Băiatul autist din Noblesville – (O nouă șansă la o viață bună alături de un câine însoțitor)

Copiii cu autism pot fi ajutați de către câinii lor însoțitori

Tim și Jerri Durbin se tem de prea multe ori pentru siguranța și sănătatea fiului lor TJ, în vârstă de 7 ani. TJ, care a fost recent diagnosticat cu autism, nu se poate exprima în cuvinte și nu poate răspunde la numele său sau la cereri.

TJ are, de asemenea, tendința de a fugi, ceea ce este deosebit de problematic pentru siguranța sa. În urmă cu câteva luni, TJ a fost la un pas de a fi lovit de o mașină, iar mama sa a trebuit să-l caute după ce a fugit la mall și în parcuri.

Însă, cu ajutorul comunității Indianapolis, precum și a ONG-urilor locale, TJ și-a putut permite un câine însoțitor. Pentru familia Durbin, ajutorul vine sub forma lui Sunny, un Labrador retriever alb, care a fost dresat să-i ajute pe TJ și familia sa în problemele legate de autismul său.

Printre multele talente ale lui Sunny, se menționează calmarea lui TJ când este agitat, sprijinul oferit în terapia zilnică și multe altele.

Ultimate Canine, cu sediul in Westfield, este organizația care i-a oferit lui TJ un nou „contract de închiriere pe viață”, instruindu-l și apoi donându-l pe Sunny familiei Durbin. Familia Durbin doar a trebuit să plătească 15.000 dolari, costurile de instruire a lui Sunny pentru a deveni un câine însoțitor.

Pentru a acoperi costurile dresajului, familia Durbin a creat o pagină GoFundMe și a reușit să strângă 13.840 de dolari. Totuși, săptămâna trecută, donațiile totale ale familiei au ajuns la 16.340 dolari, datorită unei donații de 2.500 dolari din partea Fundației Anna’s Celebration of Life.

Potrivit familiei Durbin, banii suplimentari din donație vor ajuta la plata nevoilor specifice ale lui Sunny și la construirea unei curți împrejmuite pentru acesta.

Tim Durbin, tatăl lui TJ, este extrem de fericit pentru darurile binevoitoare primite din partea donatorilor. Suntem atât de recunoscători tuturor membrilor comunității care au contribuit la fondul pentru acest câine însoțitor…

Nu am fi putut face acest lucru singuri și le mulțumim pe această cale. Este un sentiment tare plăcut să știm că există atât de mulți oameni generoși în Indianapolis cărora niciodată nu le vom putea mulțumi îndeajuns.

Prima întâlnire a lui TJ cu Sunny a fost una fascinantă, dar un moment care îi va schimba viața. Inițial, TJ s-a simțit vizibil inconfortabil, acoperindu-și urechile cu mâinile. La îndemnul dresorului, TJ a căpătat curajul de a ține lesa lui Sunny, înapoindu-i-o de fiecare dată când acesta o scăpa.

În cele din urmă, TJ a simțit că se poate apropia într-atât de mult de Sunny, încât să-l poată mângâia.

Acesta a fost un pas uriaș pentru TJ, deoarece acel unic moment de atingere a solidificat prietenia lor și siguranța lui TJ. După spusele lui Tim Durbin, „Aceasta a fost prima dată când am văzut într-adevăr o apropiere între TJ și un animal…

Ne-a făcut, într-adevăr, să credem că va funcționa.” Dacă totul merge bine, declară familia, Sunny va putea merge acasă cu TJ în următoarele câteva luni. După aceea, totul ar trebui să decurgă lin pentru TJ și noul său prieten.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top