Cum să faceți față Salmonelei la câini

Câine maidanez așteaptă să mănânce carne de pui crudă

Știm că intoxicația cu Salmonella este o veste proastă. Infecția bacteriană poate fi la fel de îngrozitoare pentru câinele dvs. De fapt, dacă câinele dvs. este suficient de ghinionist pentru a contracta salmonella, poate fi distrus. Din fericire, speranța nu este în totalitate pierdută dacă amicul dvs. este afectat.

Care este diferența dintre Salmonella care afectează oamenii și Salmonella care afectează câinii?

Salmonella este de natură zoonotică, ceea ce înseamnă că poate trece de la specie la specie. Infecția cu salmonella pe care o putem contracta de la carnea de pui insuficient gătită, să zicem, este aceeași infecție care poate afecta câinele nostru.

În ambele cazuri, afecțiunea se numește tehnic salmoneloză, deși avem tendința de a ne referi pur și simplu la ea ca intoxicație cu salmonella.

Deoarece este aceeași bacterie, în mod nesurprinzător un câine va experimenta unele dintre simptomele de bază ale afecțiunii pe care le-ar experimenta și oamenii.

Unele dintre aceste simptome includ diaree, vărsături și febră ridicată. Primele semne ale simptomelor vor apărea de obicei la aproximativ 6 până la 72 de ore de la contaminarea inițială.

Acestea fiind spuse, Salmonella este capabilă să producă substanțial mai multe daune corpului câinelui dvs. decât dvs. Simptome precum anorexie, boală de piele și o frecvență cardiacă anormal de rapidă pot fi prezente la toți câinii. În cazul femelelor, pot apărea afecțiuni ca secreție vaginală anormală, pierderea sarcinii sau avort spontan.

Intoxicația cu Salmonella se poate manifesta într-o formă cronică la câini. În aceste cazuri, câinele va prezenta simptome precum febră, scădere în greutate, hemoragie, infecții neintestinale și accese prelungite de diaree. Aceste simptome au și tendința de a fi mai severe.

Dacă câinele dvs. are Salmonella, îngrijiți-l cu atenție

Dacă aveți un câine care suferă de această boală, cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru propria siguranță este să fiți extrem de atenți. Amintiți-vă, Salmonella este o bacterie extrem de contagioasă și poate fi transferată de la corpul câinelui la corpul dvs.

Manevrarea necorespunzătoare a scaunului câinelui dvs. este o modalitate prin care boala poate fi transferată, deși au existat cazuri în care lucrurile aparent benigne au constituit cauza.

Tratarea unui câine cu Salmonella

Una dintre principalele forme ale tratamentului pentru tratarea infecției cu Salmonella este înlocuirea tuturor substanțelor nutritive pe care câinele i-ar fi pierdut prin vărsături sau diaree.

Aceasta include restabilirea lichidelor și electroliților pentru a evita episoadele de deshidratare.

Înlocuirea va funcționa, de asemenea, pentru a vă ajuta câinele să depășească orice pierdere severă de greutate provocată de afecțiune.

De asemenea, medicul veterinar poate veni în ajutorul câinelui prescriindu-i diverse medicamente.

Unele dintre aceste medicamente ar putea include medicamente antidiareice care să-l ajute la reglarea scaunului, precum și antibiotice cu spectru larg pentru a elimina bacteriile din corpul său. În cazuri grave, medicul veterinar v-ar putea prescrie o transfuzie plasmatică.

De asemenea, este important să limitați dieta câinelui dvs. în timp ce acesta se află în plină intoxicație cu Salmonella.

Restricționați-i accesul la hrană timp de câteva ore odată ce vă dați seama că are boala și apoi oferiți-i hrană în cantități mici cu conținut scăzut de grăsimi, ușor digerabilă, până când sănătatea lui se îmbunătățește. Ar trebui, de asemenea, să-i limitați activitatea pe durata bolii.

Întotdeauna păstrați lucrurile curate

Chiar dacă intoxicația cu Salmonella poate afecta groaznic sănătatea unui câine, boala nu este lipsită de stres nici pentru oameni.

Și, deși, pentru a vă feri de boală, există măsuri preventive evidente cu ar fi restricționarea accesului câinelui la carnea crudă sau manevrarea cu grijă a excrementelor acestuia, acestea nu sunt singurele lucruri de care trebuie să fiți conștient.

Curățenia strictă în ansamblu este cea mai bună armă preventivă.

Ar trebui să vă spălați mâinile după ce manevrați hrana sau delicatesele pentru câini. De asemenea, trebuie să ștergeți bine orice suprafață care a intrat în contact cu astfel de materiale. În plus, atunci când vă spălați vasele pentru câini, ar trebui să utilizați un produs antibacterian non-toxic.

Ținând cont de aceste măsuri preventive, ca și de măsurile de precauție „scumpe”, cum ar fi eliminarea excrementelor, nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la intrarea Salmonelei în casa dvs. și la distrugerea dvs. și a sănătății cățelului dvs.

Dacă ați experimentat vreodată Salmonella în trecut, știți că aceasta este o veste grozavă. Având în vedere efectele bacteriei asupra unui câine, aceasta este o veste și mai bună pentru prietenul dvs. patruped.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top