Acest pui de câine poate suferi de urinare excesivă

Urinarea frecventă la câini nu este de neoprit!

Din păcate, te confrunți cu un câine care suferă de incontinență urinară. Parcă acesta nu se mai oprește. Mai rău, câinele face pipi pe unde nu ar trebui, chiar dacă a fost instruit, cu succes, să facă la litieră – sau, cel puțin, credeai că a fost. Ce urmează?

Cât de des ar trebui să urineze un câine?

În medie, un câine urinează la fiecare patru până la șase ore. Cu toate acestea, unii câini au capacitatea de a extinde acest interval între 8 și 12 ore – un bonus pentru cei ce trebuie să se „țină” până când proprietarii lor ajung acasă, de la serviciu. Variația poate fi determinată de mai mulți factori, cum ar fi dieta, exercițiile fizice, cantitatea de apă băută și accesibilitatea la baie.

Deși dimensiunea și rasa câinelui nu afectează aceste perioade de timp,  vârsta este un factor principal. Puii vor merge aproximativ la fiecare două ore să urineze, iar respectarea acestui interval de timp este importantă în faza de învățare a cățelușului.

Câinii mai în vârstă pot ajunge, de asemenea, să facă o ieșire suplimentară la locul de urinare stabilit, în special dacă sunt sub un tratament.

Incontinența urinară la câini îți poate transmite alte mesaje

În cazul în care câinele urinează mai des decât în mod normal, ar putea să fie o manifestare emoțională a acestuia. De exemplu, un câine care suferă de anxietatea provocată de separare poate face pipi atunci când este lăsat singur, doar pentru că se sperie când stă singur. În alte cazuri, s-ar putea să facă pipi din supunere, pentru a te anunța că este complet de acord cu autoritatea ta.

În ambele cazuri, este important să reții că patrupedul tău instruit nu regresează sau nu mai știe unde trebuie să facă pipi. Aceste tipuri de urinare frecventă sunt răspunsuri emoționale, fără ca acestea să fie consecințe ale dresajul.

Cel mai bun mod de a combate aceste probleme de urinare este de educarea câinelui spre a face față problemelor emoționale care au determinat urinatul excesiv.

Urinatul excesiv la câini poate fi cauzat de o problemă medicală

Deși câinele tău este sănătos în general, incontinența urinară la câini poate fi simptomul unei afecțiuni. Acest lucru este valabil în special dacă creșterea numărului de ieșiri este însoțită de alte probleme. O creștere bruscă a numărului de ieșiri sau o creștere importantă a cantității de apă consumată de câine sunt, de obicei, semne că acesta prezintă o afecțiune.

Lista bolilor asociate cu urinarea frecventă este una lungă și vastă. Poate să varieze de la o infecție a tractului urinar la ceva mult mai grav, cum ar fi afecțiunea renală a bolii Cushing. Indiferent dacă starea suspectată se încadrează în simptome, este important să o iei în serios.

Începe procesul de vindecare: recoltează o mostră de urină

Este evident că, din momentul în care suspectezi apariția unei boli legate de urinarea frecventă a câinelui, va trebui să faci o programare la medicul veterinar. Înainte de vizită, este bine să colectezi o probă de urină a câinelui pentru ca veterinarul să o poată analiza. Colectarea nu este o sarcină dificilă și aceasta ar putea fi cea mai importantă piesă în procesul de vindecare al câinelui.

Cum poate fi tratată incontinența urinară la câini?

Tratamentul pe care îl va primi câinele tău pentru afecțiunea legată de incontinența urinară la câini depinde de diagnosticul pus de medic. Pentru probleme mai ușoare, cum ar fi o infecție a tractului urinar, medicul veterinar poate prescrie antibiotice sau poate pune la dispoziție o dietă specială. Dacă problema este mai severă, tratamente precum injecții repetate sau intervenția chirurgicală pot fi posibile opțiuni.

Mai presus de orice: câinele tău nu urinează din adins

Este important să reții că, dacă prietenul tău este bolnav, el nu va fi în cea mai bună stare de spirit și va avea nevoie de susținerea ta. Din această motiv, este important să-ți păstrezi calmul și nu te răzbuni pe acesta, chiar dacă problemele de urinare conduc la acele bălți descoperite prin casă. El îți va aprecia toleranța și iertarea mai mult decât îți poți imagina.incon

Scroll to Top