Salvează câini abandonați! De ce ar trebui să iei acasă un cățel abandonat

Tristețea se poate citi în ochii acestui câine maidanez

Atunci când iei decizia care-ți schimbă viața, aceea de a adopta un câine, există întotdeauna tentația de a alege rasa ta preferată. Unii oameni îți doresc să aibă un câine cu pedigree. Agricultorii, de exemplu, folosesc frecvent rasa Border Collie (câine pastoral din zona de graniță dintre Anglia și Scoția) pentru a-și păzi oile.

Dacă totuși nu vrei un anumit tip de câine pentru a face treburi pentru tine, ar trebui cu adevărat să ai în vedere să adopți un animal de companie abandonat într-un adăpost pentru câini. Există numeroase avantaje pentru a face acest lucru, iar în zilele noastre este ușor să afli ce rasă de câine ar putea fi câinele ales.

Rasa unui câine abandonat nu trebuie să fie un mister

Unul dintre factorii care îi reține pe unii oameni este faptul că câinii abandonați au tendința de a fi corcituri. Unii proprietari de câini doresc să știe exact ce rasă de câine este cățelul lor. În prezent, totuși nu ești în necunoștință de cauză cu privire la ce rasă de câine ai.

Chiar dacă ești sigur că câinele tău este un amestec de diverse rase, este ușor să descoperi exact. Utilizând un test ADN pentru câine este o modalitate simplă de a descoperi dacă ai de-a face cu un Caniche Auriu sau cu un Border Collie Coyote (Collie cu păr scurt și talie medie care păzește oile).

Testele de ultimă generație pot anticipa mărimea și comportamentul genetic al câinelui. De asemenea, ele pot fi utile pentru a determina dacă vor exista probleme de sănătate în viața ulterioară a câinelui. Acest lucru este util în special pentru proprietarii care adoptă din adăposturile de câini.

Deci, de ce ar trebui să adopți un câine abandonat?

Cifrele care se referă la numărul de animale de companie abandonate din SUA sunt șocante și tulburătoare. În fiecare an, peste șase milioane de câini și pisici intră în adăposturi de animale, deoarece au fost pierduți sau lăsați undeva de către stăpânii lor.

Ceea ce este mai rău este faptul că o mare parte din aceste animale neajutorate nu vor ajunge niciodată să fie adoptate de o familie iubitoare. Realitatea tristă este că aceste animale ajung să fie eutanasiate din cauza lipsei de spațiu.

Dacă nu ai în minte o rasă de câine anume pentru familia ta, poți merge la un centru de salvare animale pentru a vedea dacă vreunul dintre câinii de acolo îți atrage atenția. Mulți proprietari vor atesta faptul că, de obicei, nu alegi tu câinele, ci câinele te alege pe tine.

Pur și simplu să știi că salvezi viața unui câine prin adopția acestuia poate fi o experiență cu adevărat plină de satisfacție. Orice iubitor de câini care decide să meargă la un adăpost de animale pentru a se uita la câini este puțin probabil să plece fără să-i pară rău pentru ei și să ia unul acasă.

Încurajați-i și pe alții să vi se alăture

Dacă ai luat decizia incredibilă de a salva un câine abandonat, ar trebui să încerci să îi influențezi pe cei din jurul tău să facă la fel. Cu cât sunt mai mulți oameni care decid să facă acest lucru, cu atât mai multe vieți de animale vor fi salvate.

Prin adopția câinilor din adăposturi, oamenii pot distruge lanțurile de facilități care practică înmulțirea iresponsabilă a animalelor, unde există deseori cruzime față de animale.

Adopția unui câine poate fi cel mai plin de satisfacții lucru pe care l-ai făcut vreodată. Înainte de a cumpăra un câine nou, este o idee minunată să treci mai întâi pe la adăposturile locale de câini.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top