Cum să scoți mirosul de urină de câine din covor (pași practici)

Câine certat de stăpân pentru că a urinat pe covor

Ce poate fi mai rău decât un câine care face pipi în casă? Dacă are loc un astfel de accident pe covorul dumneavoastră, cam asta e. Chiar dacă animalul probabil nu a avut intenția de a urina pe covor, mirosul este aproape insuportabil. Dar asta nu înseamnă că mirosul nu poate îndepărtat.

De ce trebuie tratată cu seriozitate această problemă?

Știm, evident, că urina de câine în casă este destul de neplăcută. Mirosul este copleșitor, iar persistența acestuia în aer ar putea fi jenantă mai ales dacă primiți o vizită neașteptată. Nu doar mirosul este periculos deoarece urina de câine vă poate pune sănătatea în primejdie.

Dacă aveți o problemă de respirație cronică, cum ar fi astmul sau Boala obstructivă pulmonară cronică prezența urinei de câine poate crea o piedică în inspirarea aerului curat în plămâni. Acest lucru se datorează faptului că urina de câine are un conținut ridicat de amoniac, care acționează ca un iritant pulmonar în sine. Persoanele cu sistem imunitar slăbit și cele sensibile la migrene pot fi puse , de asemenea, în pericol din cauza prezenței amoniacului în urina câinelui.

Strategia de eliminare a petelor de urină de pe covor

Curățarea covorului este mult mai complicată decât localizarea petei și utilizarea unui oarecare odorizant. Este nevoie de o mare implicare necesară din partea dumneavoastră pentru a face ceea ce trebuie.

De asemenea, poate fi nevoie de o pregătire suplimentară pe care trebuie să o includeți pentru a vă asigura că nu se va mai întâmplarea neplăcută nu se va mai repeta.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să identificați cu precizie zonele pe care câinele „le-a vizitat”. Este important să localizați cu precizie zona afectată pentru a o neutraliza cât mai eficient. Câinele va simți mirosurile dacă nu curățați foarte bine această zonă a garanta că animalul nu va repeta acesta comportament deranjant.

Ușor de spus, mai greu de făcut deoarece unele pete se pot usca, devenind invizibile cu ochiul liber. Cel mai bun lucru pe care-l puteți face este să mirosiți zona suspectă, pe cât de neatrăgător ar suna. Dacă nu sunteți dispuși să mirosiți covorul, puteți stinge lumina în camera respectivă și descoperiți conturul petei cu ajutorul luminii unei lanterne.

Metode de curățare a petelor de urină: abordați problema în profunzime

Modul de curățare a covorului va depinde de „prospețimea” petei. Dacă pata este încă umedă, folosiți un prosop de hârtie care să absoarbă urina. Apoi clătiți zona cu apă rece, storcând covorul la final. Puteți pune prosopul de hârtie îmbibat cu urină într-un loc unde câinele își poate face liniștit nevoile pentru a-l atrage acolo.

Dacă pata s-a uscat deja, procesul de îndepărtare va fi considerabil mai greoi. Puteți utiliza la fața locului un neutralizator de miros de înaltă calitate pentru animale de companie. Puteți dubla, de asemenea, această substanță cu un produs de îndepărtare a petelor.

Dacă pata este deosebit de dificil de îndepărtat, puteți lua în considerare utilizarea unui aspirator profesional de curățare cu vid umed. Aceste mașini unice funcționează atât de bine deoarece sunt concepute special pentru a folosi apă pentru curățarea unei suprafețe, aspirând lichidul ce a provocat pata. Pe de altă parte, exista riscul ca zona curățata să devină si mai pentru atractivă pentru câine.

Lucrați la prevenirea repetării incidentului

Cel mai eficient lucru pe care îl puteți face pentru a evita urinarea pe covor în viitorul apropiat este să vă asigurați că animalul primește educația potrivită.

Dacă aveți un câine mai în vârstă, acest proces poate dura puțin mai mult față de timpul alocat unui exemplar de o vârstă mai fragedă. Dacă vă cunoașteți bine câinele și știți că acesta este dresat să nu urineze în casă, îl puteți duce la un medic veterinar pentru a va asigura că tendința lui de a face pipi în interior nu este un simptom al unor probleme de sănătate serioase.

Mai presus de toate, pe parcursul întregului proces de corectare a comportamentului, arătați-i iubire câinelui. Accidentele se pot întâmpla oricând și este înțelept să rețineți că incidentul nu a fost o încercare deliberată de a vă sabota covorul. Așadar, tratați-vă prietenul cu blândețe – vă veți bucura amândoi de această atitudine constructivă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top