Mâncărimi și scărpinat? Cele mai bune spray-uri anti-purici pentru câini

Câine scărpinându-se excesiv din cauza puricilor

Nu este de glumă atunci când câinele tău vostru are de a face cu puricii. Din fericire, sunteți în măsură să opriți mâncărimea, scărpinatul și tot disconfortul creat de aceeași intruși asupra câinelui vostru.

Una dintre cele mai simple metode de stopare a acestor probleme este folosirea unui spray de câini împotriva puricilor. Însă care dintre spray-uri este cel mai bun?

Alegerile noastre: cele mai bune spray-uri anti-purici pentru câini

Nu lăsa puricii să-și facă de cap

Puricii pot fi o mare pacoste pentru un câine. Acești mici vampiri fără aripi nu provoacă doar mâncărimi câinelui vostru. Dacă acesta este foarte sensibil la mușcăturile de purici, s-ar putea manifesta niște simptome foarte neplăcute ce vor distruge starea de confort a patrupedului.

Unele dintre afecțiunile pe care puricii le pot provoca pot fi simptomele reacției câinelui la mușcătură, cum ar fi dezvoltarea focarului mușcăturii sau căderea părului în jurul mușcăturii. În unele cazuri, insectele ce sug sânge pot cauza anemii ce pot conduce la simptome precum gingii decolorate sau letargie. În mod special, puii de câini sunt predispuși la aceste complicații.

Nu lăsa puricii să-și facă de cap

Puricii pot fi o mare pacoste pentru un câine. Acești mici vampiri fără aripi nu provoacă doar mâncărimi câinelui vostru. Dacă acesta este foarte sensibil la mușcăturile de purici, s-ar putea manifesta niște simptome foarte neplăcute ce vor distruge starea de confort a patrupedului.

Unele dintre afecțiunile pe care puricii le pot provoca pot fi simptomele reacției câinelui la mușcătură, cum ar fi dezvoltarea focarului mușcăturii sau căderea părului în jurul mușcăturii. În unele cazuri, insectele ce sug sânge pot cauza anemii ce pot conduce la simptome precum gingii decolorate sau letargie. În mod special, puii de câini sunt predispuși la aceste complicații.

Spray-ul vă poate salva câinele de purici!

Există o mulțime de tratamente anti-purici pe piață care vă pot ajuta câinele să-și depășească acest impas, de la tradiționala zgardă anti-purici la creme topice lunare. Cu toate acestea, utilizarea unui spray de câini anti-purici prezintă mai multe avantaje. Cu puțină ingeniozitate, vă puteți chiar prepara un spray anti-purici pentru câini.

Ce veți urmări la un spray anti-purici emis cu sau fără prescripție

Dacă nu aveți timp sau răbdare să „produceți” un spray pentru câini anti-purici acasă, nu este nicio problemă. Există o abundență de produse din care puteți alege. În timp ce unele dintre aceste spray-uri pot fi prescrise de către medicul veterinar, multe dintre aceste produse pot fi achiziționate de pe site-uri de specialitate (precum al nostru) sau din diferite petshop-uri.

Există două lucruri pe care le veți avea în vedere atunci când cumpărați un spray anti-purici pentru câini. În mod evident, doriți un spray care să ucidă insectele ce au împânzit toată blana câinelui. În același timp, vreți ca spray-ul să distrugă ouăle astfel încât câinele vostru să nu devină gaza următoarelor generații de purici.

De asemenea, ar fi ideal să vă axați pe un spray anti-purici care să le vină de hac și căpușelor. Căpușele sunt dăunători nemiloși, care reprezintă un pericol iminent pentru câinii ce obișnuiesc să se joace în aer liber. Sunt foarte periculoase deoarece căpușele poartă cu sine boli teribile, precum boala Lyme.

Cum funcționează un spray anti-purici pentru câini?

Profilul pesticid al unui spray de purici nu este atât de diferit față de celelalte forme de tratament împotriva puricilor. Spray-ul va conține anumite substanțe chimice care acționează ca neurotoxine asupra puricilor și căpușelor, paralizând efectiv insectele, provocându-le moartea.

În mod ideal, spray-ul va conține, de asemenea, substanțe chimice ce stopează dezvoltarea ouălor și a larvelor.

Există două tipuri de spray-uri pe care le puteți achiziționa pe piață: aerosoli și sticle cu pompiță. În ambele cazuri, este important să urmați indicațiile înainte să utilizați spray-ul. Dacă nu veți ține cont de precauții, îi puteți face și mai mult rău câinelui.

În general, este recomandat să nu aplicați aerosoli direct pe câine. Aerosolii conțin o concentrație puternică de substanțe chimice și sunt utilizate în general pentru zonele infestate (cușca, culcușul). Nu se va aplica pe câine în sine. Dacă utilizați un spray anti-purici cu aerosoli, folosiți-l cu precauție unele s-ar putea dovedi a fi toxice pentru copii.

