Hercules și Tiangou, cei doi Beagla modificați genetic decercetătorii chinezi

Câini mutanți modificați genetic – (China creează super câini)

Potrivit Business Insider, cercetătorii chinezi au produs cu succes câini modificați genetic al căror ADN a fost modificat pentru a le oferi atribute specifice.

Jurnalul Biologiei Celulare și Moleculare a lansat un raport însemnând experimentul cercetătorilor cu rasa Beagle, căreia i-au modificat ADN-ul pentru a elimina gena care produce miostatina – o proteină care limitează creșterea musculară.

Odată cu eliminarea acestei gene, câinii Beagle implicați în experiment au acum dublul cantității de masă musculară pe care ar avea-o în mod normal.

Acest experiment a fost testat pe mai mulți cățeluși, rezultând un număr de 27 de pui, dintre care doi aveau modificată gena miostatinei pe care sperau să o proiecteze. Acești doi cățeluși Beagle, un mascul și o femelă, au fost numiți Hercules și Tiangou (un „câine de rai” mitic chinez).

În timp ce Hercules mai are câteva celule care produc miostatină, experimentul a funcționat perfect pe Tiangou. În cazul ei, aceasta are o masă musculară de două ori mai mare decât în cazul celorlalți pui fătați, dintre care o mare parte pe coapse.

Având în vedere succesul acestei inițiative, MIT Technology Review relatează că cercetătorii speră să opereze alte modificări ale ADN-ului pentru a da câinilor de experiment boli precum distrofia musculară și Parkinson, în speranța de a vedea cum se dezvoltă aceste afecțiuni.

(Înainte de a rămâne uimiți în fața inumanității tuturor: Rasa Beagle este adesea subiectul cercetărilor medicale din China datorită fiziologiei, metabolismului și altor atribute similare cu ale omului.)

Ce urmează acum? Cercetătorii informează că există speranța de a continua experimentele cu miostatină, mai ales că gena alterată a fost găsită în spermatozoizii lui Hercules.

Acest lucru arată că Hercules ar putea fi capabil să transmită gena oricărui pui pe care l-ar avea în viitor. Între timp, suntem la doar câțiva pași de câinii Hulk autentici!

Scroll to Top