Care este cea mai bună perie împotriva năpârlirii? Top 5 accesorii pentru câini

Câinii pătrund în viața noastră ca animale de companie, însă devin imediat adevărați membri ai familiei. Noi, iubitorii de animale, ne atașăm de aceștia cu ușurință ne jucăm cu ei și avem grijă de prietenii noștri patrupezi.

Însă, ne place sau nu, mai există și alte lucruri de care trebuie să avem grijă din postura de stăpân. Năpârlirea câinilor este unul dintre cele mai enervante aspecte de care vă puteți lovi ca stăpân (deși ne iubim câinii la fel de mult).

Comparații rapide: cele mai bune accesorii contra năpârlirii la câini

Recenzii rapide: Top 5 accesorii împotriva năpârlirii

Perie Furminator, păr lung, talie mare
 

Perie Furminator, păr lung, talie mareAm ales peria Furminator folosită împotriva năpârlirii pentru câini de talie mare, cu blană lungă. Blana lungă este considerată blana cu lungime de 5 sau mai mulți centimetri.

Producătorul recomandă să folosiți peria Furminator împotriva năpârlirii după ce descâlciți blana câinelui deoarece această perie este special creată pentru a strânge părul în exces și nu pentru a pieptăna blana câinelui efectiv.

Pentru a obține rezultate maxime, utilizați peria Furminator împotriva firelor pierdute de câine din cauza năpârlirii, folosiți mișcări ample, pe toată suprafața blănii câinelui.

Pieptene pentru descâlcit Oster Premium, S-M
 

Pieptene pentru descâlcit Oster Premium, S-MDacă dețineți un câine cu blana deasă, pierderea firelor de blană din stratul inferior poate deveni un adevărat chin pentru dumneavoastră. Aceste fire desprinse rămân blocate în blana câinelui și ajung în locuri nedorite, greu accesibile.

Pieptenele pentru descâlcit Oster Premium vă va ajuta să reduceți cantitatea de păr din casă, desprinzând firele moarte din straturile inferioară de blană ale câinelui.

Fiind un accesoriu profesional, folosind constant pieptenele pentru descâlcit Oster Premium, veți observa cum cantitatea de păr lăsată prin casă de amicul vostru patruped se va diminua din ce în ce mai tare. Cu cât îi veți oferi câinelui mai multă îngrijire, cu atât rezultatele vor fi mai îmbucurătoare.

Pieptănul pentru descâlcit Oster Premium este un accesoriu pentru îngrijire ce va reduce cu până la 90% părul căzut din cauza năpârlirii. Folosit de ani de zile de către îngrijitori profesioniști, pieptănul pentru descâlcit Oster Premium pătrunde adânc în straturile de blană ale câinelui, adunând păr și, simultan, descâlcind firele încurcate.

Perie flexibilă Oster, cu două fețe
 

Perie flexibilă Oster, cu două fețePeria flexibilă Oster se mulează perfect pe liniile corpului câinelui dumneavoastră, eliminând smocurile de blană și firele încurcate. Dinții subțiri și deși, precum niște ace rotunjite la capăt, sunt fabricate din oțel inoxidabil, un material de o durabilitate impresionantă.

Atunci când perii pătrund în profunzimea blănii, atingând delicat pielea câinelui, aceștia împrăștie uleiurile naturale pe tot corpul câinelui, oferind blănii un aspect mătăsos și strălungitor.

De asemenea, puteți folosi cealaltă față a periei flexibile Oster pentru a strânge din blana câinelui toate firele pierdute pe parcursul năpârlirii. Datorită capului flexibil al periei Oster, mâna dumneavoastră nu va obosi, oferindu-i câinelui o periere de calitate și de durată.

Peria flexibilă Oster este la fel de eficientă indiferent dacă o folosiți pe un câine de talie mică, medie sau mare.

Pieptene pentru descâlcit Wahl
 

Pieptăn pentru descâlcit WahlAcest pieptăn profesional oferit de Wahl, producător de accesorii, trimmere sau mașini de tuns atât pentru noi cât și pentru prietenii noștri patrupezi este special creat pentru a descâlci blana acestora.

Odată cu năpârlirea, există șanse mai ca blana câinelui să se încurce, provocând smocuri dureroase ce trag pielea câinelui, provocând disconfort acestuia.