Recipientele cu pompă, pe de altă parte, pot fi aplicate direct pe pielea câinelui deoarece sunt concepute pentru a elibera o vapori mai blânzi pentru pielea și blana animalului. În plus, spray-urile de acest tip vor fi eficiente pe o perioadă lungă de timp dacă patrupedul nu va fi spălat și nu va intra in apă.

Ce tip de spray anti-purici pentru câini este bine să folosiți

Există doi factori cheie care ar trebui să vă vor îndruma către cel mai bun spray anti-purici pentru câinele vostru. Primul factor este mediul de viață al câinelui tău, iar al doilea gradul de infestare.

Obiceiurile de zi cu zi ale câinelui și rasa acestuia de proveniență vor cântări mult în decizia tipului de tratament împotriva puricilor adecvat. Dacă aveți un câine care își petrece o bună parte din existență în aer liber și susține exerciții fizice intense, el poate ajunge în locuri în care infestările cu purici se pot manifesta cu ușurință. O rasă de interior va fi expusă minim acestui risc.

De asemenea, este important să aflați cât de gravă este problema înainte de a vă grăbi și a cumpăra un spray. Câțiva purici, față de o infestare, nu necesită un spray cu aerosoli, ci un spray anti-purici cu pompiță. Utilizarea spray-ului cu aerosoli este o măsură prea drastică pentru câțiva purici.

Ce precauții sunt necesare când folosiți un spray anti-purici

Cel mai important lucru pe care îl puteți face în timp ce utilizați spray este să urmați în totalitate instrucțiunile veterinarului sau cele de pe prospect. Amintiți-vă, spray-urile conțin substanțe chimice concepute pentru a ucide paraziții.

Ascultați în totalitate sfatul pe care probabil deja l-ați auzit peste tot: „citiți cu atenție datele de prospect sau ambalaj și utilizați produsul ca atare”.

Dacă utilizați un spray cu aerosol este important să vă păstrați câinele și copiii departe de zona pulverizată. Atât în cazul unui spray anti-purici cu pompiță, evitați folosirea acestuia pe zonele sensibile ale câinelui (pe fața sau sub coada acestuia). Substanțele chimice din spray pot provoca iritații și disconfort în astfel de zone.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că aplicați spray-ul într-un spațiu aerisit. Nu doriți ca aerul respirat să fie impregnat cu substanțele chimice din spray. Atât dumneavoastră cât și câinele dumneavoastră le puteți inhala, cu atât mai mult dacă focarul puricilor este in interiorul casei și nu in mediul exterior.

Review-uri ale celor mai bune 4 spray-uri anti-purici pentru câini

Frontline Spray, 100 ml
 

Spray anti-paraziti Frontline Spray, 100 mlFrontline Spray este un spray insecticid cu acțiune pe termen lung împotriva puricilor și căpușelor la câini și pisici. Frontline Spray conține un lichid topic tratamentul și prevenirea infestării cu purici și căpușe.

Frontline Spray are un efect rapid de acțiune și previne infestările ulterioare cu purici adulți timp de până la 12 săptămâni la câini și 8 săptămâni la pisici. În cazul căpușelor, substanța ester activă timp de 3 săptămâni atât la câini cât și pisici.

În numai 24 de ore de la aplicarea spray-ului, puricii vor dispărea din blana câinelui. Căpușele sunt ucise chiar dacă acestea s-au prins de piele și majoritatea vor dispărea în 48 de ore, scăzând șansele de contaminare.

Avantajul unui spray față de aplicarea picăturilor este că acesta fi folosit atunci când animalul are doar 2 zile, deci este ideal pentru pui de câini și pisoi. Când puricii apar în blana câinelui, pulverizați Frontline și în împrejurimile acestuia (cușcă, culcuș sau alte locuri unde câinele este obișnuit să-și petreacă timpul).

Metodă de administrare: pulverizați spray pe tot corpul animalului de la o distanța de aprox. 10-20 cm. Aplicați Frontline Spray pe blană și asigurați-vă că ați pulverizat spray pe tot corpul animalului. După aplicare, ciufuliți blana câinelui, mai ales pentru câinii cu blană lungă, pentru ca spray-ul să ajungă la piele.

Pentru a trata regiunea capului, aplicați spray-ul pe o mănușă, apoi masați cu mănușa zona respectivă. Această administrare se aplică și pentru câinii cu o vârstă fragedă sau pentru cei foarte agitați. Lăsați blana să se usuce natural. Nu folosiți prosopul.

Pulverizați Frontline Spray 100 ml de 6-12 ori/kg din masa corporală a câinelui. Rezultatele spray-ului Frontline împotriva puricilor și a căpușelor vor fi excelente, iar câinele dumneavoastră se va bucura din nou de o viață fără grija acestor paraziți.

