Pui de Beagle rozând un os creat pentru sănătatea dentară

Top produse pentru dinții câinelui tău!

Ai grijă de dinții câinelui tău? Sănătatea danturii este la fel de importantă și în lumea canină. Din fericire, este foarte ușor pentru tine să îi oferi prietenului tău niște dinți curați și puternici și foarte distractiv pentru el. De ce?

Pentru că, pe lângă periajul regulat, una dintre cele mai simple si eficiente metode pentru a avea grijă de dinții câinelui constă în oferirea produselor speciale pentru ronțăit.

 Acestea oferă câinelui șansa de a-și înfige colții în ceva ce nu numai îi va satisface această plăcere, ci va avea grijă și de dantura acestuia.

Există o varietate de produse pentru îngrijirea dentară și nenumărate branduri producătoare. 

Citește articolul pentru a beneficia de recomandările (și review-urile noastre) pentru a alege cele mai bune produse de ronțăit!

Comparație rapidă: Cele mai bune produse de ronțăit

BrandNutrițieRatingPreț
friskies-dental-freshFriskies Dental Fresh 3 in 1A Verifică Preț
best-bone-dentalBest Bone Dental Snack cu LapteA- Verifică Preț
royal-canin-vcnRoyal Canin VCNB+ Verifică Preț
dental-delightsDental Delights 8 in 1B- Verifică Preț
advance-dental-sticksAdvance Dental Care StickB+ Verifică Preț

 

De ce ar trebui să te îngrijoreze sănătatea orală a câinelui tău?

Răspunsul este simplu: din același motiv pentru care ai grijă și de sănătatea ta! Dacă vei neglija igiena dentară, problemele dinților nu vor întârzia să apară.

De exemplu, câinii care nu au primit igiena dentară adecvată, pot dezvolta afecțiuni la nivelul gingiilor, precum gingivita la oameni. 

Dacă această afecțiune nu va fi tratată la timp, infecția va afecta chiar și alte organe ale câinelui.

Alte afecțiuni survenite în urma igienei orale precare sunt: respirația urât mirositoare, tartru, dinți ciobiți, dureri sau chiar pierderea dinților.

Cu alte cuvinte, igiena orală ar trebui să facă parte din rutina de îngrijire a câinelui. Dar stați, suntem cu toții stăpâni de câini! Ne dorim ca prietenul nostru să fie mereu în cea mai bună formă a sa, iar igiena orală face parte din aceasta!

Cum ar putea contribui produsele de ronțăit la igiena orală a câinelui?

Multe din afecțiunile dentare au la origine depunerile de tartru, dar și apariția bacteriilor. Și unul dintre cele mai eficiente moduri pentru a-ți ține câinele departe de aceste probleme este (ghiciți) este să-i oferiți lucruri de ronțăit!

Statisticile create de experți în animale de companie confirmă faptul că patrupezii cărora li s-au oferit produse de ronțăit au mult mai puțin tartru. Anumite produse pot reduce depunerile în proporție de 70%.

Pentru a beneficia de rezultate extraordinare, produsele de ronțăit trebuie combinate cu hrană sănătoasă, care oferă danturii o bună dezvoltare. Multe branduri ale industriei alimentare canine produc bobițe rezistente la ronțăit. Acestea forțează câinele să ronțăie cât mai mult pentru a le putea mânca.

Alte produse conțin o anumită substanță numită polifosfat – de obicei, în înveliș. Această substanță reduce cantitatea de tartru la jumătate.

Există diferite tipuri de recompense benefice pentru igiena orală?

Produsele de ronțăit aduc plusuri diferite danturii câinelui. Acestea sunt cele pe care trebuie să le căutați.

Produsele de ronțăit

Produsele de ronțăit au compoziții diferite, însă majoritatea conțin glicerină. Pe lângă acest ingredient relativ comun, ele au gusturi foarte diverse. Unele pot avea gust de pui, altele pot fi mentolate. Unele sunt mai persistente, altele mai puțin. Ai prins ideea.

În mare parte, ele sunt recompense canine, doar că mai greu de mestecat.

De altfel, ele variază și în calitate. Consiliul Doctorilor Veterinari va certifica produsele dentare care vor trece de testările minuțioase. 