Pieptenele pentru descâlcit Wahl funcționează ideal pentru câinii de orice rasă sau talie, fiind foarte eficient și pentru eliminarea puricilor și căpușelor din blană.

Perie Furminator Curry Comb
 

Perie Furminator Curry CombFurrminator Curry Comb este o perie ideală pentru câinii cu blană scurtă și medie. Această perie foarte practică deține niște dinți din cauciuc și un mâner ergonomic pentru o manevrabilitate ușoară.

Perii cauciucați stimulează producția pielii de uleiuri naturale ce oferă blănii un aspect inedit. Nu numai că peria Furminator Curry Comb îi va oferi câinelui dumneavoastră un masaj foarte plăcut, ci va curăța blana acestuia de praf și părul pierdut pe parcursul năpârlirii.

De asemenea, peria Furminator Curry Comb este fabricată din plastic ce va controla la nivel minim prezența germenilor sau a bacteriilor.

De ce năpârlesc câinii?

Si noi pierdem fire de păr, așadar nu trebuie să ne judecăm câinii pentru acest fenomen. Cantitatea de păr pierdut în urma năpârlirii diferă în funcție de starea generală de sănătate și rasa câinelui vostru.

Atunci când adoptați sau cumpărați un câine va trebui să luați în calcul și acest aspect. De asemenea, observați dacă, brusc, cantitatea de păr pe care câinele îl pierde crește. Unele rase „își îngroașă” straturile de blană în timpul iernii, năpârlind mai mult primăvara. Câinii lasă păr îmbătrânit sau deteriorat, așadar așteptați-vă la o anumită cantitate de păr lăsată de prietenul vostru patruped.

Însă această cantitate de păr depinde și de alimentația, nivelul de stres și starea de sănătate ale câinelui. Uneori puteți scăpa de năpârlirea excesivă schimbând timpul de hrană deoarece, pe parcursul anilor, principalele branduri producătoare de hrană pentru câini au conceput rețete special create pentru a menține blana câinelui sănătoasă.

Dacă ai achiziționat un tip de hrană uscată pentru câini, iar amicul tău năpârlește excesiv din cauza dietei, s-ar putea ca acesta sa fie alergic sau sensibil la hrana respectivă. În acest caz, este bine să consulți un doctor veterinar înainte de a-i oferi alt tip de hrană.

Precum oamenii, și câinii pot suferi de anumite afecțiuni ce determină căderea părului, cum ar fi cancerul sau ciuperci ale pielii.

Printre alți factori ce provoacă năpârlirea putem enumera insolația sau perioade din viața unei femele precum gestația sau lactația.

Este important să achiziționați accesorii care să elimine disconfortul creat de procesul de năpârlire al câinelui vostru.

De asemenea, dacă observați schimbări radicale ce afectează procesul de năpârlire, este bine să contactați veterinarul. Și perierea excesivă poate provoca porțiuni fără păr pe pielea câinelui. Însă această problemă se va remedia de la sine. Tot ce trebuie să faceți este să periați mai rar câinele, iar părul va crește din nou în zonele respective.

Sfaturi pentru a combate procesul de năpârlire la câini


Este foarte important să achiziționați, în primul rând, peria și/sau pieptenele potrivit. Alegând instrumente excelente pentru îngrijire demonstrează faptul că sunteți un stăpân responsabil. Nu trebuie să periați excesiv câinele, însă, dacă dețineți o rasă care năpârlește primăvara, trebuie să îl periați atunci când observați că vremea se schimbă.

Majoritatea accesoriilor împotriva năpârlirii la câini sunt fie perii, fie piepteni. Atunci când vreți să achiziționați un astfel de accesoriu, luați în calcul talia câinelui și tipul de blană al acestuia.

Unele rase trebuie tunse mult mai des, un alt tip de îngrijire ce va diminua cantitatea de păr lăsată în urma năpârlirii. Astfel, veți avea un câine cu o blană sănătoasă și un apartament mai curat.

Descâlcirea blănii este necesară înainte de periere. Deși utilizarea instrumentelor împotriva năpârlirii este recomandată o dată sau de două ori pe săptămână, anumite rase au nevoie de periere zilnic.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top