 • fipronil 0.25 g
 • excipient q.s 100.00 ml

Tropiclean Flea & Tick
 

Spray anti-paraziti Tropiclean Flea & TickUniversalitatea spray-ului Tropiclean Flea & Tick este impresionantă. Nu numai că acesta va ucide atât puricii cât și căpușele aflate în blana câinelui, ci va avea același efect devastator dacă va fi pulverizat în culcușul câinelui.

Tropical Flea & Tick le vine de hac paraziților utilizând doar ingrediente naturale. Fabricat cu un amestec de uleiuri naturale puternice, inclusiv cuișoare, lemongrass, lemn de cedru și uleiuri de scorțișoară, TropiClean Natural Flea & Tick Spray pentru câini ucide puricii și creează un scut protector activ timp de 2 săptămâni, stopând reapariția acestora în această perioadă.

Nu doar puricii și căpușele adulte sunt țintele spray-ului antiparazitar Tropical Flea & Tick. Spary-ul are același efect letal asupra larvelor acestora, dar și asupra țânțarilor. Este destinat câinilor cu o vârstă mai mare de 12 luni.

Când puricii vor ieși la suprafața blănii, înseamnă ca aceștia au murit. Așadar, nu va speriați dacă aceștia vor fi mai vizibili. Dacă totuși veți descoperi alți purici după un ciclu de tratament, câinele a fost infestat din nou. Este indicat să pulverizați Tropical Flea & Tick și în locurile de unde câinele ar putea lua noi purici (covor, curte, coteț, cușcă, culcuș).

Exploatați universalitatea acestui produs de calitate, iar rezultatele vor fi excelente!

 • ulei de clove
 • ulei de lemongrass
 • lemn de cedru
 • ulei de scorțișoară
 • ulei de susan
 • apă
 • gumă de xantan
 • glicerină
 • laurilsulfat de sodiu (substanță naturală)

Gardigo anti-purici și căpușe
 

Spray anti-paraziti Gardigo anti-purici și căpușeSpray-ul Gardigo anti-purici și căpușe este de origine germană, iar compania Gardigo este specializată în produse împotriva paraziților. Review-urile din afară susțin calitatea acestui produs și ne bucură că îl regăsim acest spray printre produsele antiparazitare pentru câini de pe piața românească.

Sprayul Gardigo anti-purici și căpușe va respinge acești paraziți și nu numai. Are același efect repelent împotriva păduchilor și acarienilor. Substanța activă utilizată în compoziția acestui spray este piretrina.

Aplicați spray-ul de 1-2 ori pe săptămână pe toată blana animalului. Masați apoi pielea în sensul de creștere al firelor de păr. Evitați contactul cu apa al câinelui după aplicarea spray-ului. Dacă aveți de a face cu o infestare cu acarieni, tratamentul va dura 4-5 săptămâni. În plus, spray-ul Gardigo anti-purici și căpușe poate fi aplicat și în locurile unde câinele doarme sau se odihnește (pat, canapea, cușcă, culcuș, coteț).

Piretrina va avea un efect letal asupra paraziților imediat după aplicarea spray-ului. Substanța atacă sistemul nervos al acestora. În Roma Antică, piretrina este folosită drept insecticid, iar rezultatele incredibile ale acestei substanțe împotriva paraziților are o istorie îndelungată. Citiți instrucțiunile spray-ului Gardigo anti-purici și căpușe înainte de utilizare.

Beaphar Natural Spot On Spray
 

Spray anti-paraziti Beaphar Natural Spot On SprayBeaphar Natural Spot On Spray este o armă rapidă împotriva puricilor și al altor ectoparaziți. Beaphar Natural Spot On Spray este produs în Olanda și este cea mai rapidă soluție pentru a scăpa de acești paraziți. Spray-ul previne și tratează apariția ectoparaziților (insecte ce sug sânge).

Beaphar Natural Spot On Spray se eliberează fără prescripție și poate fi aplicat pe blana câinelui dar și în locurile unde acesta își petrece timpul.

Beaphar Natural Spot On Spray va ucide puricii și va preveni reapariția acestora timp de 3-4 zile de la aplicare. Formula este creată baza extractelor de plante de piretru, un insecticid natural cultivat în Kenya. Spray-ul este dedicat câinilor cu vârsta mai mare de un 1, iar pulverizarea silențioasă îl face un produs ideal chiar și pentru cei mai nervoși câini.

Spray-ul mai conține amestec de uleiuri naturale, inclusiv lavanda si extract de neem margosa. Uleiul de neem hidratează pielea, având simultan un efect antibiotic, antifungic și antiviral. De asemenea, reduce mâncărimile și elimină mirosurile neplăcute!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top