Fecalele de purici la câini – Indiciul unei probleme majore

Fecale de purici descoperite in blana câinelui

Ai grijă de câinele tău și, deodată, vezi asta: niște urme negre ce par fi pământ și, cu siguranță, nu sunt urme de pământ.

Aceste fragmente sunt, de fapt, fecale de purici. Dar ce generează formarea acestor puncte de mizerie? Sau, mai exact, ce măsuri ar trebui să luăm împotriva acestora?

Fecalele de purici la prima vedere

Categoric, fecalele de purici sunt amprente ce conduc la descoperirea unei infestații cu purici. Acești paraziți externi lasă această mizerie după ce au mușcat câinele și s-au hrănit cu sângele acestuia. Mai mult sau mai puțin, mizeriile sunt, de fapt, constituite din sânge uscat. Sângele uscat este principalul element ce oferă culoarea închisă acestor impurități.

Evident, murdăria făcută de purici este mai ușor de observat pe un câine cu o blană de culoare albă datorită contrastului, însă puricii nu se instalează pe pielea câinelui în funcție de blană. Orice câine este predispus la infestarea cu purici.

Fecalele de purici nu au mereu aceeași formă, dar, de obicei, arată precum niște mici puncte negre, asemănătoare boabelor de piper. Sunt, într-adevăr, foarte mici – de obicei fecalele de purici au dimensiuni de jumătate de milimetru.

Unde veți căuta fecalele de purici

Dacă observați că prietenul vostru patruped se scarpină mai mult decât de obicei și suspectați prezența puricilor în blana acestuia este necesar să căutați prin blană pentru a ști exact ce se întâmplă.

Pentru a descoperi cauza scărpinatului, analizați în detaliu blana și pielea câinelui în zonele în care puricii se instalează în mod normal, cum ar fi burta sau ceafa animalului.

Cum puteți garanta că ați descoperit fecalele de purici

Înainte să vă întrebați unde puteți găsi puricii pe câinele dumneavoastră atunci când considerați că ați descoperit fecale de purice, este important să fiți siguri că impuritățile sunt cu adevărat fecale de purice și nu bucăți minuscule de pământ. Din fericite, există o modalitate simplă de a face asta, fără a fi ceva dezgustător.

Pentru a vă convinge că aveți de a face cu fecale de purice, luați impuritățile și așezați-le pe o bucată de pânză de culoare deschisă sau pe un șervețel umezit. Dacă mizeriile sunt fecale de purice, atunci, în jurul acestora, se va forma un contur roșiatic. Atunci când fecalele de purice intră în contact cu un mediu umed, sângele câinelui din fecalele puricelui se va „rehidrata”, revenind la culoarea roșiatică.

Am descoperit fecale de purice, dar unde sunt puricii?

Doar pentru că ați descoperit fecalele puricilor nu aveți nicio garanție că veți descoperi purici cum mișună prin blana câinelui. Acest lucru se datorează și dimensiunilor foarte reduse ale acestor paraziți, uneori insesizabili cu ochiul liber, alături de abilitățile fizice ale acestora.

Diferiți față de majoritatea insectelor dăunătoare, cum ar fi țânțarii, puricii nu au aripi. Ei compensează aceasta caracteristică prin picioarele lor incredibil de puternice, cu ajutorul cărora pot sări direct în blana sa. Dacă patrupedul se va întoarce într-o zonă infestată cu purici, aceștia nu vor întârzia să reapară în blană.

Viața unui purice

În primul rând, puricii au nevoie de o gazdă pentru a se înmulți. Sângele unui câine (om sau pisică) va ajuta femelele să se hrănească pentru ca acestea să-și poată depună ouăle. În plus, blana câinelui prezintă un mediu cald și destul de sigur pentru ca ouăle să fie lăsate acolo.

În mod normal, atunci când o femelă purice ajunge în blana câinelui, ea va suge sângele acestuia de două-trei ori pe zi. De asemenea, va depune aproximativ douăzeci până la treizeci de ouă zilnic. Pe parcursul vieții, ea poate depune sute de ouă.

Nu este obligatoriu ca ouăle să rămână pe pielea câinelui. Acestea pot cădea într-un mediu călduros, propice, suferind o metamorfozare asemănătoare celei unei omizi, în drumul său de la ou la fluture. Atunci când devin adulți, puricii caută un loc călduros, vibrații și dioxid de carbon (pe scurt, blana câinelui vostru).

Cum înlăturăm fecalele de câine?

În ceea ce privește o soluție pe termen scurt, cel mai bun mod de a scăpa de fecalele puricilor este să spălați ușor și să șamponați câinele. Concentrați-vă asupra zonelor în care, de obicei, puricii se așază pe pielea câinelui.

Cele mai bune șampoane împotriva puricilor

Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că aceasta este doar o soluție temporară. Dacă descoperiți fecale de purici este clar că patrupedul ascunde și purici în blana sa. Ca atare, este nevoie de o soluție pe termen lung, radicală, ce va elimina definitiv puricii din viața câinelui vostru.

Este esențial să rezolvați problema puricilor pentru a crește calitatea vieții amicului vostru blănos. În cazul unor câini, o singură mușcătură de purice poate face din viața acestuia un adevărat coșmar. Disconfortul creat poate conduce de la scărpinat excesiv la alte probleme ale pielii și pierderea blănii în anumite zone.

Există o mulțime de tratamente disponibile pe piață care vă pot ajuta câinele să depășească problema puricilor. Unele dintre acestea sunt sub formă de unguente sau spray-uri topice pe care le puteți aplica direct pe blana patrupedului. Altele sunt medicamente pe care câinele dumneavoastră le poate lua pe cale orală.

Cele mai bune 5 soluții împotriva puricilor

Dacă totuși câinele întâmpină probleme grave provocate de mușcăturile de purici, este bine să consultați un doctor veterinar. Acesta va putea să-ți examineze câinele pentru a stabili ce tip de soluție ar funcționa cel mai bine pentru a combate gama specifică de probleme cauzate de mușcăturile de purici asupra câinelui vostru.

Este câinele vostru! Faceți tot ce vă stă în puteri!

Din momentul în care descoperi fecale de purice în blana câinelui, trebuie să găsiți o soluție prin care acestea să dispară. La urma urmei, fecalele de purice sunt prima dovadă că acești paraziți externi îi pot face zile grele câinelui tău în viitorul apropiat.

Ca stăpâni de animale, aceste informații vă vor motiva să luați măsuri și să descoperiți cea mai potrivită soluție pentru a combate apariția puricilor în blana câinelui vostru!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top