Cum să îngrași un câine: sfaturi utile

Acest câine stă la masă pe un scaun precum noi, oamenii

Când ne concentrăm pe greutatea unui câine, poate părea destul de firesc să punem accentul pe evitarea creșterii în greutate. Cu toate acestea, problemele care pot apărea la un câine subponderal pot fi la fel de îngrijorătoare. În aceste cazuri, îngrășarea unui câine poate fi esențială, atâta timp cât este efectuată corect.

De ce ar fi nevoie ca un câine să se îngrașe?

De obicei, un câine ar trebui să ia în greutate deoarece corpul său efectiv are nevoie de mai multe substanțe nutritive. Lipsa unei alimentații corespunzătoare ar putea provoca multe probleme și suferință unui pui. Într-adevăr, pentru un iubitor de câine, a vedea un câine malnutrit este unul dintre cele mai sfâșietoare lucruri.

Se întâmplă destul de frecvent ca la adăposturile de câini sau unitățile de salvare să ajungă câini subponderali. Asta nu înseamnă neapărat că aceștia sunt bolnavi. Ar putea fi pentru că acei câini ajunși la adăpost nu au avut acces suficient pentru a-și satisface nevoile de bază.

Uneori, însă, un câine ar putea fi malnutrit din cauza unei boli. Ar putea fi devastat de paraziți sau disfuncționalități intestinale. Poate fi, de asemenea, simptomatic al unei probleme mai mari, mai grave, cum ar fi cancerul.

Indiferent de cauza malnutriției, ar trebui să-ți duci câinele slab la medicul veterinar pentru a fi consultat. Astfel, vei putea să excluzi anumite probleme care îi cauzează scăderea în greutate. Totodată, vei putea elabora un regim alimentar foarte bine definit pentru a atinge o greutate normală.

Cu ce să-mi hrănesc câinele pentru a-l îngrășa?

Internetul îți pune la dispoziție o mulțime de rețete pentru îngrășarea câinilor. Cea mai renumită este rețeta de bile satinate; un amestec proteic crud, care are în compoziție carne de hamburger, ou, cereale, ovăz și alte câteva bunătăți. Probabil că majoritatea rețetelor existente îți vor părea destul de respingătoare, dar pentru câinele tău vor fi un adevărat ospăț.

Lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți îngrășa câinele

La prima vedere, îngrășarea câinelui poate părea ceva simplu de realizat. La urma urmei, rețetele par să aibă o temă comună de a îngloba ingrediente similare într-un produs final de care câinele tău să se bucure. Totuși, în realitate, îngrășarea câinelui este un procedeu surprinzător de delicat care ar putea avea un efect nedorit dacă nu ești atent.

În primul rând, trebuie să eviți exagerarea. Multe dintre rețetele întâlnite pot fi elaborate pentru câini de talie medie spre mare. Dacă ai o rasă mică sau toy, trebuie să divizezi rețetele în cantități mai mici, altfel te vei alege cu un câine uriaș și cu o sănătate precară și asta într-un timp foarte scurt.

Dacă deții un câine extrem de malnutrit – să zicem că ai luat un câine foarte slab de la un adăpost – este important să ia în greutate treptat. Dacă îi permiți să mănânce foarte mult după ce a fost privat de asta atâta timp, ar putea apărea probleme severe, cum ar fi sindromul de realimentare.

Sindromul de realimentare survine din cauză că introducerea de carbohidrați într-un corp slăbit peste măsură ar crea fluctuații semnificative ale concentrațiilor de potasiu și fosfor din organism. Aceasta ar putea cauza apariția unor probleme destul de grave, cum ar fi slăbiciune musculară, leziuni musculare cardiace, convulsii și insuficiență respiratorie.

Din nou, este foarte important să contactezi medicul veterinar pentru un regim alimentar adecvat. Acesta va colabora cu tine și câinele tău pentru a elabora o strategie alimentară adecvată care să protejeze și să sprijine sănătatea câinelui. Datorită faptului că îngrășarea câinelui este o chestiune delicată, nu trebuie să treci prin asta singur.

Ce ar trebui să fac astfel încât câinele meu malnutrit să mențină o greutate sănătoasă?

Odată ce ai readus câinele la o greutate sănătoasă, mai ai de lucru în ceea ce privește sprijinul acordat acestuia referitor la greutatea sa.

Este important nu doar să-l ajuți să mențină o greutate sănătoasă pentru tot restul vieții, ci și să te asiguri că această greutate este însoțită de vitamine și minerale esențiale pentru o sănătate completă.

Cel mai bun mod prin care poți realiza acest lucru este asigurându-i câinelui hrană de cea mai bună calitate. Regula generală este să cauți hrană care are ca ingredient principal carne reală bogată în proteine și grăsimi. Nu trebuie să te mulțumești niciodată cu alimentele care conțin produse secundare de origine animală sau ingrediente de umplutură ieftine precum porumbul.

Dacă ai un câine adult pe care l-ai însănătoșit și încă ești îngrijorat de aportul său de vitamine, ar trebui să-i dai mâncare pentru cățeluși. Explicația este că hrana pentru cățeluși este mai bogată în substanțe nutritive decât media celei pentru câinii adulți.

Ar trebui să îi iei și suplimente nutritive dacă vrei să-i crești aportul de nutrimente. Există mai multe astfel de suplimente pentru câini, inclusiv câteva care îi vor asigura aportul de anumite minerale. Va trebui să te consulți cu medicul veterinar pentru a vedea care sunt cele mai potrivite suplimente pentru câinele tău.

Îngrășarea unui câine – O sarcină nobilă

Dacă aduci un casă un câine extrem de slăbit, sincer, ar trebui să fii lăudat pentru că ai oferit o nouă șansă la viață unui câine care are nevoie de dragoste. Îngrijirea unui câine subnutrit astfel încât să-și recapete sănătatea implică multă muncă. A te ocupa de nevoile speciale ale acestor câini este ceva de apreciat.

Și cert este că, odată ce câinele revine la greutatea normală, îți va transmite, în felul lui, cât de mult te apreciază. Prin creșterea în greutate și readucerea lui la greutatea normală, îi oferi șansa de a trăi o viață pe care nu ar fi avut șansa să o trăiască, subnutrit fiind. Poate că nu va putea să o spună în cuvinte, dar să știi că îți va fi recunoscător.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top