De ce câinii mănâncă iarbă?

Acest câine mănâncă iarbă pe o pajiște

Poate te-ai întrebat ce ar avea câinele tău să mănânce ceva ca iarba. Motivele nu sunt atât de simple pe cât te-ai putea aștepta. Iată câteva dintre cele mai obișnuite, dar surprinzătoare motive pentru care câinele tău preferat s-ar putea lăsa pradă chestiei verzi.

O alimentație necorespunzătoare poate juca un rol important atunci când vine vorba de mâncatul ierbii

Nevoile nutriționale ale unui câine pot varia mult în funcție de nivelul de activitate, rasă, vârstă și alți factori de mediu. Doar pentru că pe punga aceea de hrană sofisticată pentru câini scrie că întrunește standardele naționale de alimentație pentru câini, nu înseamnă că este potrivită pentru câinele tău.

Lipsa de fibre din alimentație este uneori cauza, dar poate fi si datorită lipsei de vitamine și minerale. Un medic veterinar poate efectua o serie de teste precum cele descrise de Dr. Patty Kuhly de la Vetstreet.

Câinii nu sunt doar carnivori și este important să ne amintim acest lucru. Ei au mâncat întotdeauna într-un anumit grad materie vegetală. În societatea modernă, iarba este cea mai comună materie verde disponibilă, așa că o mănâncă.

Câinii vor selecta fructe de pădure și boabele acestora din natură. Dacă mergeți la cules de fructe de pădure, nu te mira când câinele tău le mănâncă pe măsură ce îi ies în cale.

Există un număr tot mai mare de proprietari de animale de companie care aleg să gătească și să combine în casă hrana pentru animalele de companie. Deși este ceva nobil să dorești să-i oferi câinelui o alimentație bună, este important să te asiguri că hrana oferită are efectiv toate substanțele nutritive.

Plictiseala și singurătatea pot duce la comportamente obsesive

Oamenii și câinii pot face unele lucruri destul de stupide atunci când se plictisesc. Oferirea de activități distractive și petrecerea timpului alături de tovarășul tău canin poate limita o parte din apetitul lor pentru iarbă.

Oamenii și câinii pot face unele lucruri destul de stupide atunci când se plictisesc. Oferirea de activități distractive și petrecerea timpului alături de tovarășul tău canin poate limita o parte din apetitul lui pentru iarbă.

Comportamentul de a mânca iarbă a fost observat în special la cățeluși și rasele energice de câini. În timp, pe măsură ce înaintează în vârstă, poți observa cum câinele tău încetează să mănânce iarbă la fel de mult ca înainte.

Lăsat singur de foarte multe ori, câinele se poate confrunta cu anxietate de separare sau singurătate. Acest tip de depresie canină este unul dintre motivele pentru care mulți oameni au doi câini.

Unele rase de câini sunt mai predispuse la anxietatea de separare decât altele. Dacă ai o rasă predispusă la neliniște, atunci trebuie să oferi și mai multe activități și confort decât dacă ai avea o rasă mai indiferentă.

Mâncatul ierbii poate fi un răspuns la tulburări gastrointestinale sau paraziți

Se speculează că mâncatul ierbii este specific câinilor care suferă de paraziți sau greață din cauza altei probleme. Dacă bănuiești asta, cel mai bine este să vizitezi medicul veterinar pentru o depistare completă a paraziților.

S-a dovedit de multe ori că motivul pentru care câinii mănâncă iarbă este că aceasta ajută la curățarea stomacului dacă resimt greață. După ce vomită, mulți câini se simt mai bine și se recuperează rapid. Aceasta înseamnă că, dacă ai un câine care mănâncă iarbă adesea și vomită, poate suferi de o afecțiune secundară.

Obsesiile pot apărea la majoritatea câinilor

S-ar putea ca amicul tău să fi deprins obiceiul de a mânca iarbă. Câinii pot deveni ușor obsesivi compulsivi. Oferind câinelui suferind ceva care să-l  țină ocupat poate ajuta la scăderea nivelului de obsesie pe care îl are.

Dacă ai un câine de interior, atunci este posibil să limitezi spațiul de în care își petrece timpul afară. Dacă acesta pare excesiv de neliniștit, poate fi o altă problemă care îi deranjează. Când ai îndoieli, merită întotdeauna să soliciți părerea medicului veterinar.

Uneori câinii fac lucruri ciudate, dar îi iubim oricum

Reține că iarba nu este considerată dăunătoare, dar există riscul de otrăvire cu pesticide sau ierbicid în cazul în care câinele mănâncă iarbă ce a fost tratată recent. Dacă ai un câine iubitor de pășunat, poate ar trebui să eviți unele spații verzi.

Cu atâtea opinii diferite despre motivul pentru care câinii mănâncă iarbă, este sigur să spunem că depinde de câine și de sănătatea acestuia. Dacă medicul veterinar nu găsește nimic în neregulă, atunci câinele tău ar putea pur și simplu să mestece niște lăstari fragezi din când în când.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top