5 sfaturi pentru a calma rapid alergia la părul de câine

Stăpân afectat de o alergie dezvoltată la părul de câine

Câinii pot fi o parte minunată a vieții noastre, dar pot veni cu unele probleme. Nu lăsa acei ochi dulci și coadă mișcătoare să te păcălească. Aceste animale de companie pot provoca alergii majore pentru oameni din cauza blănii lor.

Deși ar putea părea că ar trebui să suferi prin strănuturi sau mâncărime oribilă doar pentru a-ți avea câinele în preajmă, nu trebuie. Există câteva modalități prin care poți ameliora rapid orice alergie la câine.

În acest articol, vom evidenția 5 sfaturi care vor face ca aceste probleme să dispară instantaneu. Acestea nu numai că te vor ajuta să te întorci la o viață mai lipsită de griji, dar îți vor permite să te bucuri de mai mult timp alături de prietenul tău blănos. Continuă să citești pentru a afla ce sunt și cum te pot ajuta.

O blană curată și periată

Unul dintre cele mai bune moduri de a combate alergiile este să continui să-ți îngrijești câinele. Spălarea și perierea câinelui te poate ajuta să îndepărtezi imediat murdăria și alergenii din blana lui. Acest lucru poate împiedica acele particule să fie împrăștiate în spațiul tău de locuit.

Există multe opțiuni de șampon pentru câini în care poți investi și poți chiar să îl prepari acasă! Multe dintre ele adesea includ făină de ovăz pentru a ajuta la calmarea eventualelor iritații ale pielii animalului. Acest lucru îi poate ajuta nu numai să se simtă bine, dar poate preveni apariția problemelor pielii care pot dăuna ulterior alergiilor tale.

Folosește filtrele HEPA

Filtrele HEPA sunt o modalitate excelentă de a ajuta la îndepărtarea părului animalelor din aerul și mobilierul spațiului tău de locuit. Acest lucru se datorează designului lor unic care îi ajută să prindă chiar și cele mai mici particule. Filtrele HEPA forțează practic aerul prin porțiuni mici dintr-un ecran. Acestea ajută la îndepărtarea rapidă a scuamei și alergenilor.

Poți găsi filtre HEPA în multe produse de pe piață astăzi. Aspiratoarele au adesea încorporate aceste obiecte utile. Vei constata că un aspirator pentru părul animalelor are de obicei acest filtru și va elimina rapid și complet toate urmele. Uită-te la această pagină pentru a descoperi mai multe despre cele mai bune aspiratoare pentru părul animalelor.

Creează zone speciale fără animale de companie

Deși te-ai putea gândi că sufrageria ar putea fi un spațiu unde câinele tău să alerge în voier, s-ar putea să nu fie cea mai bună idee. Animalele lasă păr peste tot, chiar dacă nu îl poți vedea. Pentru a preveni alergiile, creează zone speciale în care animalele nu au acces. Acestea ar putea include dormitorul și alte locuri în care ai dori să petreci mult timp.

Spală constant hainele și cearșafurile

Spălarea hainelor și a cearșafurilor este un mod simplu de a elimina alergenii proveniți de la câine. Părul animalelor se poate lipi de îmbrăcăminte, mai ales dacă îți îmbrățișezi sau te joci cu animalul de companie. Poate fi, de asemenea, pe cearceafuri dacă permiți câinelui să doarmă cu tine. Toate acestea pot contribui la alergii masive, deoarece părul se lipește de tine.

Obține un vaccin antialergic

Un vaccin antialergic ar putea fi ultima soluție pentru unii. Cu toate acestea, acest vaccin funcționează rapid pentru ameliorarea simptomelor cauzate de scuamele animalelor de companie.

Concluzie

Animalele de companie pot fi un plus minunat pentru familia noastră. Cu toate acestea, vin cu multă blană care poate fi deranjantă pentru cei care suferă de alergii la câini. Cele cinci sfaturi de mai sus sunt modalități excelente de a ajuta la ameliorarea acestor simptome, care pot fi foarte grave uneori.

Doar spălând cearșafurile sau spălându-ți câinele zilnic, poți îndepărta rapid praful și scuamele. Acest lucru nu numai că te va ajuta cu alergiile, dar poate fi benefic și pentru câine.

Așadar, dacă suferi de alergii moderate sau severe la câine, cu siguranță trebuie să iei în considerare utilizarea sfaturilor menționate mai sus. Sunt modalități foarte bune de a ajuta la ameliorarea acestei probleme și te pot ajuta să revii la joaca și timpul petrecut cu prietenul tău blănos fără probleme.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top