Cei mai buni câini leneși: acele ghemotoace ce-ți vor fi alături pe canapea

Boxer adult lenevește fără griji pe canapeaua stăpânului

Pentru un potențial stăpân, nevoia de mișcare a unui câine ar putea fi un impediment în primirea acestuia în sânul familiei. Și există câteva rase care se dezvoltă armonios doar dacă au un stil de viață activ. Cu toate acestea, există alte rase care duc o viață fericită doar lenevind.

Importanța potrivirii unei rase cu stilul tău de viață

Atunci când deții un câine nu este nicio rușine să fii leneș, atâta timp cât alegi o rasă care se potrivește cu această personalitate. Dacă ești în căutarea unui câine pe care nu îl deranjează să lenevească lângă tine mai toată ziua, nu trebuie să te gândești la o rasă  a cărei arbore genealogic  solicită multă mișcare și activități în aer liber.

Să iei un câine activ și să-l forțezi să aibă un stil de viață sedentar nu va face din acesta cel mai bun animal de companie – și, sincer, este nedrept pentru câine.

Din fericire, există mai multe materiale online ce vin în ajutorul tău atunci când pornești  în căutarea unui câine pe măsura personalității tale. Frumusețea acestor mijloace constă în faptul că elimină presupunerile referitoare la faptul că o rasă este sau nu potrivită personalității tale. De asemenea, acestea te pot îndrepta către o rasă la care poate că nu te-ai gândit vreodată sau de care nu ai mai auzit.

Așadar, ce anume este un câine leneș?

Așa cum sugerează termenul, câinii leneși sunt câini cu energie redusă, care nu preferă un stil de viață activ. Nu îi deranjează să iasă și să facă mișcare din când în când, atât timp cât mișcarea nu devine chiar un obicei. În ansamblu, aceștia preferă să se ghemuiască într-un loc confortabil și să se relaxeze cât mai mult cu putință.

Poate fi ușor de presupus că acești câini leneși sunt de talie mică, din moment ce încap confortabil pe o canapea (ca să nu mai vorbim de poala ta!). Totuși, adevărul este că acești câini leneși sunt de toate formele și dimensiunile. De fapt, unele dintre cele mai mari rase din regatul canin sunt niște câini cu adevărat leneși, precum Dogul german (Marele Danez), Ciobănescul de Pirinei sau Terra Nova.

Trebuie menționat că până și rasele active în mod normal pot deveni leneșe pe măsură ce înaintează în vârstă. Chiar dacă acești câini își pierd din inițiativă si nu își pot redobândi energia în timp, nu vor renunța niciodată la dragostea și devotamentul față de un stăpân cu suflet bun.

Dacă ești în căutarea unui câine leneș și nu ai nevoie de un cățeluș sau de un câine tânăr pentru a te simți împlinit, un câine trecut de prima tinerețe  poate fi o soluție excelentă pentru nevoile tale.

Cățelușii leneși

Ai aflat ce rasă de câine leneș dorești. Ai găsit un cățeluș de rasă pură adorabil – hai să presupunem un Bichon Frise – ce va pune stăpânire pe pernele canapelei, alături de tine, încă din prima zi. Lucrurile sunt cât se poate de relaxate, nu?

Ei, bine, nu atât de repede. În stadiul de cățeluș, câinii leneși vor fi ghemotoace de energie nestăvilită, ceva specific cățelușilor. În cele din urmă, vor adopta temperamentul lor tipic – mai ales când îi vei învăța câteva tehnici esențiale de dresaj – dar te poți aștepta la genul de explozii frenetice de energie pe care toți câinii le prezintă la începutul vieții.

Mai sunt câteva lucruri de luat în considerare

Chiar dacă tu și o rasă leneșă sunteți o pereche potrivită, mai sunt câțiva factori de luat în considerare înainte de a-ți alege câinele. Atunci când îți cauți câinele potrivit, trebuie să ții cont de anumiți factori precum dimensiunea casei tale și perioada de timp în care câinele va fi singur acasă zilnic. Dacă ignori aceste lucruri, ai putea avea o experiență mai puțin plăcută a proprietății canine.

Dacă ții cont de aceste caracteristici, iar procesul de selecție s-a redus la câteva rase ideale, atunci felicitări! Ai făcut un pas uriaș în alegerea unui câine care îți va umple zilele cu dragoste, căldură și bunătate. Nu va refula energie, desigur, dar avem o presimțire că acest lucru nu te va deranja, ba din contră!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top