Cea mai bună perie pentru câini – Oprește năpârlirea!

Câine periat împotriva năpârlirii

Câinii sunt cunoscuți ca cei mai buni prieteni al omului, dar sunt, de asemenea, cel mai mare dușman al curăţeniei.

 Năpârlirea este un proces sănătos, deoarece permite animalului tău de companie să scape de o parte din blana sa veche și moartă și să facă loc pentru ca blana nouă să crească.

Din păcate, acest lucru înseamnă că părul câinelui tău va cădea peste tot și poate fi foarte dificil de curățat. O modalitate de a reduce mizeria pe care o provoacă năpârlirea este să vă spălați în mod regulat câinele. 

Sesiunile de periaj oferă, de asemenea, o bună oportunitate de a vă verifica animalul de companie de boli sau alte probleme, cum ar fi căpușele, făcând din periaj un plus.

Top 5 perii pentru câini – comparații rapide

Tipuri de perii pentru câini

Periile pentru câini vin în toate formele, dimensiunile, materialele și utilizările. Lungimea și textura blănii câinelui, precum și suprafaţa pe care o periați fac o mare diferență în determinarea tipului de perie. Alegerea unei perii corectă este esențială pentru a reduce părul și  a face blana animalului tău de companie să arate cel mai bine.

Perii Slicker

Periile  Slicker au, în general, formă dreptunghiulară și au peri metalici foarte fini. Ele sunt special concepute pentru a fi utilizate pe  animale de companie care au blana deasă. Cele mai multe vin cu un mâner care rulează la un unghi de aproximativ 75 de grade, ceea ce le face ușor de mânuit.

Părul lor fin face ca acest tip de perie să fie ideală pentru îndepărtarea părului încâlcit sau cu noduri. Perii mici pot fi utili pentru zone mai sensibile, cum ar fi fața, lăbuţele și picioarele, ceea ce face ca acest lucru să fie un instrument versatil.

Din cauza perilor lor fini, unii câini pot găsi acest tip de perie iritantă. Din acest motiv, unele Perii Slicker au vârful rotunjit. Aceasta este o caracteristică importantă dacă animalul tău de companie are pielea sensibilă.

Piepteni metalici

Acestea sunt unelte grele folosite pentru câinii care au blana groasă şi deasă, cum ar fi Afganul, Ciobănescul German sau Schnauzerul.

Este important să fiți atenți la acest tip de pieptene, deoarece acesta poate fi foarte dur și poate irita pielea animalului de companie. Unele companii oferă piepteni cu vârfuri rotunjite, astfel câinele tău se va simţi mai confortabil.

Unul dintre beneficiile acestui tip de pieptene este că poate ajunge la stratul interior de blană, chiar dacă câinele are un strat gros, ceea ce facilitează îndepărtarea nodurilor și părului mort. Aceşti piepteni sunt adesea combinaţi cu perii slicker, care sunt mai potrivite pentru perierea stratului exterior.

Perie cu pini

Peria cu pini arată ca un suport oval pentru pini cu un mâner atașat. Pinii au capetele rotunjite pentru a asigura confortul animalului tău de companie și sunt oarecum flexibili pentru a preveni ruperea lor dacă sunt prinși într-un nod în blană. Aceste perii sunt cele mai potrivite pentru câinii cu păr ondulat. Utilizarea mişcărilor circulare  asigură  îndepărtarea părului mort și astfel animalul de companie arată cel mai bine.

Perii de cauciuc

De asemenea, cunoscut sub numele de curry brush, acestea sunt adesea folosite pentru a menține blana câinelui curată, mai ales după ce a fost afară şi s-a  jucat. Pieptănarea blănii cu o perie de cauciuc îndepărtează murdăria și ajută la stimularea seecretiei de sebum, menținând-o elegantă și strălucitoare.

Periile de cauciuc sunt excelenţi pentru urechi, labe, și coada, deși trebuie să aveţi grijă să nu fiţi prea duri cu pieptenele.

Este foarte important să rețineți că nu ar trebui să utilizați niciodată un pieptene metalic pe animalul dvs. Pieptenii metalici sunt concepuți pentru îndepărtarea firelor care s-au strâns  în alte perii. Pieptenii din cauciuc sunt concepuți pentru a fi utilizați pe blana animalului tău de companie.

Perii cu peri

Aceste perii versatile sunt potrivite pentru utilizarea pe aproape orice textură, deși spațierea perilor va determina dacă este mai potrivită pentru blana lungă sau scurtă.

Perii scurţi deşi sunt potriviţi pentru blană mai scurtă, în timp ce perii mai lungi, cu spațiere mai mare, sunt cei mai buni pentru rasele cu păr lung. Periile cu peri sunt similare periilor de cauciuc prin faptul că sunt eficiente în îndepărtarea murdăriei din blana animalului tău de companie.

Adesea, îngrijitorii folosesc perii cu peri după ce au trecut prin blana câinelui un alt tip de perie. Această trecere finală elimină firele care s-au adunat în partea de sus a blănii animalului tău de companie și și ajută la stimularea seecretiei de sebum.

