Stăpânul oferă chiftele câinelui său

Cum să faci bile din carne (satin balls) pentru câinele tău: O rețetă ușoară

Pentru cei care nu au mai auzit de bile satinate, s-ar putea să le sune ca o jucărie scumpă pentru câini. Totuși, termenul nu se referă la ceva scump. Bilele satinate sunt un tip de mâncare pe care-l poți face în casă pentru a-ți ține câinele la o greutate sănătoasă sau pentru un câine care se reface.

Ce sunt bilele satinate?

Bilele satinate sunt chiftele crude din carne, pline de carbohidrați și grăsimi. Sunt gândite pentru a-ți „îngrășa” câinele. Ținând cont că ingredientul principal este carnea de hamburger, poți să te bazezi că vor fi devorate de câinele tău.

Pentru ce sunt bune?

Deși la prima vedere pot fi văzute ca o recompensă prea mare, adevărul este ca pot avea un rol important în a ajuta un câine care a avut probleme de sănătate. Este remediul cel mai bun pentru un câine emaciat care are nevoie disperată de a lua în greutate.

Un câine emaciat nu e doar un fel de a spune că este slab. Un astfel de câine a pierdut foarte multă grăsime corporala și mușchi. Astfel de câini pot fi întâlniți frecvent în adăposturi de animale.

Poți da aceste chifteluțe câinilor care pur și simplu refuză să mănânce. Deși o dietă recomandată de veterinar nu ar trebui înlocuită, pot fi folosite pentru a menține greutatea câinelui până găsești o dietă consistentă pentru el.

În plus, pot fi folosite pentru a da nutrimente cheie câinilor care alăptează. Mamele au nevoie de un plus caloric pentru a produce suficient lapte, problema este că uneori mamele care alăptează refuză să mănânce. Aceste chifteluțe vor rezolva problema.

Bilele din carne sunt de asemenea bune pentru câinii de concurs. Motivul este că aceste recompense conțin ingrediente care fac blana să fie mai lucioasă. Arbitrii din juriu tind să ia în considerare acest aspect.

Cum se fac?

Chifteluțele sunt ușor de făcut acasă. Ai nevoie doar de ingrediente și de un pic de timp, în medie durează cam 10 minute pentru a pregăti o grămadă.

Înainte să vezi rețeta, ia aminte că este calculată pentru câini de talie mare. Dacă ai un câine de talie mică, vei dori să pregătești rețeta doar cu o zecime din ingrediente. Dacă vei folosi mai mult s-ar putea să-ți îngrașe câinele mai mult decât îți dorești.

Ingrediente:

Rețeta clasică folosește:

  • 5 kg de carne de hamburger sau tocată
  • O pungă cereale mixte
  • O cutie de ovăz
  • Un borcan cu germeni de grâu
  • 1 ¼ cană de ulei vegetal
  • 10 ouă întregi cu tot cu coajă
  • 10 pliculețe gelatină fără aromă
  • Un praf de sare.

Carnea tocată poate fi cea mai ieftină pe care o găsiți.

Primul pas este să amestecați toate ingredientele. Folosiți cam același proces ca la chiftele. Nu vă faceți griji dacă rezultatul final nu arată bine – câinelui nu-i va păsa atâta timp cât este delicios.

Apoi, împărțiți tocătura în pungi și băgați la înghețat. Când sunteți pregătiți să vă serviți câinele, scoateți o pungă din congelator, lăsați-o să se dezghețe, apoi o faceți în formă de bilă și i-o dați câinelui să o mănânce. Mix-ul nu se gătește, se servește crud.

Lucruri de care să țineți cont înainte să vă hrăniți câinele cu ele

Poate cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în minte când pregătești chifteluțele e să le folosești doar pentru a ajuta un câine care are nevoie să-și mențină greutatea sau să ia în greutate pentru a reveni la normal. Nu ar trebui folosite niciodată ca recompense normale. Prin asta i-ai putea face mai mult rău pe termen lung.

Nu ar trebui să te gândești nici la prețul redus al cărnii. Carnea mai ieftină, de obicei, are mai multă grăsime. Ăsta e și scopul când faci aceste chifteluțe. Pune carnea macră deoparte pentru momentele în care se simte mai bine.

De asemenea, nu îi da să mănânce aceste bile când este supraponderal. Deși un câine cu greutatea peste limită care refuză să mănânce ar putea să ia nutrimentele necesare din ele, va lua și mai mult în greutate între timp.

În final, poți să mai improvizezi rețeta. Mai poți găsi rețete care folosesc smântână, cremă de brânză, brânză de vaci sau unt  de arahide. Totuși, această rețetă este cea mai bună pentru început.

Calea spre o sănătate mai bună

Când ii dai prietenului tău bile satinate, probabil o să creadă ca primește o recompensă specială. Desigur, tu știi ca singurul lucru special la ea este ca acționează ca un supliment pentru luarea în greutate și așa ar trebui să-l și folosești.

Gândește-te la fiecare chifteluță ca la o sferă care-ți ajută câinele să ajungă la o greutate normală și să fie mai sănătos. Câinele tău îi va aprecia gustul și tu vei aprecia faptul ca nu-l lasă să scadă în greutate.

Scroll to Top