Limbajul câinelui: Cum să-i spui câinelui „te iubesc” pe înțelesul lui

Stăpân își îmbrățișează Labradorul

Ești absolut fascinat de prietenul tău canin? Majoritatea stăpânilor de câini păstrează un loc special în inima lor pentru cei mai adorabili, jucăuși, blânzi și afectuoși prieteni blănoși!

Orice câine din lumea asta merită un cămin cald și iubitor indiferent că îl iei de la un adăpost, un magazin de animale sau un crescător.

Deși majoritatea câinilor știu că îi iubești prin faptul că le oferi hrană, un acoperiș deasupra capului și că îi tratezi cu blândețe, există mai multe moduri prin care le poți arăta asta. Din păcate, câinii nu-și pot exprima dragostea la fel ca noi.

Așadar, în loc să-ți copleșești câinele cu alinturi, încearcă să-i arăți că îl iubești pe înțelesul lui.

Iată 8 moduri prin care îi poți spune câinelui tău că îl iubești „pe limba sa”!

Vorbește cu el

Probabil că deja faci asta, dar a-i vorbi câinelui tău este unul dintre cele mai bune moduri prin care îi poți arăta că îl iubești nemărginit.

Potrivit ziarului londonez Independent, câinii pot înțelege limbajul uman mai bine decât credeam. Așadar, de câte ori le vorbești, aceștia chiar vor înțelege ce spui.

Vorbindu-le cu dragoste, cu siguranță vor simți că îi iubești.

Ridică-ți sprâncenele

Dacă îți ațintești privirea asupra lor, ar putea deveni agresivi, dar dacă îi privești blând și cu dragoste, le transmiți că îi iubești.

Potrivit unui studiu din Science, o privire iubitoare între câini și oameni poate genera o creștere a nivelului oxitocinei sau al „hormonului dragostei” la aceștia.

Mai mult, conform unui alt studiu publicat în jurnalul științific Behavioural Processes, cu cât mai amplă este mișcarea mușchilor feței tale, cu atât mai mare este reacția emoțională pe care le-o trezești.

Apleacă-te asupra lui

Crezi sau nu, aplecarea propriu-zisă asupra câinelui tău exprimă dragostea pe care i-o porți. Dacă ai mai observat cum câinele se apleacă asupra ta, probabil în timp ce spălai vasele sau găteai, aceea era de fapt o îmbrățișare în stilul lui!

Astfel, poți să-i arăți câinelui tău că și tu îl iubești dacă te apleci ușor spre el (desigur, fii atent să nu-l presezi prea mult).

Lasă-l să doarmă cu tine

Precum bebelușul tău, câinele se simte confortabil și în siguranță când doarme cu tine. De asemenea, aceasta consolidează și mai mult legătura dintre voi doi. Așadar, somnul alături de câinele tău va fi relaxant atât pentru tine cât și pentru cel mai bun prieten al tău.

Perie-l sau masează-l

Toți câinii adoră să fie mângâiați, în special dacă aceasta implică și un masaj pe burtică. Mângâierea câinelui eliberează oxitocină atât pentru stăpân cât și pentru câine,  ceea ce îl face să se simtă cu adevărat iubit.

În afară de mângâiere, îi poți oferi o ședință de îngrijire sau un masaj ușor.

Masează-i urechile

Aparent, urechile câinilor au terminații nervoase care eliberează endorfine atunci când sunt frecate. Așadar, masajul urechilor îi poate oferi o stare de bine.

Poate că ai mai observat cum câinele tău intră într-o stare de transă de câte ori îi masezi urechile. Aceasta îi arată cu siguranță că îl iubești!

Ia-l cu tine în plimbări de antrenament

Faptul că ești alături de câinele tău în timpul plimbărilor și antrenamentului nu numai că îi va încuraja comportamentul bun, dar îi va arăta, de asemenea, că îl adori.

Câinii se dezvoltă armonios dacă au parte de rutină, astfel că menținerea aceleiași rutine îi va arăta cât de atent ești la dorințele și nevoile lui.

Hrănește-l cu mâna

În cazul în care câinele tău este încă în stadiul de cățeluș, hrănirea acestuia din mâna ta este un mod excelent de apropiere. Dacă îți hrănești câinele cu mâna în loc să-l lași să mănânce dintr-un castron, acesta se va simți mai confortabil în prezența ta, va mânca mai încet și va învăța să nu fie posesiv cu mâncarea.

Așadar, ce mai aștepți? Mergi acasă și oferă-i cățelușului tău masajul pe burtică binemeritat! Arată-i cât de mult îl iubești!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top