Cele mai bune 4 hamuri pentru câinii de talie mică: recenzii și descrieri

Știați că vă puteți răni câinele de talie mică din cauza unei zgărzi și lese tradiționale folosite pe durata plimbărilor?

Acest lucru este valabil mai ales în cazul câinilor tineri și energici, care nu au fost încă învățați cum să se comporte în lesă, iar mișcările smucite ale acestora pot provoca răni în jurul gâtului.

Există însă și o soluție…

Un ham de calitate va elimina presiunea la care gâtul firav al unui câine de talie mică este supus, distribuind-o în zona pieptului. De asemenea, folosirea unui ham vă va oferi mai mult control asupra câinelui, acesta învățând mai ușor cum trebuie să meargă atunci când este în lesă.

În această postare vom discuta despre cele mai bune hamuri pentru câinii de talie mică. Așadar, să începem cu review-urile noastre pentru cele mai bune 4 hamuri special create pentru câinii de talie mică!

Top 4 hamuri pentru câini de talie mică

BrandNutrițieRatingPreț
Ham Ruffwear Front Range pentru câini de talie micăHam Ruffwear Front RangeA+ Verifică Preț
Ham Julius K9 IDC pentru câini de talie micăHam Julius K9 IDC PowerA+ Verifică Preț
Ham Kurgo Tru Fit pentru câini de talie micăHam Tru-Fit KurgoA+ Verifică Preț
Ham Coneck't pentru câini de talie micăHam Coneck’t SportA+ Verifică Preț

În rândurile ce urmează, vă vom descrie cât mai amănunțit fiecare tip de ham dedicat câinilor de talie mică pe care noi l-am considerat o opțiune de top!

Recenzii ale celor mai bune hamuri pentru câinii de talie mică

Ham Ruffwear Front Range
 

Ham Ruffwear Front Range pentru câini de talie micăAcest ham pentru câini are puncte de prindere atât în față cât și în spate. Este ideal pentru a-ți învăța câinele să meargă în lesă, dar și pentru plimbările lungi. Datorită materialului interior plăcut la atingere, hamul Ruffwear Front Range este plăcut pentru pielea câinelui dumneavoastră. Pernele ce susțin pieptul și burta câinelui sunt căptușite, oferind confort suplimentar, în timp ce marginea reflectorizantă sporește vizibilitatea.

Hamul pentru câini Ruffwear Front Range este ideal pentru folosirea zilnică. Acest ham oferă două puncte de prindere a lesei. Puteți prinde lesa de inelul de aluminiu centrat pe spatele câinelui pentru plimbările de zi cu zi. De asemenea, pe burta câinelui, veți găsi un alt inel țesut de care puteți atașa lesa. Acest punct de prindere oferă control și rezistență atunci când câinele începe să tragă lesa, fiind excelent de folosit pe parcursul sesiunilor de dresaj.

În buzunarul hamului puteți păstra un medalion sau un carton cu numele câinelui și datele de contact ale dumneavoastră, în cazul în care micuțul se va pierde. Buzunarul este situat intuitiv și este foarte ușor de accesat.

Ruffwear Front Range, S este un ham foarte rezistent, iar majoritatea cumpărătorilor au recunoscut calitatea și durabilitatea materialelor acestui ham datorită recenziilor oferite.

Marginea reflectorizantă este dispusă de jur împrejurul hamului pentru a spori vizibilitatea câinelui în locuri întunecate. De exemplu, un câine negru scos la plimbare după ce soarele a apus este foarte greu de sesizat atât de șoferi cât și de ceilalți trecători.


Verifică preț ham Ruffwear Front Range aici!

Ham Julius K9 IDC Power
 

Ham Julius K9 IDC pentru câini de talie micăAsigură-i câinelui tău unul dintre cele mai bune hamuri disponibile pe piața actuală! Hamurile Julius K9 IDC Power (Innova Dog Comfort) sunt recunoscute la nivel internațional. Este ideal și pentru câinii de talie mică deoarece designul ergonomic al acestui ham de calitate superioară eliberează presiunea din zona gâtului, distribuind-o uniform pe corpul acestuia.

