Câine ținut de stăpân pentru a efectua un vaccin la doctorul veterinar

Vaccinul bivalent Distemper – Parvo

Vaccinările sunt o parte esențială în deținerea unui câine. Acestea ajută la prevenirea bolilor grave și a altor probleme care pot afecta viața câinelui.

Una din cele mai importante vaccinări de care câinele are nevoie este împotriva virușilor Distemper canin și Parvo canin datorită puterii de protecție ridicate.

Importanța vaccinărilor

Ca regulă generală, vaccinarea câinelui este unul dintre cele mai esențiale elemente ale proprietății asupra unui câine, dacă nu cel mai important. Vaccinându-vă câinele respectând dozajele corecte și intervalele recomandate, îi oferiți o șansă semnificativ mai bună de a trăi o viață lungă, sănătoasă și plăcută.

Medicul veterinar local va putea colabora cu dvs. pentru a vă asigura că câinele dvs. este pe o cale de vaccinare sănătoasă, indiferent dacă este pui sau un câine de salvare mai în vârstă.

Ce face ca vaccinul bivalent Distemper – Parvo să fie de o importanță atât de crucială?

Vaccinul Distemper – Parvo este atât de vital deoarece este un vaccin bivalent conceput pentru a vă proteja câinele de o gamă largă de boli grave. Acest vaccin este cunoscut ca vaccinarea Distemper canin, așa că nu vă faceți griji dacă medicul veterinar utilizează acest termen pentru vaccinare. 

De asemenea, trebuie menționat că acest anumit vaccin ar putea fi administrat împreună cu alte vaccinuri esențiale, cum ar fi rabia și Bordetella.

Cea mai periculoasă boală de care vaccinul protejează câinii este Distemper canin (boala Carré); o boală îngrozitoare, extrem de contagioasă, adesea fatală.

Aceasta este răspândită prin virusul aeropurtat, precum și prin contactul direct cu diverse secreții respiratorii provenite de la un câine infectat sau chiar de la un alt animal sălbatic infectat. În principal afectează cățelușii și câinii mai tineri.

Boala este gravă, deoarece atacă agresiv sistemele respiratorii, gastrointestinale și nervoase ale câinelui. Această agresiune a bolii poate duce la vărsături și diaree sau chiar la probleme mai extreme, cum ar fi pneumonia, leziuni cerebrale severe și moarte.

Se cunoaște, de asemenea, că boala lui Carré (Jigodia) afectează diverse organe, ceea ce poate cauza probleme și mai grave.

Este posibil ca Parvoviroza să nu pară atât de familiară proprietarilor de câini începători, dar este totuși o boală brutală. Este o boală extrem de contagioasă care poate fi transmisă prin orice obiect sau animal – inclusiv oameni – care vine în contact cu fecalele unui câine infectat. Este, de asemenea, un virus rezistent, care are capacitatea de a supraviețui în mediu luni de zile.

Efectele Parvovirozei sunt devastatoare. Virusul atacă rapid, divizând celulele din corpul câinelui, în special de-a lungul tractului intestinal. Virusul atacă și globulele albe din sânge și mușchiul cardiac, ceea ce cauzează probleme cardiace pe tot parcursul vieții.

Administrarea Vaccinării Distemper Parvo

Este aproape de la sine înțeles că vaccinul Distemper Parvo este crucial pentru sănătatea generală a câinelui dvs. Cu toate acestea, administrarea unui vaccin nu este singura măsură de protecție pe care trebuie să o aveți în vedere. Acest lucru este valabil mai ales în cazurile în care este administrat împreună cu alte vaccinuri.

Este întotdeauna important să consultați medicul veterinar pentru a administra corect aceste doze. Medicul veterinar va putea evalua anumiți indicatori esențiali ai câinelui dvs. pentru a-i administra cel mai eficient vaccin posibil.

Vârsta și stilul de viață al câinelui dvs., în special, sunt indicatori esențiali care ajută medicul veterinar să determine ce alte vaccinuri trebuie administrate în plus față de Distemper Parvo.

Pot administra doza de Distemper Parvo acasă?

Există combinații de vaccinări disponibile fără rețetă care vă vor permite să administrați vaccinul Distemper Parvo câinelui dvs., cu condiția să vă simțiți confortabil să vă injectați câinele. Dacă alegeți această cale, este înțelept să discutați cu medicul veterinar în prealabil despre istoricul vaccinărilor câinelui dvs., astfel încât să puteți evita vaccinarea excesivă.

De asemenea, ar trebui să țineți cont de faptul că aceste combinații de vaccinări la domiciliu nu includ vaccinul antirabic – acest vaccin special trebuie administrat de un medic veterinar practician.

Nu amânați administrarea acestui vaccin!

De dumneavoastră depinde ca animalul dvs. să fie ferit de virusul Distemper Parvo. Tot ce trebuie să faceți este să vizionați unul sau două videoclipuri ale unui câine suferind de această boală pentru a vă motiva suficient să-i administrați doza pe cât de repede posibil.

Mai bine lăsați vizionarea videoclipurilor și ocupați-vă de asta în semn de dragoste pentru prietenul dvs. patruped.

Scroll to Top