Ajutor! Câinele nostru a luat purici și nu putem scăpa de ei!

Golden Retriever atacat de purici

Dacă veți vedea că amicul vostru se scarpină și se mușcă din cauza puricilor, în primă instanță, vă va fi milă. Apoi, acest comportament vă va înnebuni pe amândoi. Însă puricii pot fi opriți în drumul lor spre căminul vostru.

Puricii pot fi greu de găsit

Puricii sunt niște paraziți mici, rapizi și greu de găsit în blana câinelui vostru. În orice caz, vă veți da seama dacă aceștia au invadat blana câinelui nu numai din comportamentul acestuia. Dacă veți da blana la o parte, veți descoperi pe pielea câinelui niște puncte negre, asemănătoare puricilor, care, de fapt, sunt fecalele acestora.

Urmărind fecalele de purici prin blană, veți descoperi zona pielii ce a fost atacată. De obicei, veți da peste fecalele puricilor în zona abdominală a câinelui, unde blana este mai scurtă. Fecalele de purici nu sunt doar dezgustătoare, ci sunt și primele semnale de alarmă ce ne arată pericolele invaziei puricilor asupra câinelui.

Această „mizerie” se formează din sângele uscat al câinelui. Acest aspect este important deoarece un sânge poate suge o cantitate de sânge de 15 ori mai mare față de greutatea corporală a acestuia. Imaginați-vă acest factor raportat la o invazie de purici, fiecare dintre aceștia hrănindu-se cu niște cantități substanțiale de sânge din corpul câinelui dumneavoastră. O astfel de invazie ar putea conduce la afecțiuni medicale grave, cum ar fi anemia.

De obicei, puricii se dezvoltă în locuri umede, răcoroase și umbrite, cum ar fi copacii sau tufele. Chiar dacă acești paraziți își vor lăsa ouăle în blana câinelui, nu-l vor vedea pe acesta ca pe un cămin ci, mai mult, ca pe un restaurant deschis non-stop. Aceste noțiuni despre purici vor fi principalul vostru aliat în lupta de lungă durată cu acest flagel.

Protejați casa de purici, iar astfel veți proteja și câinele

O casă curată minimizează zonele în care puricii pot prospera. Este primul pas în obținerea unui mediu în absența puricilor. Asigurați-vă că veți curăța constant și în totalitate orice covoare, lenjerii de pat și orice fel de tapițerie. Dacă puricii au invadat câinele tău, puteți folosi insecticid sau alte soluții chimice.

Majoritatea soluțiilor previn apariția puricilor, însă ce facem dacă paraziții deja au invadat câinele?

Există câțiva pași ce trebuie urmați pentru a scăpa de purici chiar acum. Aceștia implică un drum la petshopul din apropiere pentru achiziționarea unor produse.

Magazinul tău de animale de companie din cartier vă va oferi diferite modalități prin care poți combate puricii fără să aveți nevoie de rețetă. De la prafuri și șampoane până la zgărzi anti-purici eficiente, veți găsi câteva opțiuni care vă vor ajuta să eliminați puricii printr-o metodă potrivită câinelui dumneavoastră și personalității acestuia.

Cu toate acestea, dacă simțiți că amicul vostru patruped este complet depășit de situație, este posibil ca acesta să aibă nevoie de un medicament prescris de doctorul veterinar.

De asemenea, câinele trebuie spălat regulat, la fel și lenjeria de pat a acestuia. La fel de curate trebuie menținute și alte zone ce fac din mediul înconjurător al acestuia. Astfel aceste locuri nu vor deveni tentante pentru purici. În plus, este inteligent să alegeți un pieptene de calitate pentru îndepărtarea puricilor.

Cele mai bune tipuri de pieptăn împotriva puricilor

Plimbând un pieptăn special creat pentru îndepărtarea puricilor prin blana câinelui, veți strânge purici, larve și ouă prinse în blană, iar astfel veți controla extincția acestor paraziți externi.

Oare câinele are sau nu purici? Identificați semnele și luați măsuri imediat

Există câteva simptome ușor de depistat te vor ajuta să stabilești dacă amicul tău blănos are sau nu purici.

Mâncărimea persistentă și scărpinăturile sunt cele mai evidente semnale, desigur. Cu toate acestea, alte semne mai puțin evidente, precum cojile sau gingiile decolorate pot indica, de asemenea, prezența puricilor pe corpul câinelui.

Dacă vedeți oricare dintre aceste semne, este esențial să acționați asupra lor imediat. Prezența câtorva purici poate crea un disconfort major câinelui vostru, fiind purtătorii unor boli transmisibile foarte grave.

În orice caz, prezența puricilor va aduce multă suferință câinelui. S-ar putea ca acesta să nu-și poată arăta toată recunoștința dacă îl veți scăpa de acești paraziți externi, dar, cu siguranță aprecierea lui față de acțiunile stăpânului împotriva puricilor este nemărginită!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top