Labrador lingându-se pe bot după o masă copioasă

Pot câinii bea apă de cocos? 9 Nutrimente cheie (+ Beneficii!)

Probabil ai auzit de diferitele produse pe bază de cocos și cât de sănătoase sunt pentru tine. Poate ai auzit chiar și de cât de benefic este uleiul de cocos pentru câini! Sunt persoane care înmoaie din când în când recompensele pentru câini în ulei de cocos pentru a le da un boost nutrițional gustos.

Dar, uleiul de cocos nu este singurul lucru derivat care este bun pentru câinele tău! Apa de cocos este o opțiune foarte bună, plus ca le și place câinilor! Poate nu chiar tuturor câinilor, dar unii oameni spun că e o nebunie să crezi că așa ceva ar fi pe placul lor.

Apa de cocos nu este un produs miracol, dar este o modalitate bună de a îi da câinelui o băutură hidratantă care le-ar reface balansul electroliților fără riscuri serioase. Să analizam mai atent împreună.

Care sunt beneficiile nucilor de cocos?

Ca la produse naturale, există o întreagă listă de beneficii pe care nucile de cocos le au pentru câini. Găsiți câteva dintre ele mai jos:

+ Luptă împotriva virușilor
+ Protejează de infecții
+ Îmbunătățește sistemul imunitar
+ Crește volumul de celule roșii în corp
+ Face pielea și blana mai sănătoasă
+ Face blana mai lucioasă
+ Ajută cu alergiile la purici și prurit
+ Face câinii să miroasă mai bine
+ Îmbunătățește igiena orală
+ Ajută la balansul insulinei și tiroidei
+ Ajută la artrită și la probleme de ligamente
+ Ajută la vindecarea tăieturilor, rănilor și mușcătorilor.

Fiecare parte dintr-o nucă de cocos are beneficii diferite. Uleiul are acizi grași și antioxidanți care ajută sistemul imunitar, la tăieturi sau să mențină blana sănătoasă. Pulpa aduce aceleași beneficii, doar că este mai greu să-i dai câinelui s-o mănânce.

Care sunt beneficiile apei din nuca de cocos?

Apa din nucă de cocos care se extrage din nuci de cocos verzi, este o sursă bogată în electroliți. Apa din nuca de cocos este naturală și nu are zahăr adăugat, poate fi folosită aşa cum este.

Apa conține un număr de nutrimente:

+ Potasiu
+ Calciu
+ Magneziu
+ Zinc
+ Seleniu
+ Iod
+ Sulf
+ Vitamina B
+ Vitamina C

Poți să îi mai dai câinelui tău apa de cocos dacă are o problemă cu reținerea apei și a nutrimentelor. Poți să îi mai dai apa de cocos, vara o dată pe zi ca să îl menții sănătos. Se mai spune că ar ajuta și la problemele tractului urinar și la reducerea pietrelor de rinichi, dar aș vrea să vad mai multe dovezi înainte să mă conving.

Este apa de cocos bună pentru câini?

Absolut! Nu există riscuri în a-i da câinelui tău apa de cocos în afara faptului de a-i da prea multă, dar asta oricum ar trebui să fie o regulă de bun simț.

Îi poți da apă de cocos câinelui tău atunci când îl dresezi sau îl scoți la o plimbare lungă. E răcoritoare și îi va da câinelui un boost de energie.

Îi pot da câinelui meu apa de cocos cu pulpă?

Da, pulpa de nucă de cocos e bună pentru câini. Poți să îi dai chiar și o nucă de cocos întreagă. Fiecare bucățică are beneficii și de aceea mulți oameni le dau câinilor lor nuci de cocos întregi.

Când le dai apă de cocos cu pulpă în ea, e posibil să le dai prea multă grăsime față de cât ar fi sănătos pentru ei, aşa că fii atent la cantitate.

Exista vreo apă din nucă de cocos specială pentru câini?

Chiar există o apă care e special făcută pentru câini. Se poate cumpăra, dar cel mai ușor este să le dai una organică fără aditivi. Nu știi niciodată dacă poate avea vreo reacție alergică la vreun conservant sau nu.

Îi pot da câinelui meu apa din nuca de cocos în loc de apa normala?

Nu recomand. Deși apa de cocos e o cale bună de a-i da un boost nivelului de hidratare al câinelui, nu aș recomanda înlocuirea totală.

Având în vedere că apa de cocos e bogată în grăsimi și chiar și zahăr, ar putea duce la obezitate sau alte probleme. Totul cu moderație! Dă-i câinelui tău, dar nu sticlă după sticlă, în fiecare zi. O poți îngheța să-i dai câteva cuburi pe zi sau 100-200 ml maxim.

Unii câini ar putea fi alergici aşa că e mai bine să te asiguri înainte dacă poate bea câteva guri fără probleme. Apoi poți să crești cantitatea.

Îi pot da câinelui apa de cocos după ce a fost operat?

Da! Câinii pot bea după ce au fost operați. Ajută la balansul electroliților pe care i-ar fi putut pierde în timpul anesteziei și al operației.

Veterinarul s-ar putea chiar să recomande. Unii câini s-ar putea recupera mai repede după operații dacă le dai apă de cocos în fiecare zi ca și metodă de tratament. Verifică și cu veterinarul înainte, dar probabil că va fi ok.

Concluzie

Apa de cocos este o băutură foarte bună pentru câinele tău. Pot lua energie și substanțe hrănitoare în fiecare zi dintr-o cantitate mică și sunt puține riscuri atașate consumului.

E o metodă foarte bună de a balansa electroliții câinelui tău și de a-i ține sănătoși, dar sănătatea lor pleacă de la ce le dai de mâncare în fiecare zi. Îți vor mulțumi cu multă dragoste ori de câte ori le oferi ocazia!

 

Scroll to Top