Cele mai bune 5 tratamente anti-purici pentru câini

Aplicarea corectă a soluției Frontline pe pielea unui câine

Puricii sunt o problemă comună pentru câini, iar lupta împotriva acestora este o bătaie de cap obligatorie pentru stăpâni atunci când prietenul lor patruped începe să se scarpine excesiv. Unul dintre cele mai bune moduri de prin care puteți scăpa de purici este să-i oferiți câinelui un tratament care să țină departe acești paraziți externi.

Însă care din diferitele metode împotriva puricilor este cea mai eficientă?

Top 5 tratamente anti-purici pentru câini

Cum puteți preveni apariția puricilor

Este cel mai ușor să mergeți pe premisa că, dacă nu observați purici în blana câinelui, acesta nu are nevoie de niciun fel de tratament. Cu toate acestea, există câteva modalități prin care puteți preveni infestarea cu purici. Aceste măsuri de precauție implică diferite produse pe care le puteți procura fără prescripție medicale, cum ar fi șampoane sau creme topice.

Ce trebuie să urmăriți atunci când alegeți un tratament anti-purici

În cazul în care câinele vostru începe să atragă purici ca un magnet, un tratament împotriva acestora este obligatoriu pentru a readuce situația la normal. Chiar dacă orice tratament de pe piață promite să elimine puricii din viața câinelui vostru, ar trebui să existe câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a achiziționa un produs anti-purici.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl urmăriți în această situație este ca tratamentul să ucidă puricii în totalitate. Aceasta înseamnă că acel produs va ucide puricii adulți și va opri dezvoltarea ouălor și a larvelor. De obicei, soluțiile chimice anti-purici ce ucid larvele conțin piriproxifen sau metopren.

Deși sună dezgustător, unii câini consideră puricii „apetisanți” – ingerarea acestora poate conduce la formarea viermilor intestinali.

Tipuri de tratamente anti-purici pentru câini disponibile pe piață

Caine examinat de veterinar pentru a depista puricii din blana acestuia

Există o gamă largă de tratamente anti-purici ce vă poate copleși atunci când vă aflați în postura de cumpărător al unui produs anti-parazitar pentru câini pentru prima dată. Dacă nu vă puteți decide, apelați la doctorul veterinar. Acesta vă va recomanda cel mai potrivit tratament împotriva puricilor pentru câinele vostru.

În mod cert, cel mai cunoscut tratament este zgarda anti-parazitară împotriva puricilor și căpușelor. În timp ce pare destul de ușor de aplicat, trebuie să fiți atenți la câteva lucruri înainte de a pune zgarda la gâtul câinelui, cum ar fi lungimea acesteia sau provocarea iritațiilor la nivel cutanat pe termen lung.

Unele zgărzi anti-parazitare își pot pierde eficacitatea pe termen lung atunci când acestea se udă. În acest caz, o astfel de zgardă nu este potrivită pentru câinele vostru dacă acesta iubește apa.

Insecticidele topice lunare sunt, de asemenea, o opțiune frecventă deoarece sunt ușor de utilizat și își păstrează efectul antiparazitar pe termen lung. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați soluția pe zona potrivită a corpului câinelui și să repetați această procedură la intervalul de timp potrivit. Inconvenientul acestui tip de tratament este acela că, dacă dețineți și o pisică, dacă aceasta va intra în contact cu substanța respectivă, felina se poate îmbolnăvi.

De asemenea, există spray-uri împotriva puricilor pe piață, iar acestea vin într-un recipient cu pulverizator. Există spray-uri cu acțiune pe termen scurt sau lung. Dacă infestarea cu purici este una de proporții mari, atunci luați în considerare spray-urile eficiente pe o durată mai lungă. Dacă veți opta pentru un spray antiparazitar, utilizați-l într-o încăpere aerisită.

Șampoanele cu formule special create împotriva puricilor și căpușelor pot fi un tratament eficient atunci când blana câinelui este plină de purici adulți. Ele sunt concepute drept soluții pe termen scurt pentru a scăpa câinele de paraziții prezenți, însă fără a distruge și următoarele generații de paraziți externi.

Pentru ca șampoanele să devină active împotriva puricilor, ele trebuie lăsate să acționeze câteva minute pe pielea și blana câinelui.

Nu confundați soluțiile împotriva puricilor cu șampoanele. Soluțiile sunt concentrate chimice ce trebuie diluate și aplicate cu atenție pe blana câinelui. De asemenea, după aplicare, soluțiile antiparazitare nu necesită clătire. Din cauză că soluțiile chimice concentrate anti-purici pot declanșa reacții toxice, este recomandat să le folosiți doar în cazul infestărilor grave.

Dacă doriți o abordare mai practică, puteți oricând să cumpărați un pieptăn special ce va înlătura puricii. Acest proces va fi apreciat de câinele vostru deoarece îi veți acorda o atenție deosebită, pe care ar putea-o interpreta drept un moment de apropiere. Dacă utilizați această metodă, puteți ucide puricii adulți strânși în urma perierii introducându-i în apă cu detergent.