Piepteni cu dinți mari

Pieptenii cu dinți mai mari sunt potriviţi pentru animalele de companie cu piele sensibilă. Ei elimină nodurile, murdăria și părul mort mult mai ușor decât pieptenii sau periile cu dinți mai fini, dar pot fi, de asemenea, mai ușor de rupt.

Cum să perii câinele tău

Periajul câinelui pare a fi un proces simplu, dar câteva sfaturi simple îl pot face o experiență mult mai ușoară. Tipul de perii utilizate este determinat de lungimea și textura blănii câinelui, dar ideea de bază este aceeași.

Începeți prin a vă spăla câinele pentru a îndepărta murdăria din stratul exterior al blănii sale. Apoi, utilizați o perie mai rezistentă pentru a îndepărta părul înnodat și încâlcit. Asigurați-vă că spălați toată blana, inclusiv de pe picioare, lăbuţe și coadă. În cele din urmă periați cu o perie care îi va netezi blana și o va face să pară lucioasă.

Acest proces simplu va face periajul animalului tău de companie o plăcere și o va face să arate cel mai bine.

Top 5 perii pentru câini

Pieptan pentru câini Aexya
 

Pieptan pentru câini AexyaAcest pieptene metalic este cel mai potrivit pentru rasele mai mari care au straturi mai groase de blană. Dispune de dinți rotunjiți, ceea ce îl face potrivit pentru animalele de companie care au pielea sensibilă.

Fiecare parte de pieptene are o distanță diferită între dinți, ceea ce îl face mai versatil decât un pieptene cu un singur nivel de spațiere. Acest lucru îl face, de asemenea, utilizabil pe rase de câini mai mici, chiar dacă este destinat utilizării pe rase mai mari, cum ar fi ciobăneştii germani sau  ciobăneştii englezi.

Designul său metalic îl face suficient de durabil pentru utilizarea zilnică pe termen lung.

Perie dublă Trixie din lemn
 

Perie dublă Trixie din lemnAceastă perie cu peri vine cu un mâner durabil din lemn pentru a o face ergonomică și ușor de utilizat la rasele mai mari care necesită sesiuni lungi de periaj.

Este cea mai potrivită pentru utilizarea la câini care au straturi mai ondulate de păr, deși este util pentru a netezi blana oricărui câine.

Perii au capete rotunjite ca să nu irite pielea câinelui, și îi împiedică, de asemenea, să pătrundă în părți mai profunde ale blănii. Acest lucru înseamnă că veți avea nevoie de un alt pieptene sau o perie pentru acest lucru.

Dacă sunteți în căutarea unei perii bune și ieftine pentru câinele cu părul creț, aceasta este o alegere solidă.

Perie pentru câini Furminator
 

Perie pentru câini FurminatorAcest instrument este special conceput pentru a reduce părul căzut și pentru a descâlci blana câinelui. Dispune de un mâner rezistent la spargere și un pieptene metalic, ceea ce îl face incredibil de durabil.

Este potrivit pentru utilizarea la câinii de orice dimensiune și orice tip de blană ceea ce o face una dintre cele mai versatile perii de pe piață.

Aceasta este concepută să nu irite pielea animalului de companie, dar asigurați-vă că luați pauze de la periajul aceleiași zone dacă găsiți un nod care este greu de îndepărtat.

Capul pieptenului este detaşabil, ceea ce îl face uşor de depozitat, chiar şi în zonele înghesuite, cum ar fi torpedou, în cazul în care doriți să luați cu dvs. în călătorii.

Dacă doriți totul, într-un instrument premium, pentru a vă peria câinele și pentru a reduce părul

Pieptan pentru caini Furminator
 

Pieptan pentru caini FurminatorFurminator este un instrument universal care reduce părul căzut, descâlceşte părul și îndepărtează nodurile din blana patrupedului tău.

Dinții săi metalici au capete rotunjite pentru a preveni iritarea, iar mânerul texturat îl face ușor de prins și de utilizat.

Capul de plastic este conceput pentru a fi anti-microbian pentru a reduce șansa de transmitere a germenilor dacă îl utilizați pe mai multe animale de companie și este conceput pentru a urma conturul corpului câinelui, făcându-l și mai eficient.

Aceasta este un alt instrument premium, cel pe care îl preferați este o chestiune de preferință personală.

Perie pentru câini Artero Slicker
 

Perie pentru câini Artero SlickerAceastă perie slicker este concepută pentru rase de căţei mai mici sau pui.

Perii săi fini sunt înclinați pentru a reduce iritarea care este cauzată în mod obișnuit de periile slicker, oferindu-i un plus în fața concurenţei.

Perii nu compromit capacitatea periei de a pătrunde în straturile mai groase, fiind o  alegere excelentă pentru animalele de companie care au blană aspră, dar pielea sensibilă. Dimensiunea sa, de asemenea, îl face util pentru lăbuțe, cozile, și fața raselor mai mari, oferindu-i o anumită versatilitate.

Dacă aveți un câine mic, cu multă blană și piele sensibilă, această perie ar fi o alegere solidă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top