Cea mai bună haină antistres pentru câini

Caine poarta haina antistress ThunderShirt Classic

Atunci când ceva ne îngrijorează sau ne simți anxioși, ne dorim ca cineva să ne mângâie sau să fim luați în brațe. Aceleași lucruri le simt și câinii noștri, deși, în cazul lor, anxietatea se manifestă într-un mod mai complicat.

De asemenea, anxietatea se poate declanșa în diferite contexte, de situație sau comportamentale.

Atunci când anxietatea se răsfrânge asupra câinelui tău, acesta s-ar simți cât se poate de norocos dacă, în acele momente grele, ar primi îmbrățișările și mângâierile tale.

Din păcate, este foarte posibil să nu poți fi acolo ori de câte ori câinele tău are nevoie de tine, iar asta l-ar putea deranja și mai tare.

Mai rău, s-ar putea ca acesta să înceapă să tremure, să vomite, să o rupă la fugă, să urineze în locuri nepotrivite, ca să nu mai vorbim de scenariul în care ar începe să-și muște coada și lăbuțele, mușcături ce ar putea conduce la afecțiuni grave ale pielii.

Pentru astfel de situați vom folosi hainele antistres, ce vor atenua semnificativ anxietățile câinelui tău. Bineînțeles, purtarea unei haine antistres nu reprezintă un tratament împotriva anxietății, însă acestea pot fi un punct bun de plecare.

În continuarea acestui articol vom prezenta cea mai bună haină antistres pentru câinii de pretudindeni, dar, până atunci, haideți să aflăm de ce hainele antistres sunt atât de importante și de ce am alege să achiziționăm una.

De ce hainele antistres pentru câini sunt atât de importante?

La fel precum oamenii, câinii sunt diferiți de la individ la individ și fiecare câine se poate considera unic. Însă o haină antistres pentru câini poate combate în mod eficient mai multe aspecte comune ale anxietății canine. Printre aceste aspecte enumerăm anxietatea declanșată de unele obiecte, anxietatea provocată de călătorii, frica de abandon sau anxietatea dezvoltată odată cu înaintarea în vârstă.

De exemplu, s-ar putea să îți găsești câinele, altminteri curajos, scâncind și tremurând ori de câte ori el va vedea că tu părăsești casa. Acest comportament al patrupedului este generat de anxietatea de separare.

Alte comportamente ce ar putea indica faptul că prietenul tău patruped suferă de anxietate sunt:

 • Atunci când vede anumite obiecte, lasă urechile jos și începe să schelălăie
 • Urinare incontrolabilă
 • Mușcatul cozii
 • Comportament agresiv nefondat

Este întotdeauna indicat să consultați un doctor veterinar atunci când semnalați una dintre simptomele indicate mai sus. Acesta va oferi un diagnostic si tratamentul potrivit aferent.

Adesea, însă, o haină antistres pentru câini va fi chiar recomandarea făcută de doctorul veterinar, în funcție de nivelul de anxietate dezvoltat de câinele tău.

Ce veți lua în considerare atunci când alegeți o haină antistres pentru câini

Dacă veți înțelege în general cum funcționează o haină antistres pentru câini, vă va fi mult mai ușor să o alegeți pe cea potrivită pentru câinele vostru.

Deși există mai multe tipuri de haine antistres pentru câini, caracteristicile acestora se suprapun destul des. Așadar, noi am decis să o alegem pe cea mai bună.

Caracteristicile unei haine antistres pentru câini

Compresia

Compresia este un factor cheie în alegerea unei haine antistres pentru câini deoarece datorită acesteia câinele se va calma, simțindu-se îmbrățișat de hăinuță.

Așadar, este esențial să alegeți mărimea potrivită. Unele veste antistres dispun de arici și catarame, altele nu.

Însă cel mai important lucru este ca haina antistres pentru câini să fie ușor de purtat și să dețină un mod de fixare în jurul trunchiului, pentru a obține un fit perfect.

Tipurile de haine antistres

Există 3 tipuri principale de haine antistres pentru câini:

Haină de înfășat

Așa cum îi sugerează și numele, această haină se va înfășa în jurul corpului câinelui, mulându-se pe talie și piept.

Asigurați-vă că mecanismul de prindere funcționează perfect deoarece acesta vă va permite (sau nu) să înfășați hâinuța, oferind acea senzație de îmbrățișare.

Bebelușii înfășați tind să fie mai puțin anxioși, iar aplicarea acestui raționament asupra prietenilor noștri patrupezi funcționează de minune.