Acest ham este fabricat din materiale de calitate, incredibil de rezistente. Majoritatea suprafeței hamului Julius K9 IDC Power este fabricată din nailon impermeabil, material ce lasă pielea câinelui să respire. Tehnologia folosită se numește OEKO-Tex, iar acest textil este utilizat și pentru articole vestimentare umane, lăsând porii să respire.

Banda ajustabilă din zona pieptului este fabricată din nailon țesut, rezistent la numeroasele șocuri produse de câine atunci când acesta încearcă să smulgă lesa. Banda reflectorizantă atașată pe ham cu un arici puternic crește vizibilitatea pe parcursul plimbărilor nocturne. Sistemul de prindere evită apariția leziunilor la nivel cutanat produse de frecarea pielii câinelui cu marginile hamului.

Banda ce susține pieptul câinelui asigură o prindere mai bună a hamului pentru a elimina disconfortul creat pe durata plimbărilor lungi sau a alergatului. Mânerul de deasupra hamului vă oferă control deplin asupra câinelui în zonele aglomerate. De asemenea, îi puteți transmite diferite mesaje prin tragerea fermă către stăpân.

Alegeți hamul Julius K9 IDC Power în funcție de dimensiunile câinelui dumneavoastră. Hamurile Julius K9 IDC Power sunt disponibile, de asemenea, într-o gamă variată de culori!


Verifică preț ham Julius K9 IDC Power aici!

Ham Tru-Fit Kurgo
 

Ham Kurgo Tru Fit pentru câini de talie micăTru-Fit Kurgo este un ham de o calitate ireproșabilă ce ne-a impresionat prin susținerea excelentă oferită. Hamul Tru-Fit Kurgo, S pentru câini de talie mică este dedicat exemplarelor cu greutatea situată între 4,5 și 12 kg.

De asemenea, acest ham se poate ajusta între 30.5 și 50 de cm în jurul gâtului și între 40 și 56 cm în jurul pieptului câinelui.

Dacă prietenul vostru este mai mic și nu se încadrează în aceste dimensiuni, vă punem la dispoziție și hamul Tru-Fit Kurgo, XS. Raportul preț/calitate pentru hamul Tru-Fit Kurgo este unul excelent, din punctul nostru de vedere. Este confecționat doar din materiale super-premium și este unul dintre cele mai vândute hamuri de pe piața autohtonă.

Tru-Fit Kurgo, S este considerat un ham elegant, confortabil și versatil. Pe site-ul oficial al companiei Kurgo, producătorul declară că „nimic nu este mai deranjant decât un produs care se va rupe”. Așadar, durabilitatea este principalul atu al produselor Kurgo.


Verifică preț lesă retractabilă ham Tru-Fit Kurgo aici!

Ham Coneck’t Sport
 

Ham Coneck't pentru câini de talie micăHamurile pentru câini Coneck’t Sport S sunt ușor de pus, confortabile și ideale pentru uz zilnic. Hamul Coneck’t Sport S este disponibil în două culori inedite ce se potrivesc de minune cu designul sportiv al acestuia. Hamul dispune de patru puncte din care îi puteți ajusta dimensiunile, oferind câinelui dumneavoastră siguranță, dar și libertate de mișcare.

Hamul pentru câini Coneck’t Sport S este realizat dintr-un material impermeabil ce permite pielii câinelui să respire. Elementele reflectorizante asigură vizibilitate. Banda din zona abdominală a câinelui este fabricată dintr-o fibră elastică, ce se va mula perfect pe forma corpului câinelui.

