Cum să tai unghiile unui câine (ghid pentru un proces delicat)

Iată metoda corectă prin care puteți tăia de unul singur unghiile câinelui dumneavoastră. Nu vă grăbiți. Alegeți cleștele potrivit pentru a tăia unghiile câinelui. Clește să aibă lame concave și să fie potrivit mărimii câinelui.

Există ceva plăcut în sunetul produs de unghiile câinelui atunci când acesta face pași pe parchetul casei dumneavoastră. Însă atunci când vine vorba de tăierea unghiilor, cu siguranță vă veți îngrijora în privința reacției nervoase a patrupedului și a gălăgiei pe care acesta o va face. În orice caz, tăierea unghiilor nu trebuie să devină un chin pentru niciunul dintre voi.

Recenzii rapide: cele mai bune 5 tipuri de clești pentru tăierea unghiilor unui câine

BrandNutrițieRatingPreț
Clește+pilă Tlanpu Professional SetClește+pilă Tlanpu Professional SetA+ Verifică Preț
Clește+pilă AIBORS Dog SetClește+pilă AIBORS Dog SetA+ Verifică Preț
Clește Peti ComfiClește Peti ComfiA+ Verifică Preț
Clește Wahl 858455-016Clește Wahl 858455-016A+ Verifică Preț
Clește TrixieClește TrixieA+ Verifică Preț

Importanța tăierii unghiilor unui câine

Este esențial ca unghiile unui câine să fie tăiate la o dimensiune rezonabilă. Dacă unghiile câinelui sunt prea lungi, îi vor crea acestuia disconfort. De asemenea, unghiile prea lungi se pot înțepeni mult mai ușor într-un covor cu fire lungi sau într-o piesă de piesă de mobilier și astfel se pot produce diferite accidentări.

Este ideal să îi tăiați unghiile amicului vostru atunci când acestea încep să atingă solul. Intervalul de timp în care unghiile ajung la această lungime diferă în funcție de gabaritul și stilul de viață al câinelui. Un câine de talie mică, ținut într-un apartament, va solicita tăierea unghiilor mult mai des față de un câine de talie mare, lăsat să zburde liniștit prin curte.

Pași ce trebuie urmați pentru tăierea corectă a unghiilor unui câine

Este obligatoriu să alocați timpul necesar pentru a învăța procedura prin care veți tăia corect unghiile câinelui dumneavoastră. De exemplu, va trebui să știți ce tip de clește pentru tăierea unghiilor este potrivit pentru câinele dumneavoastră. Un clește de calitate va fi ascuțit, concav pe lame și potrivit taliei câinelui dumneavoastră.

Tăierea corectă a unghiilor câinilor dumneavoastră nu ar trebui să fie niciodată un proces rapid. Trebuie să tăiați unghiile câinelui treptat și cu atenție sporită pentru a evita tăierea prea din scurt. Este, de asemenea, o idee bună să apăsați ușor pe lăbuța câinelui pentru ca acesta să scoată unghiile în exterior.

În plus, lăudați câinele după fiecare unghie tăiată. Nu așteptați până la finalul procesului deoarece câinele se va simți nesigur pe parcursul tăierii unghiilor. Laudele constante pot face minuni pentru a calma patrupedul, iar tăierea unghiilor acestuia va deveni o activitate mult mai plăcută.

Graba strică treaba! Cel mai important aspect al tăierii unghiilor unui câine

Nu este un secret pentru nimeni că grăbirea tăierii unghiilor face din acest proces unul foarte dificil. Unghia câinelui prezintă în interior o zonă inervată și vascularizată. Dacă veți ciupi acea zonă, veți cauza sângerare, durere, iar câinele va fi speriat atunci când momentul tăierii unghiei va reveni în viața acestuia.

Dacă vă veți apropia prea mult, câinele va ști dinainte. Dacă acesta va lătra, nu va speriați. Nu este în semn de durere, ci de avertizare pentru că v-ați apropiat prea mult de zona inervată. Dacă veți tăia repede, veți sesiza o mică sângerare. Nu vă alarmați prea tare – folosiți un creion antiseptic și veți rezolva problema.

Nu subestimați puterea doctorului veterinar!

Desigur, dacă sunteți ușor stresat cu privire la tăierea unghiilor câinelui dumneavoastră, puteți apela la sprijinul doctorului veterinar. Deși vă va costa niște bani și niște timp în plus, va fi un preț mic pentru facilitatea obținută. În plus, veterinarii fac în așa fel încât tăierea unghiilor să fie floare la ureche pentru câinele dumneavoastră.

Indiferent dacă alegeți să apelați la doctorul veterinar sau o veți face de unul singur, tăierea unghiilor este unul din cele mai importante procese de îngrijire din viața unui câine. Dacă veți neglija acest aspect, veți crea un disconfort imens câinelui, o jenă continuă pe care acesta nu o merită în nici un caz.

Păstrându-i unghiile la dimensiunea potrivită, vă veți bucura de un câine mai fericit, iar asta ar trebui să fie principala motivație pentru oricare dintre noi, iubitori ai celui mai bun prieten al omului!

Scroll to Top