Cum să alegi cel mai bun spray dentar pentru câinele tău

Stăpân folosește un spray dentar pentru a împrospăta respirația câinelui său

Cu toții ne iubim prietenii patrupezi, dar, uneori, respirația lor poate fi o mare povară.

Respirația urât mirositoare a câinelui poate semnala anumite probleme dentare precum cariile sau gingivita. Asociația Veterinară Americană raportează statistic că un procent de 80% din animalele de companie este afectat de probleme dentare odată cu împlinirea vârstei de 3 ani.

Organizația recomandă tuturor stăpânilor ca aceștia să spele dinții câinelui o dată pe zi. Din păcate, această recomandare devine o adevărată provocare pentru stăpân mai ales atunci când acesta nu deține o periuță dentară de calitate, special creată pentru câini.

Dacă dorești să menții sănătatea cavității bucale a câinelui tău la cele mai înalte standarde, ai nevoie de cel mai bun spray dentar pentru câini. Aceste produse vin în ajutorul vostru și pot oferi cu ușurință câinilor o respirație proaspătă, dar, mai important, sprayurile dentare pentru câini vor susține sănătatea gingiilor și dinților patrupezilor.

Cum puteți alege cel mai bun spray dentar pentru câini?

Spre deosebire de lucruri precum periuțele de dinți pentru câini și șampoanele pentru îndepărtarea mirosurilor, un spray dentar bun poate fi mai dificil de ales. Iată câțiva factori decizionali pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte de a alege un spray dentar pentru câinele vostru.

Siguranță: majoritatea spray-urilor de înaltă calitate pentru câini conțin doar ingrediente dedicate consumului uman, dar există branduri mai ieftine ce includ pe lista ingredientelor precum arome artificiale și alcool, substanțe ce pot fi periculoase pentru organismul canin. Citiți cu atenție lista ingredientelor atunci când vreți să alegeți cel mai bun spray dentar pentru câini.

Scopul sprayului: există unele spray-uri dentare menite doar să ascundă respirația urât mirositoare a câinelui, în timp ce altele au ca scop nu doar eliminarea mirosului neplăcut ci și exterminarea bacteriilor din cavitatea bucală, acestea fiind principalul motiv al respirației neplăcute. Sprayurile dentare cu efect strict asupra mirosului ofer doar acest beneficiu, pe termen scurt.

Spray hipoalergenic: în cazul în care câinele dumneavoastră este sensibil la anumite ingrediente ale sprayurilor dentar, este bine să vă asigurați că ați optat pentru un spray hipoalergenic. Cu siguranță niciun stăpân nu își dorește pentru câinele său un spray dentar care să provoace alergii, iar câinele să trăiască starea de disconfort specifică alergiei respective ori de câte ori sprayul dentar va fi folosit.

Folosire corespunzătoare: nu folosiți același spray ce împrospătează respirația dumneavoastră și pentru câine. Sprayul dumneavoastră poate fi dăunător pentru câine. Dacă ați ales deja un spray dedicat mai multor animale de companie, asigurați-vă că și câinii se află pe acea listă.

Gust: unii câini adoră orice gust măcar plăcut, alții sunt mult mai selectivi atunci când vine vorba de propriile papile gustative. Dacă dețineți un exemplar mofturos, ar trebui să alegeți un spray dentar în ton cu gusturile câinelui dumneavoastră, altfel riscați să întâmpinați dificultăți atunci când vreți să utilizați sprayul.

Ușor de administrat: va trebui să verificați cât de ușor puteți administra sprayul. Rețineți cât de dispus va fi câinele să folosească sprayul și cât de mult acesta cooperează în situații precum rutina de îngrijire.

Putere de curățare: respirația urât mirositoare este dovada clară că gura dantura câinelui este plină de tartru și placă bacteriană. Prin urmare, este important să alegeți un spray pentru câini special conceput pentru a curăța gura câinelui.

Cele mai bune 5 sprayuri dentare pentru câini

Suntem convinși că ați înțeles cât de important este să alegeți un spray dentar de calitate. În orice caz, cu atâtea opțiuni pe piața produselor de îngrijire canină, cum puteți ști care este cel mai bun spray dentar pentru câinele dumneavoastră?

Citind recenziile ce urmează, noi vă putem ușura decizia cu privire la cel mai bun spray dentar pentru câinele dumneavoastră. În continuare, vă punem la dispoziție informații despre cele mai bune 5 sprayuri dentare disponibile pe piața produselor de îngrijire canină, la ora actuală!

Platinum Oral Clean & Care Forte, 3 in 1
 

Spray dentar pentru câini Platinum Oral Clean & Care ForteAm plasat pe prima poziție în topul nostru sprayul dentar Platinum Oral Clean & Care Forte.

După cum putem deduce din denumirea produsului, sprayul Platinum Oral Clean & Care Forte, 3 in 1 acționează în trei moduri diferite pentru a spori igiena cavității bucale a câinelui. Sprayul elimină tartrul, calmează inflamațiile la nivel gingival și elimină respirația urât mirositoare.

În urma recenziilor oferite de stăpâni din întreaga lume, am dedus două caracteristici esențiale în vederea achiziționării acestui spray: oferă rezultate puternice și este foarte ușor de administrat.

Platinum Oral Clean & Care Forte, 3 in 1 curăță eficient cavitatea bucală a câinelui utilizând la baza formulei ingrediente precum extracte din semințe de citrice și uleiuri extrase din plante. Toate ingredientele sunt sigure, iar înghițirea accidentală în cantități mai mari nu va provoca rău câinelui.

