Aparatul de tuns câini – Accesoriul obligatoriu pentru un look impecabil!

Un Yorkshire Terrier cu o tunsoare specială

Dacă vă veți tunde câinele acasă veți avea un dublu beneficiu: veți salva timp în timp ce veți economisi bani. Însă tunderea câinelui poate deveni frustrantă dacă nu dețineți un aparat de tuns câini de calitate. În urma unor mici cercetări, vă vom îndruma către cel mai bun aparat de tuns câini disponibil pe piața actuală.

Tunderea câinelui nu înseamnă doar estetică

La prima vedere, am putea crede că tunderea câinelui este în primul rând un procedeu prin care patrupedul să arate cât mai bine. Și cu siguranță veți aprecia aspectul unui câine proaspăt tuns și aranjat. Însă menținerea aspectului blănii este mai presus de estetică.

De exemplu, smocurile de blană încâlcită (așa-numiții câlți), se pot forma cu ușurință în cazul în care animalul nu va fi tuns la timp. 

Dacă blana se va încâlci în profunzime, nu va fi un aspect vizibil, însă firele încurcate vor trage pielea animalului, provocându-I acestuia durere și disconfort. În plus, blana unui câine tuns la timp va ține la distanță puricii, căpușele sau alți ecto-paraziți ce pot produce diferite infecții ale pielii.

Aparatul de tuns câini potrivit

Alegerea aparatului de tuns este cel mai important pas ce trebuie urmat în vederea realizării unei tunsori pentru prietenul vostru patruped. Alegerea aparatului potrivit nu implică doar drumul la magazin și achiziționarea celui mai aspectuos produs.

Există specificații ce trebuie luate în considerare atunci când optați pentru un aparat de tuns câini. Talia câinelui și zgomotul emis de aparat sunt unele din principalele considerente.

Chiar și după ce cumpărați un aparat de tuns care se potrivește de minune cu tipul de blană al câinelui dumneavoastră, utilizarea corespunzătoare a acestui dispozitiv necesită anumite cunoștințe.

Precum munca frizerilor (în cazul nostru), este nevoie de răbdare și îndemânare atunci când vreți să tundeți blana prietenului vostru patruped. Însă aceste aptitudini se vor dezvolta de la sine odată cu trecerea timpului.

De fapt, dacă nu v-ați mai tuns câinele până acum, este bine să știți că veți întâmpina niște mici dificultăți la început. Când începeți să tundeți, trebuie să lăsați minimum 1.5cm de blană pe pielea câinelui pentru protecția elementară. De asemenea, oferiți atenție sporită zonelor sensibile ale câinelui ce trebuie tunse. Acestea sunt lăbuțele, capul și fața.

Un aparat de tuns de calitate va dispune de diferite accesorii ce vă vor ușura munca, evitând vătămarea câinelui.

Mentenanța aparatului de tuns câini

Cocker tuns de stăpân cu un aparat de tuns câini

Cu cât veți întreține mai bine aparatul de tuns câini cu atât veți prelungi perioada de funcționare a acestuia. Verificați și curățați periodic aparatul înainte de utilizare. Dacă vă veți asigura că aparatul funcționează în parametri optimi, câinele dumneavoastră se va bucura de fiecare dată de o tunsoare așa cum se cuvine. Atunci când verificați aparatul, asigurați-vă că acesta este scos din priză.

Există două elemente ale aparatului de tuns câini ce trebuie verificate. În primul rând, funcționarea acestuia, apoi lamele. Dacă pe lamele sunt tocite la mai bine de jumătate, acestea trebuie schimbate. De asemenea, curățați firele de păr blocate în sistemele de ventilație ale aparatului.

Verificarea lamelor solicită niște muncă în plus. Acestea trebuie să fie curate, lubrifiate corespunzător și îndeajuns de ascuțite înainte de fiecare utilizare a aparatului. Dacă aceste aspecte nu vor fi respectate, puteți face mult rău câinelui dumneavoastră cu niște lame ce nu corespund standardelor de utilizare.

Fiți mândrii de look-ul câinelui vostru

Acum că știți să utilizați și să întrețineți aparatul de tuns câini, tunderea câinelui nu va mai fi pentru dumneavoastră o provocare atât de dificilă. Câinele se va bucura de experiență deoarece va arăta bine, menținând la distanță diferite probleme de sănătate ce pot apărea odată cu o blană lungă și neîngrijită.

Mai mult, ca stăpân, vă veți simți împlinit pentru că ați oferit prietenului patruped o tunsoarea de calitate superioară, de care acesta este mândru în fiecare zi, la fiecare plimbare!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top