Cum să previi apariția muștelor la câini – Sfaturi împotriva invaziei!

Câine atacat de un roi de muște

Muștele sunt cele mai subestimate dăunătoare din viața unui câine. Știm cât sunt de enervante, așadar ne asumăm că acestea vor crea disconfort câinilor noștri. Însă acestea pot provoca mult mai mult rău câinilor decât ne-am imagina. Din fericire, putem opri invazia muștelor asupra câinelui nostru.

De ce muștele sunt un pericol major pentru câinii noștri?

Principalul motiv pentru care muștele sunt o problemă atât de alarmantă pentru câinii noștri este insistența acestor insecte.

O singură mușcătură în zona urechii pentru ca insecta să sugă o picătură de sânge va instiga și celelalte muște să se abată asupra câinele vostru. Odată ce un roi de muște va înconjura câinele, acesta va trăi un adevărat coșmar.

Eventual, mușcătura unei muște poate irita grav pielea câinelui. Dacă pielea va fi sever iritată, atunci câinele va deveni vulnerabil la diferite infecții. În plus, comportamentul câinelui poate fi afectat de teama că va fi din nou atacat de muște. Această frică poate determina comportamente ciudate și în alte situații, cum ar fi la ora mesei.

Oferă-i câinelui un mediu curat – un aspect esențial împotriva muștelor

Deoarece noi, oamenii, suntem foarte deranjați de muște, am adoptat diferite tactici pentru a ne descotorosi de aceste insecte enervante.

Din fericire, multe din metodele prin care la folosim împotriva muștelor se aplică și în cazul câinelui nostru. Așadar, aplicarea acestor metode este un câștig reciproc.

De exemplu, știm că muștele prosperă în perioadele cele mai calde ale zilei. Pentru a combate acest lucru, încercați să vă mențineți câinele în interior în acest timp. Dacă vă confruntați cu o perioadă îndelungată de vreme caldă, cum ar fi săptămânile toride ale verii, asigurați-vă că veți menține în interiorul casei temperatura potrivită astfel încât câinele să se simtă confortabil.

Știm, de asemenea, că muștelor le place să fie în jurul materiilor fecale, așa că este important să faci tot posibilul ca să eviți prezența acestora. Este important să strângi scaunul câinelui tău ori de câte ori acesta își face nevoie pentru a te asigură că nu există așa-zisele „mizerii” ce ar putea atrage muște. Nu uita, o curte curată nu este deloc atractivă pentru muște.

La fel de important este să mențineți curată zona în care câinele servește masa, inclusiv bolurile pentru hrană. Muștele au tendința de a fi atrase și de resturile de mâncare rămase. Deoarece încercăm să punem hrana prietenului nostru într-un loc cât mai accesibil, muștele s-ar putea strânge acolo. Așadar, trebuie să ne asigurăm că locul unde câinele servește masa este curat și igienizat, fără să oferim vreun motiv să-și facă apariția.

Poți reduce atracția muștelor față de câinele tău?

Câine deranjat de prezența muștelor

Puteți face că prietenul vostru patruped să devină o țintă mai puțin atractivă pentru muște folosind diverse substanțe. Există în comerț produse cu efect repelent asupra muștelor pentru a scăpa cu ușurință de aceste insecte. Dacă doriți să utilizați ceva mai puțin chimic, aveți și alte opțiuni.

Una dintre acestea ar fi vaselina cosmetică. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați un strat gros din această substanță vâscoasă pe urechile câinelui. Mecanismul este foarte simplu: muștele nu își pot înfige colții prin această substanță, protejând astfel câinele de potențialele atacuri.

O altă opțiune naturistă ar fi oțetul din cidru de mere, însă procedura necesită mai mult timp investit pentru a da roade. Cantitatea de oțet din cidru de mere trebuie diluată cu aceeași cantitate de apă, iar substanța rezultată va fi introdusă într-un pulverizator. Folosiți spray-ul pe zona afectată. Oțetul de cidru de mere este o soluție excelentă și naturală.

Muștele vor sta departe de urechile curate ale câinelui

Veți dori ca muștele să nu se mai întoarcă odată ce ați tratat zona. Mențineți urechile câinelui cât mai curate cu putință. Nu uitați, muștele adoră să muște urechile și sunt atrase de zone ale corpului mai puțin curate. Atât cât veți menține igiena câinelui la cele mai înalte standarde, aceste bestii înaripate vor păstra distanța.

Iar atunci când muștele nu se vor apropia, câinele va fi cât se poate de sănătos deoarece nu va fi bâzâit și, implicit, mușcat de acestea. Câinele va fi fericit iar asta se va vedea în comportamentul acestuia. Ca stăpân, ce vă puteți dori mai mult?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top