Patru moduri naturale de protecție a câinelui împotriva puricilor

Acest câine este periat de stăpân cu ajutorul unui pietăn special împotriva puricilor

Puricii sunt insecte mici care trăiesc și se hrănesc cu sângele mamiferelor. Aceștia sunt lipsiți de aripi, deci nu pot zbura. Cu toate acestea, se mută de la gazdă la gazdă și astfel depun o mulțime de ouă. Puricii sunt insecte parazite și transmit boli ca mixomatoza (la iepuri și rozătoare) și ciuma.

În general, sunt considerați o amenințare serioasă pentru indivizi și familii. Deși au fost concepute multe produse chimice pentru a reduce invazia de purici, există, de asemenea, planuri și opțiuni de tratament naturist ce pot fi aplicate pentru a eradica puricii și a opri atacul acestora asupra caselor și animalelor.

Protejează-ți câinele

Un pieptene anti-purici și un preparat din lămâie

Una dintre cele mai bune și mai eficiente metode de exterminare a puricilor și de prevenire a mușcăturilor de purici la câini este folosirea unui pieptene anti-purici. Te va ajuta să menții câinele fericit și într-o stare bună de sănătate. Este esențial să folosești un pieptene calitativ, care să înlăture complet puricii, indiferent de mărimea, ouăle și inclusiv larvele acestora.

Deși majoritatea larvelor și ouălor nu rămân pe corpul animalului, este esențial să piepteni bine pentru a le scoate din blană. Dacă vei folosi un pieptene anti-purici cu dinți mărunți, este vei preveni încurcarea blănii câinelui pentru a evita durerea pe parcursul pieptănării.

Amestecul de lămâie

Se obține din lămâie și se știe că aceasta conține limonen – o substanță chimică ce extermină și îndepărtează puricii, fiind, practic, dăunătoare pentru animalele de companie.

Ai nevoie de:

 • O lămâie proaspăt feliată
 • Un vas de apă potabilă
 • Perie sau burete și un pieptene

Cum să procedezi:

Adăugă o lămâie proaspătă într-o vas cu apă clocotită. După ce ai adăugat lămâia, oprește focul, acoperă vasul și lasă amestecul la infuzat peste noapte. A doua zi, introdu pieptenele sau peria animalului de companie în lichidul rece și perie-i blana. Dacă animalul tău de companie are părul scurt, poți folosi un burete.

Dacă ești presat de timp, poți să fierbi apa și să adaugi lămâia feliată. După aceasta, introdu pieptenele și lasă amestecul la răcit.

Oțet din cidru de mere – pentru uz intern și extern

Puricii nu sunt atrași de un câine cu un pH echilibrat

Oțetul din cidru de mere în formă nediluată creează un mediul extern mai acid și, de asemenea, un mediu interior alcalin echilibrat. Drept urmare, este ideal pentru exterminarea puricilor.

Câinelui trebuie să i se administreze o jumătate de linguriță de oțet din cidru de mere pe zi.

Trebuie subliniat faptul că oțetul din cidru de mere conține multe minerale, vitamine, substanțe nutritive, potasiu și acizi.

Sfat: Poți examina urina câinelui tău folosind benzile pentru testarea nivelului pH-ului înainte de a adăuga oțet din cidru de mere în mâncarea sau băutura acestuia. În mod ideal, pH-ul câinilor ar trebui să fie cuprins între 6,2 și 6,5.

Rețeta pentru oțet din cidru de mere

Pentru a ține puricii la distanță de câinele tău, blana și pielea acestuia trebuie să fie puțin acide. Pentru a realiza acest lucru, tot ce trebuie să faci este să pulverizezi următoarea soluție pe câine în fiecare săptămână.

Ai nevoie de:

 • 180 ml de oțet din cidru de mere organic în forma sa brută
 • Un sfert de linguriță de sare roz de Himalaya
 • Apă caldă – 120 ml

Mod de preparare

Amestecă ingredientele într-o sticlă mică pulverizatoare și pulverizează săptămânal blana câinelui. Asigură-te că aplici și pe burtă, evitând rănile deschise și ochii.