Există și diferite comprimate administrate pe cale orală ce vor combate puricii rapid. În orice caz, acest tratament particular este utilizat, de obicei, ca o soluție pe termen scurt ce trebuie completată de un tratament ce va ține puricii departe de câinele vostru pe o durată mai mare de timp.

Acestea fiind spuse, comprimatele masticabile anti-purici pot fi folosite ocazional în anumite situații, cum ar fi atunci când câinele vostru a luat purici din parcul de câini.

Tratamente anti-purici făcute acasă

Unii proprietari de animale de companie pot fi reticenți în utilizarea tratamentelor anti-purici eliberate cu sau fără rețetă deoarece acestea conțin substanțe chimice. De obicei, acest stereotip de stăpâni se orientează către tratamente făcute în casă. Aceste remedii naturiste includ suc de citrice și o baie bună tradițională.

Deși aceasta este o alternativă viabilă, nu este lipsită de dezavantaje. De exemplu, remediile împotriva puricilor făcute în casă nu sunt concepute pentru a distruge ciclul de viață al puricilor. Așadar, utilizarea unor astfel de produse „home-made” poate deveni un proces continuu.

Tratamentele „de casă” împotriva puricilor nu sunt cea mai bună alternativă deoarece pot conduce către apariția altor probleme, precum viermii. Așadar, dacă insistați să folosiți soluții împotriva puricilor făcute acasă în locul celor din petshop cu sau fără prescripție, ar trebui să vizitați veterinarul pentru a depista diferite probleme. Paza bună trece primejdia rea.

Recomandările noastre

Zgarda antiparazitară Foresto
 

Zgardă antiparazitară Foresto/SerestoUneori, cea mai bună soluție este cea mai simplă soluție. Acesta este motivul pentru care zgărzile anti-purici Foresto își merită pe deplin locul în topul celor mai bune produse împotriva puricilor. Poate este o soluție mult mai brută față de o cremă topică sau un concentrat pe bază de substanțe chimice, dar asta nu înseamnă că este mai puțin eficientă.

De fapt, o zgardă anti-purici de calitate precum Foresto ar putea fi alegerea optimă pentru dumneavoastră, dacă susțineți un stil de viață activ și foarte ocupat. Alte soluții împotriva puricilor necesită timp pentru aplicare, însă o zgardă anti-purici odată pusă la gâtul câinelui, va avea aceeași eficacitate pe o durată mare de timp.

Zgărzile anti-purici Foresto sunt o variantă excelentă dacă dețineți un câine încăpățânat ce nu se poate obișnui cu procesele de îngrijire. Deși trebuie să aveți câteva lucruri în vedere înainte de a pune corect zgarda anti-purici Foresto , câinelui dumneavoastră îi va fi ușor să se adapteze la aceste proceduri, mult mai ușor față de aplicarea unui șampon special.

Doar o sugestie preventivă: aplicarea zgărzii în jurul gâtului câinelui nu este suficientă. Trebuie să verificați periodic dacă zgarda nu provoacă diferite iritații și dacă încă se potrivește ca dimensiuni.

Indiferent de modul în care abordezi tratarea problemelor provocate de purici, câinele dumneavoastră este cel mai important. În cele din urmă, obiectivul dumneavoastră principal este să eliminați disconfortul creat de purici alături de durerile pe care scărpinatul excesiv le va provoca.

Când puricii vor dispărea din viața câinelui, acesta vă va fi mult mai recunoscător decât vă puteți imagina vreodată. Bineînțeles, aplicarea tratamentului nu-l va face prea fericit, însă va aprecia cu siguranță rezultatele pe termen lung!

Soluție antiparazitară Frontline Combo
 

Frontline Combo este probabil cea mai populară soluție antiparazitară disponibilă pe piața din Romania. Popularitatea brandului Frontline este incontestabilă, fiind recomandată de majoritatea doctorilor veterinari. Precum zgărzile antiparazitare Foresto, soluțiile Frontline Combo elimină atât puricii cât și căpușele. În urma contactului cu soluția, paraziții externi vor fi uciși. În urma aplicării, Frontline Combo nu pătrunde în pielea câinelui, ci în sebumul de la suprafața pielii.

Frontline Combo este o soluție practică împotriva puricilor și căpușelor deoarece, după 48 de ore de la aplicare, soluția devine rezistentă la apă. Astfel, îi puteți oferi prietenului dumneavoastră patruped o baie bine meritată chiar dacă acesta se află în perioada de tratament.

În următoarele 24 de ore de la aplicare, Frontline Combo va elimina puricii adulți din blana animalului, dar și larvele și ouăle lăsate de aceștia, prevenind o infestare ulterioară.

Substanța chimică din compoziția soluției Frontline Combo este [S]-metropenul. Așa cum am menționat pe parcurs, metropenul este una dintre cele două substanțe cele mai eficiente împotriva paraziților externi, alături de piriproxifen.

Alegeți însă soluția Frontline Combo potrivită taliei câinelui dumneavoastră! Dacă veți aplica o soluție pentru câini de talie mai mică, soluția va fi ineficientă, iar dacă veți opta pentru o soluție dedicată câinilor de o talie mai mare, îl puteți îmbolnăvi. Înainte de utilizare, citiți cu atenție prospectul soluției anti-parazitare Frontline Combo.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top