Top 10 rase de câini care adoră să fie îmbrățișați

Acest Yorkshire adoră să stea în brațele stăpânei

Hai sa fim sinceri! Prima impresie care contează atunci când iți alegi câinele potrivit este dorința lui de joacă și de a fi alintat.

După o zi solicitantă la locul de muncă, afecțiunea oferită de cel mai bun prieten al omului este neprețuită! Dacă ești în căutarea câinelui potrivit pentru ore întregi de joacă și scărpinat pe burtică, noi îți oferim acest ghid folositor pentru a lua cea mai bună decizie!

1. Labrador Retriever

Labradorii Retriever, cu boturile lor lungi și blana scurtă, irezistibilă la mângâiat, sunt o companie fantastică! Incredibil de dulci, loiali și afectuoși, ei sunt recunoscuți pentru puterea lor de “a se lipi” de stăpân și de a nu-i mai da drumul acestuia până la capăt!

Aceste caracteristici fac din labradori niște câini-ghid nemaipomeniți, care vor menține bunăstarea stăpânului și îi vor ține companie cât e ziua de mare!

2. Golden Retriever

Precum ceilalți Retrieveri, Golden Retrieverii sunt alegerea perfectă pentru un câine de companie. Fiind unii dintre cei mai îndrăgiți căței, ei fac o treaba fantastică asumându-și rolul de câine-ghid deoarece sunt foarte prietenoși.

Deși ei devin afectuoși uneori chiar și cu străinii, Goldenul tău te va aștepta de fiecare dată la fel de nerăbdător pentru o repriză de joacă, scărpinat și alintat! Sunt și vor rămâne o variată excelentă a câinelui numai bun de smotocit!

3. Bedlington Terrier

bedlington-terrier

Acești câini au unele dintre cele mai neconvenționale lookuri ale raselor canine – blana lor gri, cârlionțată și capul pufos te vor duce cu gândul mai mult la o oaie decât la un câine ciobănesc. Însă, drăgălășenia lor este cea mai importantă trăsătură de caracter a rasei.

Deși mulți cred ca Bedlington Terrierii sunt posesivi și independenți, este clar vizibil că ei sunt mult mai încântați de orele petrecute în poala stăpânului de unde parcă nu vor să se mai dezlipească niciodată.

4. Ogar Italian

ogar-italian

Tuturor ne sunt familiari ogarii, nu-i așa? Ei sunt unii dintre cei mai mari dependenți de îmbrățișări dintre toți câinii cunoscuți la ora actuală. Ei bine, ogarul italian este o variantă în miniatură a ogarului tradițional.

Dimensiunile lui denotă faptul că el este mult mai bun la îmbrățișări, joacă și scărpinat decât într-o cursă contracronometru cu prada sa. Blana aspră și ochii mari sunt armele lui principale în a te convinge să-l smotocești ori de câte ori îl vezi prin casă!

5. Bearded Collie

bearded-collie

Cine i-ar putea rezista acestui individ cu cap pufos numit „Bearded Collie”? Micuții sunt jucăuși, saltăreți și plini de energie. Rasa este supranumită și „păstorul fericit” prin prisma sociabilității sale.

Dacă ești în căutarea unui câine pentru care niciodată nu există destulă atenție, mereu dorindu-și mai multă, oprește-te acum din căutări. Fie de la un cunoscut sau un străin, Bearded Collie abia așteaptă să-și primească doză de scărpinături pe burtică!

6. Cavalier King Charles Spaniel

Fețișoara adorabilă a acestui Spaniel unic pur și simplu imploră atenție și cere din răsputeri timp petrecut în poala stăpânului. Situați printre rasele de dimensiuni mici, proporțiile „cavalerului” nu fac altceva decât a-l recomanda pentru titlul de cel mai bun companion de lenevit în brațele tale!

Este gata să petreacă alături de tine ore în șir, indiferent că îți vizionezi serialul preferat, ai cartea în mână sau priviți împreună un dog-show la TV!

7. Bichon Frisé

bichon-frisé

Această rasă de câine ar putea fi o definiție a termenului „câine-de-poală”. Bichonul Frisé, un obișnuit al curții regale franceze din secolul al XVII-lea, a devenit acum interesat chiar și de atenția persoanelor fără „sânge albastru”.

Precum niște mingiuțe pufoase, acești cățeluși sunt dornici de distracție și ochișorii lor mari și iscoditori sunt pur și simplu irezistibili.

8. American Staffordshire Terrierul sau Amstafful

Revenind pe teritoriul terrierilor, puțini câini sunt la fel de prietenoși ca marele Amstaff. Această rasă se comportă extraordinar în relația cu oamenii, dăruindu-se stăpânului întrutotul, fiind foarte apropiați temperamental de labradori.

Nasul scurt și limba lungă sunt atuurile lor în căutarea marii comori – o sesiune de joacă frenetică și poate niște „pupici” oferiți de ei în semn de recunoștință!

9. Dogul german

Alături de dimensiuni mari, vin și responsabilități mari! Crezi că ești pregătit să-i oferi acestui câine atenția de care are nevoie? Este mare, maiestuos și gata să te îmbrățișeze la orice pas! Dacă ești obișnuit ca un câine de talie mare să ceară atenție ca un copil, atunci nu mai sta pe gânduri!

10. Griffon de Bruxelles

Ești în căutarea unui prieten micuț? Griffonul de Bruxelles este un cățeluș care va da ture de cameră de fiecare dată când sosești de la muncă pentru a-ți  capta atenția și interesul. Aceștia își vor însuși foarte repede culcușul lor în inima ta și vor deveni o companie de neprețuit indiferent unde te-ai afla!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top