Uleiurile esențiale

Este recomandat să utilizezi uleiurile esențiale numai dacă dorești să le amesteci cu un ulei transportor. Există rapoarte, bloguri și sfaturi de la oameni care nu încurajează utilizarea uleiurilor esențiale diluate în apă împotriva puricilor. Acest lucru este destul de periculos deoarece apa nu poate dizolva uleiurile esențiale, acestea fiind insolubile în apă.

Aceasta este chimie elementară.

Totuși, există numeroase substanțe naturale care diluează uleiurile esențiale. Dacă dorești totuși să o faci singur, îți recomand un ulei purtător non-gras, ușor, cum ar fi uleiul de cocos fracționat sau ulei de struguri. Trebuie adăugat un mililitru de ulei purtător la o picătură de ulei esențial.

Mai jos sunt prezentate câteva substanțe care resping uleiurile esențiale:

 • Menta
 • Palmarosa
 • Eucalipt (Radiata)
 • Lămâia
 • Salvia
 • Lavanda
 • Cedrul (Atlantica)

Te voi sfătui să nu achiziționezi sau să prepari insecticid care conține uleiuri esențiale de cuișoare, wintergreen (perișor) sau pennyroyal (busuiocul cerbilor). Aceste uleiuri nu ar trebui utilizate deloc deoarece sunt periculoase pentru câine.

Te rugăm să reții următorul lucru despre zgărzile sau bandanele impregnate cu uleiuri esențiale: este foarte important să diluezi uleiurile respective dacă dorești să le utilizezi pentru a-ți proteja câinele. Odată ce câinele intră în casă, bandana trebuie îndepărtată.

Crește calitatea șamponului câinelui tău

Există o mulțime de șampoane anti-purici pe piață. Totuși, poți transforma un șampon obișnuit într-un șampon anti-purici. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o jumătate de cană de suc proaspăt de lămâie, două căni de apă și o jumătate de cană de orice șampon pentru câini.

Amestecul rezultat trebuie turnat într-o sticlă și utilizat săptămânal pentru îmbăierea animalului de companie. După ce ai spălat animalul de companie cu acest șampon, asigură-te că nu intră în contact cu o zonă infectată cu purici. Ar trebui să perii blana animalului și să extragi în întregime puricele.

Spălă și usucă așternuturile câinelui

Spală toate așternuturile animalului tău de companie, precum și alte materiale textile pe care acesta le-ar putea folosi. Astfel, vei extermina cu ușurință puricii, larvele și ouăle acestora.

Mai poți scăpa de ouă, larve și puricii adulți prin uscare. Dacă dorești să folosești un uscător pentru materialele textile, folosește un uscător electric reglat la temperatura maximă pentru rezultate optime.

Aspiră podeaua din când în când

Zonele umede și calde sunt favorabile puricilor. Astfel, dacă te stresează faptul că trebuie să faci curățenie  și să folosești aspiratorul, ar trebui să te mai gândești.

Animalele de companie sunt de obicei neastâmpărate și se plimbă prin toate cotloanele și colțurile casei. Prin urmare, este important să aspiri din când în când pentru a preveni răspândirea puricilor și infestarea întregii case.

Folosește o zgardă anti-purici

Adaugă două picături de ulei de arbore de ceai sau ulei de lavandă într-o linguriță de apă și aplică amestecul pe toată suprafața zgărzii câinelui.

Soluția rezultată poate fi presărată și pe o basma pe care o vei înfășura la gâtul câinelui. Aceasta va alunga puricii.

Concluzie

Există multe uleiuri esențiale pentru exterminarea puricilor, ouălor și larvelor în mod natural. Totuși, o cantitate prea mare este periculoasă pentru câinele tău.

Cere sfatul medicului veterinar cu privire la cantitatea adecvată pe care o poți folosi astfel încât să nu dăuneze animalului tău de companie. Trebuie să ții cont de concentrația uleiului utilizat pentru sănătatea câinelui tău!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top