Hamul Coneck’t Sport S dispune de un singur punct de atașare a lesei, mai exact un inel de aluminiu în forma literei „D” situat pe spatele câinelui. Suprafața acestui ham acoperă mult din spatele și zona abdominală a câinelui pentru mai mult confort și, totodată, control.

Rezistent, comod și ușor de atașat hamul pentru câini Ham Coneck’t Sport S își asigură un loc bine-meritat în topul preferințelor noastre nu doar prin prisma caracteristicilor sale, ci și prin prisma popularității în rândul stăpânilor de câini ce dețin exemplare de talie mică!


Verifică preț ham Coneck’t Sport aici!

Care sunt beneficiile oferite de un ham pentru câini?

Există mai multe beneficii de care vă puteți bucura atunci când vă decideți să cumpărați un ham pentru câini. Deși mai puțin utilizate față de zgărzile tradiționale, hamurile sunt o opțiune ideală mai ales atunci când știți cum și când să le folosiți.

Control

Suntem de părere că unul dintre principalele motive pentru care stăpânii aleg hamurile pentru câini în locul zgărzilor este că acestea oferă mai mult control asupra câinelui. Puterea de control asupra câinelui este esențială atunci când dorești să-l înveți cum trebuie să meargă în lesă.

După cum majoritatea din voi știți deja, nu toți câinii știu cum ar trebui să se comporte atunci când sunt puși în lesă, plimbându-se în tandem cu stăpânul lor prin cartier. Este un proces de învățare mult mai dificil decât ați crede.

Un ham vă poate fi de mare ajutor în această situație deoarece nu va lăsa câinele să cutreiere străzi, să-și piardă simțul orientării în zonele aglomerate sau să între în conflict cu alți câini. Cu cât dispuneți de mai mult control asupra câinelui, îl puteți trage, ghida și atenționa fără să îi lezați zona gâtului așa cum se poate întâmpla atunci când folosiți zgarda.

Descurajează trasul din lesă

De asemenea, un ham descurajează câinele să mai tragă deoarece stăpânul beneficiază de mai mult control asupra câinelui. Atunci când câinele este în lesă, ai impresia că acesta trage chiar și atunci când merge puțin mai repede. Folosind un ham, acesta va sta fix pe corpul câinelui, nepermițând strangularea.

Oferă siguranță, mai ales pentru puii de câine

Un ham pentru câini este ideal pentru puii de câine deoarece aceștia au tendința de a se elibera de zgardă, de a se strangula cu ea, fără a ști cum trebuie să meargă atunci când sunt în lesă. Un ham va cuprinde corpul puiului, protejând astfel integritatea micuțului. Controlul oferit de un ham va evita strangularea și vă va ajuta să îi ghidați pe aceștia în direcția potrivită.

Din punctul nostru de vedere, nu considerăm că ar exista câini pentru care un ham nu ar fi indicat, cu atât mai mult dacă au ajuns sub acoperișul vostru de când erau doar niște pui.

Ideal pentru câinii neastâmpărați

În general, hamurile sunt cea mai bună alegere pentru câinii neastâmpărați sau pentru rasele care adoră să alerge. De asemenea, câinii cu bot turtit precum mopșii (pugii) și bulldogii, au nevoie de hamuri în locul zgărzii deoarece aceasta din urmă le poate provoca probleme respiratorii.

Din cauza zgărzilor, aceștia nu pot respira bine, iar efortul fizic depus pe durata plimbării va fi un alt impediment în procesul de respirație al acestor rase cunoscute pentru astfel de probleme. Există hamuri special create pentru câini în funcție de talia acestora. Așadar, există hamul potrivit pentru orice tip de câine.

Unele hamuri sunt recomandate câinilor de talie mare, altele câinilor de talie mică și așa mai departe. Cel mai important este să alegeți hamul care se potrivește cel mai bine necesităților câinelui vostru. Folosiți recomandările noastre și alegeți cel mai bun ham pentru prietenul vostru patruped!

Scroll to Top