Ai grijă acasă de câinele tău!

Yorkshire Terrier tuns acasă de către stăpânul său

Îngrijirea este o parte vitală a activității proprietarului unui câine. Poate fi, de asemenea, o activitate destul de scumpă, în special dacă ai o rasă cunoscută pentru blana sa lungă sau pretențioasă.

Cu toate acestea, a învăța cum să vă îngrijiți câinele acasă vă poate ajuta să scădeați prețul întreținerii animalului și, totodată, acesta să arate foarte bine.

Lucruri de reținut înainte de a începe îngrijirea

Labrador cu lăbuța întinsă pentru ca stăpânul să îi taie unghiile

Probabil cel mai important instrument de care aveți nevoie atunci când decideți să vă îngrijiți câinele este răbdarea.

Șansele sunt ca primele două încercări de a tunde blana câinelui nu vor ieși perfect si poate vor deveni chiar motive de amuzament. Cu toate acestea, nu trebuie să vă lăsați descurajat. Amintiți-vă că blana câinelui va crește din nou!

De asemenea, ar trebui să-ți faci timp de documentare despre rasa câinelui tău pentru a te asigura că nu are nicio nevoie specială de îngrijire. Factorii evidenți, cum ar fi blana, alături de factori ceva mai greu de sesizat, cum ar fi dimensiunea câinelui, joacă un rol esențial în determinarea modului în care trebuie să ai grijă de nevoile animalului. În plus, cățelușii pot avea nevoi speciale de îngrijire pe care câinii maturi nu le au.

Dacă doriți să vă îngrijiți câinele acasă, dar sunteți chiar nerăbdător să faceți acest pas, puteți oricând să discutați cu un îngrijitor de câini sau un crescător pentru a vă învăța tot ce trebuie să știți pe parcursul proceselor de îngrijire. Un îngrijitor sau un crescător ar trebui să poată intra în detalii despre întreținerea cățelușului, în special dacă puiul tău este o rasă care necesită îngrijiri speciale.

Există, de asemenea, o multitudine de videoclipuri pe internet care pot oferi sfaturi utile despre cum să gestionați particularitățile anumitor rase pentru îngrijirea acasă.

O privire în ansamblu asupra procesului actual de îngrijire

Odată ce sunteți hotărați să vă îngrijiți personal câinele, trebuie să știți care este echipamentul de care aveți nevoie, dar și cum să-l utilizați corect. Acest lucru poate suna un pic intimidant dacă nu ați mai încercat acest lucru înainte, dar există o mulțime de practici. De fapt, majoritatea tehnicilor de îngrijire de bază se reduc la bunul simț.

În mod ideal, ar trebui să aveți grijă să tundeți blana câinelui la fiecare 6 până la 8 săptămâni. Între timp, ar trebui să vă faceți timp să spălați si să pieptănați blana câinelui. Acest lucru va împiedica apariția ghemotoacelor în blana câinelui ceea ce ar putea face ca „podoaba” amicului tău să capete un aspect neîngrijit – în special dacă are o blana lungă cu fir drept.

Între ședințele de îngrijire, ar trebui să aveți grijă și de mașina dumneavoastră de tuns pentru a vă asigura că funcționează lin și eficient de fiecare dată când o utilizați.

O tactică pe care o puteți implementa este să achiziționați substanțe de curățare a mașinii pentru a menține lamele de tuns lubrifiate și curate.

O altă parte esențială a întreținerii mașinii de tuns câini este să vă asigurați că acestea lamele utilizate sunt ascuțite. Altfel, lamele tăietoare ale mașinii de tuns pot trage de blana câinelui în timp ce încercați să îl tundeți, fapt ce îi poate provoca amicului un pic de disconfort.

Există diferite lame pe care le puteți alege atunci când vă pregătiți sa îl tundeți, așa că fiți siguri că lame sunt îndeajuns de ascuțite.

Rețineți că există și alte aspecte ale îngrijirii la domiciliu, în afară de a tunde blana câinelui. Este întotdeauna înțelept să verificați ochii, urechile, dinții și labele pentru a vă asigura că sunt bine curățate si îngrijite.

Dacă ați reușit să vă însușiți tehnicile de îngrijire prezentate si aveți abilitățile necesare pentru acordarea îngrijirii, puteți efectua, de asemenea, si operațiuni mai complicate de îngrijire, cum ar fi verificarea glandelor perianale.

Economisirea banilor nu este singurul beneficiu obținut prin îngrijirea câinelui acasă

În timp ce economisirea unor bani poate fi elementul primar din spatele acțiunilor tale, decizându-te să-ți asumi îngrijirea câinelui acasă, vei primi și alte beneficii în urma acestui proces. Măcar pentru faptul ca îngrijirea câinelui tău te ajuta să aprofundezi legătura pe care o aveți, îngrijirea acasă merită încercată. Câinele tău va vedea răbdarea și bunăvoința ta de a-l îngriji ca pe un semn al iubirii, iar calitatea relației câine-stăpân va crește.

În al doilea rând, datorită naturii intime a îngrijirii câinilor, veți putea inventaria starea de sănătate generală a câinelui atât prin aspectul său cât și prin dispoziția sa.

Toate aceste motive reprezintă argumente clare cu privire la motivul pentru care decizia de îngrijire a câinilor la domiciliu este foarte bună. Dar să nu uităm de elementul principal al acestei argumentări: în mod clar, îți iubești câinele. De ce nu ai vrea să faci ceea ce este cel mai bine pentru el?

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top