Însă testările sunt facultative și nu se aplică asupra tuturor produselor. Așa că, un produs necertificat nu va face rău animalului.

Os cu piele de ronțăit

Ce poate fi mai bun decât tradiționalul os cu piele?

Câinele se va bucura foarte mult, iar un os bun are grijă și de dantura câinelui. De obicei, învelișul e făcut din piele de vacă sau cal, iar osul poate avea orice dimensiune. Au o textura dură și rezistă foarte bine la ronțăitul pe termen lung (în cazul în care nu ai un Dog german sau ceva de genul).

Pentru că durează atât de mult să ronțăie acest tip de oase, câinii elimină pe parcursul acțiunii placa bacteriană și tartrul.

Un lucru pe care-l prefer la acest tip de produse de ronțăit pentru igiena orală constă într-un ingredient și anume pielea uscată de animal – datorită acesteia, câinele tău va fi ținut departe de chimicale.

Mâncare dentară de câini

Mâncarea dentară de câini nu se cataloghează la recompense canine, dar și ea menține sănătatea orală a câinelui. Mulți producători creează bobițe mai greu de spart și mai mari ca dimensiune. Dinții câinelui se vor curăța pe parcursul meselor.

Notă de precauție

Dacă îți vei hrăni câinele cu recompense dentare, asigură-te că nu exagerezi. Nu face exces de zel în curățarea dinților, oferindu-i animalului câteva mii de calorii în plus.

Fii atent, citește instrucțiunile de pe ambalaj și discută cu veterinarul tău.

Review-uri rapide asupra celor mai bune produse pentru igienă și sănătate orală:

BrandNutrițieRatingPreț
friskies-dental-freshFriskies Dental Fresh 3 in 1A Verifică Preț
best-bone-dentalBest Bone Dental Snack cu LapteA- Verifică Preț
royal-canin-vcnRoyal Canin VCNB+ Verifică Preț
dental-delightsDental Delights 8 in 1B- Verifică Preț
advance-dental-sticksAdvance Dental Care StickB+ Verifică Preț

Friskies Dental Fresh 3 în 1 Talie Medie și Mare
 

Aceste sticksuri irezistibile aduc cu sine o aromă proaspătă de mentă.

Datorita texturii lor, ele sunt abrazive și luptă împotriva tartrului și al plăcii bacteriene.

Conțin cereale, legume, uleiuri, grăsimi, minerale.

Oferă-i câinelui tău un sticks pe zi, iar acesta îți va mulțumi de fiecare dată!


Verifică preț


Best Bone Dental Snack cu lapte
 

Aceste recompense au grijă la rândul lor de sănătatea și igiena orală a câinelui.

Indiferent de talie, el poate consuma aceste gustări, iar aroma laptelui îl va face să-și lingă botul după fiecare atenție bine-meritată!


Verifică preț


Hrana dietetică pentru câini adulți de talie mică Royal Canin VCN, Weight & Dental 30
 

Dacă prietenul tău cântărește mai puțin de 10 kilograme, dar este un adult în toată regula, știi ce trebuie să-i oferi!

Aceste bobițe minune, nu numai că oferă gurii câinelui prospețime și sănătate, dar ele se recomandă și patrupezilor sterilizați, cu tendințe de îngrășare.

Royal Canin oferă acest deliciu light tuturor câinilor ai căror stăpâni optează pentru calitate!


Verifică preț


Osul 8 in 1 Dental Delights L
 

Tradiționalul os învelit în piele dură nu va îmbătrâni niciodată. Este un cadou ideal și universal pentru orice reprezentat al lumii canine.

Dantura câinelui va fi curățată de acest os magic, iar învelișul dur îl va face pe câine să se ambiționeze și să-l roadă cât e ziua de lungă!


Verifică preț


Advance Dental Care Stick
 

Inginerii industriei alimentare canine de la Advance propun o soluție inovativă care combate tartrul și placa bacteriană, denumită „mecanică”.

Sticksurile conțin carne, grăsimi, minerale, dar și pirofosfați, aliați importanți pentru igiena orală a prietenului tău!


Verifică preț

Scroll to Top