O durere a gâtului la câini (Afecțiune ciudată sau simptom al unei boli mai grave?)

Veterinar examinează gura unui câine

Există câteva boli minore de care putem fi afectați și noi și câinii noștri. Aceasta nu înseamnă că ne putem îmbolnăvi câinele; înseamnă doar că putem empatiza cu situația prin care trec ei. Una dintre aceste afecțiuni este o durere a gâtului. Dar este această boală cauzată de altceva?

O durere a gâtului este o afecțiune neobișnuită

Deși un câine poate avea o durere în gât, boala este cumva rară la câini. Este, de asemenea, o afecțiune dificil de diagnosticat de la sine, doar datorită naturii ei. Dar, la fel ca în cazul nostru, dacă un câine prezintă într-adevăr boala, aceasta va fi însoțită de obicei de simptome care indică o afecțiune generală.

De exemplu, durerea în gât poate fi un semn că patrupedul tău a prins un virus sau se confruntă cu bacterii. În acest caz, veți vedea probleme care arată similar cu problemele noastre atunci când suntem afectați de o răceală, cum ar fi ochi umezi sau secreții nazale. Veți observa, de asemenea, simptome care sunt oarecum exclusive pentru câini, cum ar fi o tuse zgomotoasă care pare să-l astupe sau o lingere constantă a buzelor.

O altă afecțiune, mai subtilă, care ar putea fi semnalată de o durere în gât este amigdalita. Da, câinii au amigdalele și la fel ca în cazul oamenilor, acestea ar putea provoca o durere în gât dacă se umflă sau se inflamează în timpul procesului de combatere a unei infecții.

Poate un câine să dezvolte o durere în gât de la prea mult lătrat?

Este într-adevăr posibil ca durerea în gât a unui câine să fie provocată de lătratul excesiv. Din punct de vedere fiziologic, este logic. La urma urmei, câinele își folosește gâtul pentru a emite sunete ascuțite și uneori guturale.

Deși poate fi un pic complicat să asociați o durere în gât cu un lătrat excesiv, sunetul lătratului câinelui ar putea fi un indiciu cu privire la o boală în desfășurare. Mai exact, veți dori să urmăriți dacă tonul lătratului câinelui s-a schimbat. Dacă începe să sune puțin răgușit, este posibil să aveți un câine cu dureri în gât.

Legătura durerii la nivelul gâtului cu tusea canină

Uneori, un câine care se confruntă cu o durere de gât ar putea avea de fapt o afecțiune numită tuse canină. De obicei, benignă, dar foarte contagioasă, această afecțiune specifică este cauzată de iritarea gâtului provocată de bacterii. Câinele poate prezenta simptome asemănătoare răcelii are această afecțiune, dar simptomul relevant al afecțiunii este o tuse persistentă, puternică, asemănătoare măcăitului unei gâște.

Cum tratați durerea în gât a câinelui?

Dacă suspectați o durere în gât la câinele vostru există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a-l ajuta să depășească disconfortul. Majoritatea acestor remedii sunt simple, clare și implică foarte puțină intervenție din partea medicului veterinar. Deși medicul veterinar poate recomanda o amigdalectomie, rețineți că o astfel de recomandare apare numai în cele mai rare circumstanțe.

Dacă animalul tinde să mănânce mai mult hrană uscată, crocantă, spre exemplu, ar trebui să aveți în vedere trecerea la hrana moale, umedă, pentru o vreme. Acest tip de hrană se digeră mai ușor decât hrana dură. De asemenea, poate ajuta la reducerea iritației gâtului.

Ar trebui să aveți în vedere și câteva remedii naturiste care să vă ajute câinele să-și depășească durerile de gât. Substanțele naturale, cum ar fi ceaiul, mierea și uleiul de nucă de nucă de cocos pot funcționa pentru a calma gâtul câinelui, ceea ce va accelera procesul de vindecare, alături de ceva pe  placul patrupedului, având vedere gustul dulce a acestor substanțe.

Dacă decideți să vă duceți câinele la clinica veterinară pentru a-i da un tratament ceva mai tradițional, veterinarul vostru îi poate prescrie un antibiotic sau chiar un sirop de tuse disponibil fără rețetă.

Nu vă panicați – Nu este sfârșitul lumii!

Dacă este un singur lucru de care trebuie să țineți cont în caz că suspectați o durere de gât la câinele aceasta este să vă reamintiți că nu este o problemă atât de mare. Da, câinele poate avea puțin disconfort, dar este într-adevăr o boală minoră ce poate fi tratată cu puțină blândețe. Voi și câinele vostru veți fi bine în cele din urmă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top