Boxer tânăr se bucură de o plimbare în aer liber

Hai să ne jucăm! Care sunt cele mai bune jucării pentru câinii Boxer?

Boxerul este rasa care trăiește întocmai precum un pugilist (după cum îi spune și numele), însă până într-un punct. Această rasă activă, muncitoare este puternică, robustă și chiar îți poate aplica un croșeu în timpul jocului. 

Rasa este, de asemenea, un cocoloș haios plin de energie, care trăiește practic pentru joacă. Deci, ce jucării satisfac mai mult nevoia lui de a se juca?

Cele mai bune jucării pentru un Boxer

BrandNutrițieRatingPreț
Lansator minge PlanetDog Wood ChuckLansator minge PlanetDog Wood ChuckA+ Verifică Preț
Jucarie pentru caini Planet Dog Minge Orbee, Verde/Albastru, LMinge PlanetDog, Orbee, LA+ Verifică Preț
Minge pentru câini Chew Ball, Starmark, talie medie-mare, verdeMinge Chew Ball cu sfoară, StarmarkA+ Verifică Preț

Cum se joacă un câine din rasa Boxer

Boxerii sunt un pachet enorm de energie, iar această vigoare trebuie consumată cu sârguință. Aceștia au nevoie de o plimbare lungă în fiecare zi și vor completa, de asemenea, pauzele dintre ieșirile la plimbare dorind evident să se joace. Acest lucru este valabil în special când este pui, care poate dura până la trei ani – una dintre cele mai lungi perioade de a fi pui din lumea canină.

Energia lor debordantă poate fi canalizată în mod corespunzător prin dresaj, deși încăpățânarea lor poate face din acesta o provocare dacă dresarea și socializarea au loc mai târziu în viață. Datorită naturii sale blânde și iubitoare de distracție, un Boxer dresat corespunzător poate fi un câine excepțional pentru familiile cu copii.

Deoarece boxerii sunt animale exuberante cărora le place să alerge cât mai mult posibil, ei sunt  parteneri înnăscuți pentru jocul de tip fetch (aport, recuperare) din întregul regat al câinilor. Lor le place în mod deosebit să se joace cu obiecte rotunde, cum ar fi mingea, deoarece forma ei sferică care permite rasei să își justifice numele și să participe la joacă lovind mingea cu labele.

Le place, de asemenea, o zbenguială bună cu oamenii în care au încredere și își vor folosi labele pentru a se „lupta” jucăuș cu proprietarul lor. Dacă ai copii acasă, este posibil să îl dresezi pentru a se juca diverse jocuri cu copiii tăi. Uneori, s-ar putea ca Mopsul tău să nu lase lucrurile să o ia razna.

Câinii din rasa Boxer sunt, de asemenea, sportivi înnăscuți care pot excela la activități în aer liber, cum ar fi aruncă mingea sau înot. Cu toate acestea, ar trebui să fii atent la vreme dacă intenționezi să te juci în aer liber cu câinele tău. Combinația de blană scurtă și bot scurt a rasei Mops înseamnă că el nu suportă deosebit de bine căldura extremă sau frigul extrem.

Recomandările noastre

Lansator minge PlanetDog Wood Chuck
 

Lansator minge PlanetDog Wood ChuckDeoarece câinii Boxer sunt atletici și plini de energie, este înțelept să găsești modalități creative de a-ți ajuta prietenul cu patru picioare să-și consume energia. Lansator minge PlanetDog Wood Chuck îți oferă un instrument inovator. De asemenea, te ajută să nu obosești pe terenul de joacă.

Acest articol funcționează pentru ca brațul tău să nu mai obosească după multe aruncări. Asta înseamnă că vei avea capacitatea să-ți antrenezi Boxerul într-un joc de tip fetch (recuperare, aport) pentru o perioadă mai lungă de timp.

A spune că Boxerul tău îți va fi recunoscător pentru asta este de fapt o subapreciere. Aceasta este o rasă a cărei vigoare nelimitată îi permite să se joace și să alerge destul de mult timp și, deoarece este suficient de deștept ca să-și dea seama cum să obțină ce-și dorește, va acționa asupra ta pentru a te determina să continui joaca chiar și atunci când brațul tău este prea obosit să continue. Ei bine, jucăria de lansare a mingiilor elimină această problemă.


Verifică preț Lansator minge PlanetDog Wood Chuck aici!

Minge PlanetDog, Orbee, L
 

Jucarie pentru caini Planet Dog Minge Orbee, Verde/Albastru, LBoxerii sunt destul de înclinați să se joace și singuri. Sigur, le place ca tu să fii un participant activ în joaca lor, dar este înțelept să ai o jucărie robustă și distractivă cu care să se poată retrage atunci când (în sfârșit) recepționează mesajul că ai nevoie de o pauză de la zbenguială.

Mingea PlanetDog, Orbee, L este o jucărie ideală pentru acele perioade de timp în care câinele mai vrea să se joace, dar tu ai nevoie de odihnă. Este o minge, așa că Boxerul tău se va lupta bucuros cu lăbuțele încoace și încolo această sferă robustă. De asemenea, este destul de rezistentă, așa că nu va trebui să-ți faci griji că el ar putea să o sfâșie.

Jucăria oferă un nivel bun de versatilitate cu care ar trebui să începi și pe care ar trebui să îl cauți când vrei să faci un câine Boxer să se distreze. La urma urmei, Boxerul tău va fi mereu pregătit pentru joacă.

Astfel, această joacă distractivă de unul singur cu mingiuta lui înseamnă că nu va trage de tine atunci când tu te odihnești pentru a te juca cu el.


