Elimină mirosurile neplăcute! Cele mai bune 4 tipuri de șampon pentru câini

Câine rasa Boston Terrier în cadă, pregătit de baie

Un câine fericit, sănătos și, bineînțeles, curat este cea mai bună versiune a sa! Orice stăpân dorește să-i ofere câinelui său o astfel de existență.

Mulți dintre stăpâni știu deja că un șampon pentru oameni nu este potrivit pentru câini din diferite motive: diferențele de pH ale celor două specii, blana câinelui și a apariției insectelor în interiorul blănii.

Precum ce a oamenilor, pielea câinilor este sensibilă iar folosirea unui șampon inadecvat poate cauza sau accentua mirosul neplăcut al blănii. Așadar, utilizarea șamponului potrivit pentru câinele tău este foarte importantă. Echipa CutzuCutzu vine în ajutorul vostru pentru a alege șamponul potrivit pentru câini!

Algeri rapide: Top 4 tipuri de șampon pentru câini

Puteți folosi șampon pentru oameni?

Categoric NU!Există diverse diferențe – mai multă sensibilitate a pielii, pielea uscată etc. Câinii au un strat superior acid pe pielea lor care protejează celelalte straturi de virusuri și bacterii.

Acest strat superior asigură hidratarea corectă a pielii câinelui, din exterior spre profunzimea țesuturilor.

Șampoanele pentru câini sunt create având în vedere acest strat. Când ne spălăm câinii, practic dăm la o parte acest strat, astfel că șampoanele să poată să poata hidrata pielea câinelui până când uleiurile naturale atinge nivelurile optime la stratul superior al pielii.

Atunci când trebuie să alegeți șamponul corect pentru a evita mirosul neplăcut al câinelui, trebuie să vă amintiți întotdeauna că șamponul în cauză ar trebui să aibă întotdeauna un pH apropiat de cel al pielii câinelui (undeva în jur de 7). Dacă pH-ul nu este listat pe sticlă, ar trebui să se menționeze măcar că șampon are un pH apropiat de pH-ul pielii câinelui.

S-ar putea ca, deși utilizați un bun șampon pentru câini, blana câinelui dumneavoastră să aibă în continuare un miros neplăcut.

Acest lucru se datorează faptului că este posibil să vă îmbăiați câinele prea des. Câinii nu trebuie să fie șamponați de fiecare dată când sunt spălați, iar integrarea băilor doar cu apă caldă între șamponări este excelentă.

Alternarea băilor doar cu apă caldă printre cele ce au ca scop spălarea cu șampon a blănii, va păstra uleiurile naturale pe pielea câinelui și va împiedica bacteriile, virusurile și alte afecțiuni ale pielii să se dezvolte.

Un șampon calitate superioară este important. Deoarece îl puteți folosi chiar o singură dată pe lună, vă veți permite să investiți în calitatea produsului, iar o sticluță de șampon vă poate ajunge chiar și un an de zile.

Un șampon de proastă calitate poate conduce la uscarea, exfolierea pielii sau chiar la erupții cutate, probleme dermatologice ce pot fi rezolvate doar cu vizite foarte costisitoare la veterinar.

Pet Head DIRTY TALK
 

Șampon pentru câini Pet Head DIRTY TALKDacă vorbim strict despre mirosuri neplăcute, Pet Head DIRTY TALK este principalul inamic al acestuia. Șamponul lasă pe blana câinelui un miros puternic, dar totuși delicat de portocale aducând un plus de prospețime. Șamponul are pH neutru, neafectând condiția pielii.

Formula specială oferă luciu și elasticitate blănii. Pet Head DIRTY TALK nu conține chimicale iritante. Principalele ingrediente ale acestui șampon sunt bicarbonatul de sodiu și ordenone-ul.

În cazul în care câinele tău se confruntă cu mirosuri neplăcute sau pur simplu dorești ca acesta să lase în urma sa un parfum îmbietor, Pet Head DIRTY TALK este cel mai indicat șampon din punctul nostru de vedere. Nu numai că prietenul tău va mirosi excelent, ci și blana acestuia va căpăta un aspect de invidiat!

Formula nu parabeni sau sulfați. Pet Head DIRTY TALK este un șampon fabricat în Statele Unite ale Americii.

Tropiclean Oatmeal & Tea Tree
 

Șampon pentru câini Tropiclean Oatmeal & Tea TreeȘamponul TropiClean Oatmeal & Tea Tree calmează pielea uscată, mâncărime, pentru ca animalul dvs. de companie să se simtă și să miroasă excelent. Acidul salicilic natural și uleiul de arbore de ceai elimină cojile și mătreața.

Vitamina E și ovăzul păstrează pielea și blana sănătoase, iar câinele dumneavoastră va fi mereu gata de smotocit. Tropiclean Oatmeal & Tea Tree este recomandat doar câinilor, însă nu poate afecta sănătatea oamenilor.

Acizii grași Omega 3 și 6 din compoziția șamponului vor reduce năpârlirea și vor curăța blana în profunzime. Extractul de rodie va elimina firele de păr în exces și va despleti firele încâlcite.

Laptele de cocos și extractul de ovăz revigorează blana și pielea, iar câinele tău se va simți minunat, așteptând cu nerăbdare următoarea băiță.

Oster Pomegranate Natural Extract
 

Șampon pentru câini Oster Pomegranate Natural ExtractOster Pomegranate Natural Extract este un șampon gata de utilizare direct din flacon. Oster Pomegranate Natural Extract are un miros proaspăt de rodii, revitalizând pielea câinelui.

