​Ce este un sticks pentru ronțăit și de ce este benefic pentru câini?

Câine din rasa Border Collie roade un sticks pentru ronțăit

Una dintre cele mai frecvente întrebări care ne sunt adresate este „ce este un sticks pentru ronțăit?”. Sticksurile pentru ronțăit sunt una dintre cele mai populare jucării de mestecat pentru câini. Jucăriile de mestecat pentru câini, cum ar fi sticksurile pentru ronțăit, satisfac dorința unui câine de a mesteca și contribuie în același timp la întărirea și curățarea dinților și gingiilor acestuia.

Sticksurile pentru ronțăit sunt și o sursă excelentă de proteină din carne naturală pentru câinele tău.   Așadar, dacă te îngrijorează că alimentația lui are un deficit de conținut proteic, acestea pot fi un mare plus în alimentația lui.

Sticksurile pentru ronțăit sunt de diverse tipuri, dimensiuni și arome pentru a satisface nevoile și preferințele câinelui tău.

Din ce este făcut un sticks pentru ronțăit? Cum este făcut?

Așadar, din ce este făcut un sticks pentru ronțăit? Sticksurile pentru ronțăit sunt făcute din penisul unui taur. Deși poate părea dezgustător, penisul unui taur are un conținut ridicat de proteine și sunt o alternativă naturală la alte tipuri de jucării de mestecat pentru câini, cum ar fi oasele învelite în piele.

Sticksurile pentru ronțăit trec printr-un proces de uscare pentru a căpăta forma finală. Procesul include curățarea completă a penisului taurului și uscarea acestuia. Apoi, la fel ca o pastramă de vită, penisul se afumă și se prăjește lent, ceea ce îi dă aroma de carne afumată pe care câinii o adoră. Videoclipul interesant oferit de k9kraving prezintă mai detaliat procesul de fabricare a unui sticks pentru ronțăit:

În funcție de producătorul de sticksuri pentru ronțăit, acestea pot conține alte ingrediente, cum ar fi tendon de vită în loc de penis de taur, sau pot trece prin procese ușor diferite de uscare și preparare. Cu toate acestea, adevăratele sticksuri pentru ronțăit sunt făcute dintr-un singur ingredient, penisul de taur, datorită capacității sale de a lua forma jucăriilor de mestecat durabile pe care câinii le iubesc.

Avantaje

Care sunt beneficiile unui sticks de ronțăit pentru câini?

Sticksurile pentru ronțăit se găsesc în varietăți de forme și arome, dar în mare parte sunt foarte asemănătoare între ele. Diferențele semnificative țin de forma lor: cele mai populare sunt sticksurile drepte, ondulate și împletite.

Tipul pe care îl alegi depinde de preferința și mușcătura câinelui. Sortimentele împletite sunt mai groase și mai dure de ronțăit, în timp ce soiurile mai mici și mai subțiri sunt mai bune pentru rasele de talie mai mică, cu fălcile mai mici.

Sticksurile pentru ronțăit sunt de mai multe dimensiuni în funcție de nevoile câinelui tău. Dacă ai o rasă mai mică și preferi să-i oferi un sticks mai mic, caută sticksuri de ronțăit de 13 sau 15 cm. Rasele mai mari se pot bucura de un sticks de ronțăit de 30 cm.

Dezavantaje

Există dezavantaje ale sticksurilor pentru ronțăit?

Proprietarii de câini ar trebui să fie conștienți și de riscul potențial de contaminare bacteriană asociată cu produsele din carne crudă, cum ar fi sticksurile pentru ronțăit. În trecut au existat retrageri de pe piață ale acestora din cauza contaminării cu salmonella, care poate fi fatală. Studiile efectuate pe mai multe mărci de gustări din carne de vită, au indicat și contaminarea cu stafilococ și E-coli a unora dintre sticksurile de ronțăit.

În concluzie, fii conștient de riscuri și cumpără sticksuri pentru ronțăit după ce te-ai informat cu privire la companie, data retragerii de pe piață și recenziile clienților.

Cu ce diferă un sticks pentru ronțăit de un os învelit în piele?

Conceptul general al sticksurilor pentru ronțăit și oaselor învelite în piele este practic același. Ambele produse au în vedere o dantură sănătoasă și satisfac nevoia de a roade a câinelui. Principalele diferențe se regăsesc în ingrediente și textură.

Osul învelit în piele este făcut de obicei din stratul interior al pieii unei vaci. Și acesta trece printr-un proces de uscare pentru a căpăta acea textură puternică pe care câinii se bucură să o mestece. Cu toate acestea, de obicei, osul învelit în piele se descompune mult mai repede în urma roaderii în comparație cu un sticks de ronțăit și poate deveni moale și neplăcut pentru unii câini.

Sticksurile pentru ronțăit își păstrează fermitatea mai mult timp, unele având o perioadă de valabilitate de până la 3 ani. Acestea pot fi mai scumpe decât oasele învelite în piele, în funcție de marcă. Cu toate acestea, sunt mai ușor de digerat decât oasele învelite în piele și par a fi o alternativă mai sigură.

Cât de des ar trebui să-i ofer câinelui sticksuri pentru ronțăit?

Sticksurile pentru ronțăit pot avea un conținut bogat de proteine și scăzut de grăsimi, dar, precum în cazul alimentelor pentru oameni, conținutul scăzut de grăsimi nu echivalează cu un număr redus de calorii. Dacă îi oferi câinelui tău sticksuri pentru ronțăit în exces fără a face efort fizic adecvat, ar putea primi un aport mare de calorii pe care nu le-ar putea consuma.

Concluzie

Sper că am răspuns întrebărilor voastre. S-ar putea să nu pară cele mai apetisante delicii pentru noi (și, crede-mă, put!), dar, stai liniștit, câinii tânjesc după textura și gustul lor.

Sticksurile pentru ronțăit oferă beneficii foarte asemănătoare cu cele ale oaselor învelite în piele. Acestea satisfac nevoia de a roade a câinelui și, în același timp, îi păstrează dantura sănătoasă.

Cu toate acestea, sunt mai ușor de digerat față de oasele învelite în piele și prezintă un risc mai mic de sufocare sau blocaj digestiv. Chiar și cu un singur ingredient, ele sunt cam cele mai naturale gustări pe care le poți oferi câinelui tău.

Ca orice gustare pentru câine, sticksurile de ronțăit trebuie să oferite ocazional și doar sub supravegherea ta. Cu siguranță nu ți-ai dori ca amicul tău patruped să mănânce în exces sau să fie expus riscului de sufocare când nu ești prin preajmă să îl ajuți.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top