Verifică preț Minge PlanetDog, Orbee, L aici!

Și, într-adevăr, acea nevoie neîncetată de a fi nostim și de a te distra pe tine este motivul precis pentru care Boxerii sunt o rasă atât de îndrăgită și de apreciată. Este genul de abilitate de a fi nostim care posedă puterea de a te face să zâmbești larg, indiferent de cât de grea ai avut ziua. Chiar nu poți să ceri mai mult decât atât atunci când cauți tovărășia perfectă a unui câine.

Ce jucării funcționează cel mai bine pentru amicul tău canin din rasa Boxer?

Nu poți greși cu jucăriile de tip fetch (aport, recuperare obiect) pentru câinii din rasa Boxer. Pentru că ei sunt sportivi înnăscuți care caută în permanență modalități de a-și consuma energia, implicarea lor într-un joc clasic de tip fetch (aport, recuperare obiect) le va permite să-și utilizeze energia pentru mult timp. Acest lucru reprezintă cu siguranță o alternativă mai bună la distrugerea mobilierului din casă – ceea ce Boxerii plictisiți știu foarte bine să facă.

Obiectul preferat pentru a vă juca aport în cazul de față este o minge, dintr-un motiv foarte bun. Deoarece câinii din rasa Boxer sunt capabili să se distreze singuri, le va plăcea să bată mingea pe cont propriu în acele perioade de timp în care tu preferi să iei o pauză sau să scazi ritmul. Dacă nu îi oferi o jucărie pentru a se putea distra de unul singur, s-ar putea să nu dorească să-ți dea o pauză de la joacă.

Ce jucării să eviți pentru câinii din rasa Boxer?

Dacă aduci acasă o jucărie de ros cu zornăitor pentru Boxerul tău, el o va face bucățele în câteva minute. Asta nu înseamnă să eviți cu orice preț jucăriile de ros – jucăriile rezistente de ros, în special cele care pot fi folosite și pentru jocul de tip fetch (aport, recuperare obiect), sunt o idee bună. Dar cățelușul tău inteligent va privi o jucărie care face zgomot ca pe un puzzle provocator și nu ca pe o jucărie de ros.

De asemenea, ar trebui să eviți să cumperi o jucărie de tip frânghie pentru Boxerul tău. Deoarece boxerii lasă multă salivă, o frânghie va fi acoperită foarte repede de salivă, de bale; pentru că o frânghie nu este la fel de ușor de curățat sau de șters precum o minge sau alte jucării pentru aport, ea poate deveni rapid foarte urât mirositoare. În plus, Boxerul tău ar putea deveni un pic prea exuberant în timpul jocului.

Lucruri pe care trebuie să le știi despre un câine din rasa Boxer

Reputația câinelui din rasa Boxer de a fi mai mult sau mai puțin un copil mic cu patru picioare contrazice originile rasei. Dezvoltată la sfârșitul secolului al 19-lea, originile rasei se întorc la actualul disparut Bullenbiesser (Bulldog German), care a fost inițial creat pentru vânat mare. Sistemul muscular al rasei precum și natura sa inteligentă sunt semne clare ale acestor origini.

În timp ce corpul, capul pătrat și numele actual al rasei pot fi impunătoare pentru cei care nu știu, Boxerul de astăzi este considerat unul dintre cei mai jucăuși și mai energici câini de pe planetă. Aceștia sunt, în esență, niște câini mari și caraghioși ale căror comportamente neastâmpărate și prostuțe tind să fure zâmbete vesele proprietarilor lor.

Multe dintre trăsăturile comportamentale obișnuite ale Boxerului par să fie construite pentru a fi prostuți și caraghioși. Ei poartă numele rasei dar se joacă și le place să-ți folosească labuțele pentru a se juca, a boxa cu obiecte neînsuflețite și cu oamenii pe care îi iubesc. De asemenea, din cauza cozilor scurte și groase, atunci când sunt fericiți și dau din coadă toată partea dorsală tinde să se miște – o altă calitate adorabilă.

În timp ce tendința lor de a latra la lucruri care li se par ciudate îi recomandă drept câini de pază pricepuți, rasa este cunoscută și pentru capacitatea sa de a scoate un sunet neobișnuit numit „woo-woo” atunci când sunt tensionați. Este un sunet pe care unii îl descriu ca fiind modul de comunicare al rasei  când vrea să spună: „Uite-mă – sunt aici!”.

Totuși, Boxerii nu sunt numai distractivi și puși pe joacă. În primul rând, ei sunt o mașină de salivă, (lasă bale) și au o reputația de a elimina gaze. Apoi, din cauza botului scurt și a subocluziei dentare pronunțate, ei tind să scoată zgomote puternice și să respire șuierător, mai ales când dorm.

De asemenea, Boxerii au nevoie de multă răbdare și consecvență și tărie de caracter din partea proprietarului. Ei sunt o rasă inteligentă, încăpățânată, care va căuta modalități de a folosi regulile în avantajul lor, pentru a obține ce dorește el, chiar dacă știe că nu e permis. Această trăsătură îi poate face o rasă mai puțin optimă pentru cei care sunt pentru prima dată proprietari de câini.

Cu toate acestea, dacă dai dovadă de răbdare și poți face față sunetelor, mirosurilor și balelor lor unice, atunci câinele din rasa Boxer îți va încălzi inima fără niciun efort. Și înclinația lor pentru ghidușii tinde să acopere toate trăsăturile potențial negative pentru o mulțime de oameni, ceea ce o face una dintre cele mai populare rase din lume.

Scroll to Top