De asemenea, toate ingredientele sprayului sunt aprobate pentru consumul uman, iar astfel Platinum Oral Clean & Care Forte, 3 in 1 devine un spray 100% sigur pentru sănătatea câinelui dumneavoastră.

Singurul ingredient care nu ne satisface exigența în totalitate este alcoolul, însă acesta se regăsește în cantități infime, neafectând astfel condițiile de siguranță în vederea administrării sprayului.

Dentivet Total Spray
 

Dentivet Total Spray controlează nivelul de acumulare al plăcii bacteriene și al cantității de tartru, eliminând, simultan respirația urât mirositoare.

Datorită efectului astringent, ce elimină sensibilitatea și vindecă gingiile, Dentivet Total Spray este excelent în prevenirea și combaterea bolii paradontale (paradontoza) ce se manifestă la fel precum în cazul oamenilor. De asemenea, Dentivet Total Spray vindecă nu doar afecțiunile la nivelul gingiilor, ci ce pot apărea la nivelul membranelor mucoase.

Sprayul conține ingrediente precum zinc, vitamina C și taurină, toate fiind foarte sigure pentru tratamente pe termen lung.

Deși Dentivet Total Spray este renumit în rândul sprayurilor dentare pentru acțiunea sa puternică la nivelul tartrului deja format, produsul nu va păta smalțul dinților. Aplicați sprayul pe dinții câinelui de două ori pe zi, fără periaj sau masarea gingiilor.

Când acesta își va linge dinții cu limba, va favoriza astfel aplicarea sprayului Dentivet Total în toată cavitatea bucală.

FRANCODEX Spray
 

Formarea treptată a plăcii bacteriene face ca tartrul să se acumuleze pe dinți și astfel apar respirația urât mirositoare, dar, mult mai grav, gingivita.

Francodex Anti-Bad Breath Spray conține extract de rodie și vitamina C. Sprayul împiedică formarea tartrului, iar uleiurile esențiale de pătrunjel și mentă combat eficient respirația urât mirositoare a animalului dumneavoastră de companie.

În plus, vitamina C menține sănătatea gingiilor, fiind esențială în formarea în mod natural de colagen, componentă de bază ale fibrelor ce susțin dinții în cavitățile acestora. Uleiul de pătrunjel are efect antiseptic, astringent și antibacterian. Elimină toxinele la nivelul cavității bucale și lasă în urmă miros proaspăt.

Pentru a preveni și a combate tartrul deja format, este esențial ca igiena cavității bucale a câinelui să devina una din rutinele de îngrijire ale acestuia încă de la vârste fragede. Astfel, veți evita problemele dentare ce pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Tropiclean Fresh Breath cu fructe de pădure
 

Oferă-i respirației câinelui tău din prospețimea sprayului Tropiclean Fresh Breath cu aromă de fructe de pădure!

Această formulă împotriva respirației urât mirositoare este creată pe baza ingredientelor 100% naturale precum apa purificată, extractul din frunze de ceai verde alături de o aromă apetisantă de fructe de pădure.

Un alt avantaj important oferit de Tropiclean Fresh Breath cu fructe de pădure este că aplicarea acestuia nu necesită și periaj. Doar eliberați capul de protecție și pulverizați-l în cavitatea bucală a câinelui.

Patrupedul va adora gustul fresh al fructelor de pădure și, pentru a vă bucura și mai mult pentru alegerea făcută, sprayul Tropiclean Fresh Breath este recomandat de foarte mulți doctori veterinari.

Spray Trixie Dental Care
 

Spray dentar pentru câini Trixie Dental CareÎncheiem clasamentul celor mai bune sprayuri pentru igiena dentară a câinelui dumneavoastră cu sprayul Trixie Dental Care.

Nu deveniți sceptici din cauza prețului redus al produsului: raportul preț/rezultate oferite este unul excelent. Trixie Dental care atacă placa bacteriană și tartrul, chiar și în zone mai puțin accesibile.

Folosindu-l zilnic, câinele dumneavoastră vă experimenta o respirație proaspătă, dinți mai curați și un risc mai scăzut al apariției afecțiunilor gingivale. Formula antibacteriană a sprayului Trixie Dental Care elimină bacteriile din cavitatea bucală și întărește gingiile.

Folosiți sprayul dental Trixie Dental Care iar câinele dumneavoastră va beneficia de un „zâmbet” demn de invidiat!

În încheiere

Nu încape îndoială că spray-urile dentare pentru câini pot face o treabă excelentă în lupta cu respirația urât mirositoare. Pe lângă asta, acestea sunt mai ușor de aplicat în comparație cu un periaj dentar. Dacă alegeți corect un spray pentru igiena orală a câinelui, cu siguranță că respirația sa urât mirositoare va fi dată uitării!

Din păcate, nu toate sprayurile dentare au același efect. De aceea, noi vă recomandăm un spray dentar care nu doar elimină mirosul neplăcut al respirației câinelui, ci și luptă împotriva formării și depunerilor de tartru, susținând simultan sănătatea gingiilor.

Folosind acest ghid al cumpărătorului și recenziile de mai sus, sunteți gata să alegeți cel mai eficient spray dentar pentru câinele dumneavoastră. Acesta vă va fi recunoscător pentru alegerea făcută!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top