Câini mutanți modificați genetic – (China creează super câini)

Hercules și Tiangou, cei doi Beagla modificați genetic decercetătorii chinezi

Potrivit Business Insider, cercetătorii chinezi au produs cu succes câini modificați genetic al căror ADN a fost modificat pentru a le oferi atribute specifice.

Jurnalul Biologiei Celulare și Moleculare a lansat un raport însemnând experimentul cercetătorilor cu rasa Beagle, căreia i-au modificat ADN-ul pentru a elimina gena care produce miostatina – o proteină care limitează creșterea musculară.

Odată cu eliminarea acestei gene, câinii Beagle implicați în experiment au acum dublul cantității de masă musculară pe care ar avea-o în mod normal.

Acest experiment a fost testat pe mai mulți cățeluși, rezultând un număr de 27 de pui, dintre care doi aveau modificată gena miostatinei pe care sperau să o proiecteze. Acești doi cățeluși Beagle, un mascul și o femelă, au fost numiți Hercules și Tiangou (un „câine de rai” mitic chinez).

În timp ce Hercules mai are câteva celule care produc miostatină, experimentul a funcționat perfect pe Tiangou. În cazul ei, aceasta are o masă musculară de două ori mai mare decât în cazul celorlalți pui fătați, dintre care o mare parte pe coapse.

Având în vedere succesul acestei inițiative, MIT Technology Review relatează că cercetătorii speră să opereze alte modificări ale ADN-ului pentru a da câinilor de experiment boli precum distrofia musculară și Parkinson, în speranța de a vedea cum se dezvoltă aceste afecțiuni.

(Înainte de a rămâne uimiți în fața inumanității tuturor: Rasa Beagle este adesea subiectul cercetărilor medicale din China datorită fiziologiei, metabolismului și altor atribute similare cu ale omului.)

Ce urmează acum? Cercetătorii informează că există speranța de a continua experimentele cu miostatină, mai ales că gena alterată a fost găsită în spermatozoizii lui Hercules.

Acest lucru arată că Hercules ar putea fi capabil să transmită gena oricărui pui pe care l-ar avea în viitor. Între timp, suntem la doar câțiva pași de câinii Hulk autentici!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top