Haine pufoase

S-a dovedit că păturile ceva mai grele absorb anxietatea, în cazul oamenilor. O haină mai grea poate, de asemenea, să transmită un sentiment de siguranță câinelui tău, acesta devenind mai calm atunci când o poartă.

Cu toate acestea, o haină mai grea nu este recomandată puilor deoarece poate afecta buna dezvoltare a sistemului osos al acestora. Însă, pentru un câine ajuns la maturitate, o haină mai grea devine o opțiune viabilă.

Haină chirurgicală

Dacă un câine a suferit o intervenție chirurgicală, este recomandată purtarea unei astfel de haine.

Îl va ajuta pe acesta să se simtă mai puțin anxios în urma traumei suferite pe masa de operație și va elimina riscul ca animalul să-și lingă zona operată, protejând-o astfel și de alți câini curioși.

Cea mai bună haină antistres pentru câini

Așa cum am promis încă din primele rânduri ale articolului nostru, iată că a venit momentul să prezentăm recenzia celei mai bune haine antistres pentru câini în viziunea veterinarilor, dar și a stăpânilor de pretutindeni, și anume ThunderShirt Classic.

Haină antistres ThunderShirt Classic (diverse mărimi)
 

Haină antistres ThunderShirt Classic Mulți câini reacționează diferit la purtarea unei astfel de haine antistres. În urmă căutărilor pe alte siteuri de speciale, am descoperit că ThunderShirt Classic are o rată de succes de 80%. Mai exact, 80% dintre câinii care au folosit ThunderShirt Classic au simțit că starea de anxietate se ameliorează.

În plus, se pare că ThunderShirt Classic a reușit să confrunte cu succes anxietățile provocate de tunete, artificii sau alte zgomote de orice natură. De asemenea, combate și alte tipuri de anxietate, precum anxietatea de separare, entuziasmul exagerat, frica de a călători cu mașina sau avionul, frica de furtuni etc.

Designul specific vestei antistres ThunderShirt Classic, o face ușor de îmbrăcat, fiind prinsă ferm și totodată gentil, apăsând ușor pe toate zonele corpului câinelui, simulând îmbrățișarea, la fel ca în cazul înfășării unui bebeluș. Acum câinele tău se va simți mai sigur pe sine, mai calm, indiferent de factorii ce pot declanșa diverse anxietăți.

Thundershirt Classic este o haină antistres renumită la nivel mondial, care deja ajută sute de mii de câini din întreaga lume să-și recapete calmul în situații  în care frica își spune cuvântul.

De asemenea, este recomandarea numărul 1 a doctorilor veterinar, dar și a dresorilor  atunci când aceștia se confruntă câini afectați de diverse tipuri de anxietate.

Dacă ați decis să achiziționați ThunderShirt Classic, puteți apăsa oricând pe butonul de „Verifică preț!”

Thundershirt Classic – caracteristici generale

 • Design unic ce asigură o presiune constantă pentru a combate anxietatea, fricile și hiperentuziasmul. Simulează senzația oferită de o îmbrățișare și asigură un efect dramatic de calmare a parupedului
 • Calmează câinele pe durata focurilor de artificii, a tunetelor, combate anxietatea de separare, teama de călătorii, vizite la veterinar și procese de îngrijire
 • Nu sunt necesare dresaj specific sau medicamente
 • Este ușor de pus și dat jos
 • Fabricată din materiale rezistente, respirabile, plăcute la atingere și foarte ușor de spălat
 • Recomandată de veterinari și dresori pentru a ameliora stresul ce se concretizează în comportamente specifice precum săritul, lătratul excesiv și urinarea nejustificată
 • Statisticile arată că ThunderShirt Classic a funcționat pentru 80% din câinii care au încercat-o

Concluzie

Din postura de stăpân, sunt tare bucuros că există soluții atât de simple ce pot combate atât de mulți factori de provoacă anxietate câinilor noștri. Satisfacția este și mai mare atunci când știu că purtarea unei simple haine va readuce calmul câinelui meu.

Din ce în ce mai mulți stăpâni se felicită pentru că au ales o astfel de vestă. Vesta prezentată de noi poate fi spălată cu ușurință în mașina de spălat, menținând igiena câinelui la cele mai înalte standarde.

Cu siguranță că nu putem controla în totalitate factorii externi ce declanșează anxietate câinilor noștri, însă îi putem calma pe aceștia ori de câte ori vom folosi ThunderShirt Classic.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top