Șamponul este creat pe baza extractului de rodie, bogat în antioxidanți, iar fiecare spălare cu Oster Pomegranate Natural Extract asigură substanțe nutritive pentru blană și piele.

Formula unică mai conține aloe vera pentru calmarea și vindecarea iritațiilor. Indiferent de locul de joacă ales de câine, acesta se va bucura acasă de o baie pe cinste datorită șamponului Oster Pomegranate Natural Extract ce va oferi blănii un aspect impecabil și un miros irezistibil.

Oster Pomegranate Natural Extract reface țesuturile cutanate, iar blana câinelui va căpăta un miros unic. Șamponul este gata de utilizare și nu necesită diluare. Este biodegradabil, ușor la clătire, oferind un pH echilibrat. Oster Pomegranate Natural Extract este disponibil la sticla de 523ml.

Douxo Pyo, Antiseptic
 

Șampon pentru câini Douxo Pyo, AntisepticDouxo Pyo, Antiseptic este un șampon produs în Franța cu efect dezinfectant dedicat atât câinilor cât și pisicilor. Clorhexidina din compoziție este un dezinfectant puternic, menit să dezinfecteze pielea animalului, fără să irite sau să afecteze blana. Fitosfingozina este un constituent natural al epidermei, proceramidă universală.

Acest constituent este brevetat şi este folosit în toată gama Douxo.Substanța realizează țesutul epidermei și consodlidează eficacitatea barierei cutanate.

Timpul de acțiune a șamponului medicinal Douxo Pyo, Antiseptic este de 7-10 minute, iar produsul se aplică pe blana umezită.

În general, șamponul Douxo Pyo, Antiseptic trebuie utilizat doar de 2-3 ori pe săptămână, timp de 3-4 săptămâni. Continuați cu o singură spălare săptămână, când observați că leziunile la nivelul pielii animalului s-au vindecat.

Puteți folosi parfum pentru câinele dumneavoastră?

Câinii au un simț al mirosului mult mai ascuțit decât al oamenilor, iar așa-numitele parfumuri pot deteriora efectiv sistemul respirator al patrupezilor. Parfumurile naturale, precum lavanda sau citricele sunt foarte bune, iar unele dintre acestea au un efect repelent asupra puricilor și a căpușelor.

Șampoanele organice sunt minunate, dar citiți întotdeauna eticheta pentru a vă asigura că sunt cu siguranță naturale. Aceleași ingrediente pe care oamenii le folosesc pentru hidratarea pielii funcționează foarte bine și la câini, așa că un șampon cu miere, aloe vera, Vitamina E sau ulei de arbore de ceai este excelent și pentru câinele tău.

Citirea etichetei șamponului este foarte importantă! Există și mărci de balsam pentru câini, iar cumpărarea unuia poate fi o modalitate bună de a vă asigura că pielea câinelui dvs. rămâne hidratată chiar și după baie.

Nu folosiți niciodată șamponul dedicat uzului uman pentru câinele dumneavoastră doar ca să economisiți bani sau pentru că flaconul de șampon pentru câini s-a consumat. La fel ca oamenii, câinele are pielea grasă, uscată sau normală, așa că, pe lângă verificarea pH-ului, țineți cont de tipul lor de piele atunci când le cumpărați un șampon.

Puteți observa cum se comportă câinele după o baie, iar dacă acesta se scarpină excesiv, s-ar putea să aibă pielea uscată. Utilizarea unui șampon special pentru piele uscată va fi mult mai eficientă pentru pielea câinelui tău. Există și anumite ingrediente pe care ar trebui să le evitați (unele dintre ele se regăsesc, din păcate, și în șampoanele pentru oameni).

Precum pielea noastră, pielea câinelui absoarbe substanțele ce iau contact cu aceasta. Trebuie să știți dacă șamponul conține coloranți sau parfumuri artificiale. Ele contribuie la dezvoltarea alergiilor, iar unii coloranți artificial ar putea stimula apariția celulelor canceroase.

Ce ingrediente trebuie să evitați

S-a descoperit că parabenii contribuie la apariția cancerului de sân și imită efectele estrogenului.

Uleiuri minerale obținute din petrol. Deși aceste uleiuri se regăsesc adesea în șampoanele pentru copii, nu este bine pentru pielea copiilor și nici pentru cea a câinelui să ia contact cu astfel de substanțe.

DEA sau DEA cocamidă este utilizată pentru șampoanele să producă mai multă spumă , dar s-a descoperit că aceste substanțe au cancerigen.

Sulfatul de sodiu provoacă iritații ale ochilor și poate fi dăunător pentru sistemul digestiv al câinelui dacă acesta înghite involuntar apă cu șampon ce face baie.

Dacă vă puteți ocupa personal de îngrijirea câinelui sau preferați să apelați la serviciile unor profesioniști, rugați-i să vă spună mai multe despre produsele cosmetice pe care le folosesc. Informează îngrijitorul despre eventualele probleme ale pielii câinelui, mușcături provocate de purici sau căpușe sau orice fel de alte afecțiuni.

Amintiți-vă că unele rase de câini solicită perierea înainte de a face baie, iar, indiferent de rasă, orice câine trebuie periat după baie pentru a răspândi uleiurile naturale pe toată suprafața blănii.

Tutorial rapid: Cum să faci baie câinelui tău

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top