucru ar putea însemna marcarea teritoriului. Alteori, ar putea fi pur și simplu semn că a regresat la un comportament anterior dresajului.

Ce poți face în cazul în care câinele tău regresează?

Dacă dorești să remediezi comportamentul unui câine care a regresat la un nivel anterior dresajului din motive non-medicale, va trebui să predai din nou un truc vechi unui un câine bătrân. Revenirea la tehnicile de dresaj pentru cățeluși, poate ajuta creierul câinelui să se „recalibreze” într-un fel, iar acesta ar putea să învețe din nou, în primul rând, modelele de comportament bun. Dacă mergi în direcția aceasta, va trebui să revii la practica integrală, de la comenzile verbale până la oferirea de recompense pentru o sarcină îndeplinită.

De asemenea, ar trebui să te stai și să reflectezi la momentul în care câinele tău a început să regreseze. Făcând asta, ai putea descoperi o problemă sau un moment care a provocat o schimbare în viața sau în stilul său de viață, ceea ce i-ar fi putut cauza comportamentul anxios. Unele dintre aceste probleme pot include introducerea unui animal de companie nou, un nou venit în cămin sau chiar o schimbare în alimentație.

Rezistă!

Nu este ușor să te descurci cu un câine care a regresat în ceea ce privește rutina de satisfacere a nevoilor fiziologice. Au fost multe persoane care au renunțat pur și simplu la proprietatea câinilor și au renunțat la câine, expediindu-l în altă parte din cauza acestei probleme. Cu toate acestea, cea mai bună soluție la care poți apela este să fii sârguincios și să lucrezi cu patrupedul tău pentru a depăși această problemă.

Desigur, este mai ușor de spus decât de făcut – mai ales că aceasta presupune să te ocupi de curățarea mizeriilor nedorite din interior. Cu toate acestea, lăsând la o parte toate accidentele, incidentele și încercările eșuate de a ieși din casă, câinele tău rămâne câinele tău, cu bălți de urină și tot. Când iei în considerare toate aceste lucruri, ești dispus să treci peste proverb și să îți ajuți prietenul patruped la nevoie, totul tinde să devină puțin mai ușor.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top