Cele mai bune veste pentru câini – Elegante și practice

Câine Husky poartă o vestă pentru câini într-o zi rece de iarnă

Când sezonul rece bate la ușă, ne înfofolim în haine groase, cum ar fi mănușile, căciula și o jachetă călduroasă. Hainele groase ne protejează de frig și astfel ne putem bucura de vremea rece fără să întâmpinăm alte probleme.

La fel funcționează și Blana câinelui. Este „jacheta” sa de iarnă, ce îi va oferi căldură și îl va proteja de condițiile meteorologice nefavorabile. Însă, adesea, nu este îndeajuns, motiv pentru care sunteți în căutarea celei mai bune veste pentru câinele dumneavoastră.

O astfel de haină pentru câini îi va garanta patrupedului un plus de căldură, îl va proteja pe acesta de temperaturile scăzute ce pot genera răceli, oferindu-i un aspect cochet.

Comparații rapide: cele mai bune veste pentru câini

De ce câinele are nevoie de o vestă?

Mulți văd vestimentația pentru animalele de companie o investiție ușor exagerată și consideră că doar cei mai extravaganți stăpâni își vor forța animalele să o și poarte. Însă hăinuțele pentru câini nu au doar un rol estetic, ci principalul lor scop este unul cât se poate de practic.

Un lucru este bine de știut: îmbrăcămintea pentru câini nu îi poate afecta pe prietenii noștri patrupezi în niciun fel. Dacă nu știți ce să răspundeți la întrebarea „câinele dumneavoastră are sau nu nevoie de o vestă pentru sezonul rece?”, lăsați-l chiar pe el să vă răspundă.

Dacă animalul începe să tremure sau este reticent atunci când vine vorba de o plimbare prin ger, dacă petrece mult timp lângă orice sursă de căldură (calorifer sau sobă) sau dacă acesta se ghemuiește pentru a-și menține temperatura corpului, cu siguranță câinelui îi este frig, iar o hăinuța i-ar fi de mare ajutor.

Câinii de talie mică, cu blana mai rară și mai scurtă, întâmpină probleme mai mari în zilele reci. Câinii de talie mare, cu o blană deasă și lungă, își vor menține mai ușor temperatura corpului, dar dacă aceștia se îmbolnăvesc sau au un sistem imunitar slăbit, o haină este excelentă și pentru aceștia.

De asemenea, o haină pentru câini poate fi purtată și în interior dacă doriți să mențineți o temperatură mai scăzută în apartament sau dacă vă bazați pe haine groase de casă și pături pentru a vă încălzi în sezonul rece.

Cum să alegi vesta potrivită pentru câinele tău?

Precum în cazul oricărei sesiuni de shopping pentru articole vestimentare, primul pas este identificarea mărimii potrivite. Măsurați diametrul gâtului, lungimea pieptului, dar și distanța de la gât la talia câinelui dumneavoastră.

Odată ce ați găsit mărimea ideală, îmbrăcați câinele cu vesta. Asigurați-vă că este ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat și verificați picioarele și gâtul câinelui pentru a fi siguri că vesta oferă suficientă libertate de mișcare.

Aveți grijă la fermoare, nasturi, etichete, benzi sau orice altă parte care ar putea fi roasă sau sfâșiată deoarece acestea ar putea reprezenta un pericol pentru animalul dumneavoastră de companie.

În cele din urmă, acordați atenție materialului din care este confecționată haina pentru câini. Dacă doriți să ieșiți la plimbare pe ploaie sau ninsoare, atunci un material impermeabil este obligatoriu.

În cazul în care câinele dumneavoastră posedă o piele sensibilă, interiorul hainei ar trebui să fie realizat dintr-un material moale, plăcut la atingere, cum ar fi bumbacul sau lâna. Dacă nu doriți neapărat o hăinuță impermeabilă, un pullover textil ușor de spălat va face îngrijirea și mai simplă.

De asemenea, v-ați putea orienta către achiziționarea unei hăinuțe dintr-un material viu colorat sau care să contrasteze cu împrejurimile zonelor în care, în general, vă plimbați câinele. Astfel, animalul va fi mult mai ușor de reperat dacă acesta va fugi sau se va pierde.

Alte avantaje ale vestelor pentru câini

Pe lângă faptul că vestele pentru câini încălzesc corpul acestora, ele oferă și alte avantaje. Cel mai neconvențional dintre aceste avantaje ar fi acela că anumite veste pentru câini sunt special concepute pentru a menține temperatura corpului mai degrabă mai rece, pentru a evita supraîncâlzirea.

Atunci când noi ne supraîncălzim, transpirăm pentru a ne menține corpul la o temperatură optimă. Ei bine, câinii nu pot transpira. Acesta este motivul pentru care îi vedem adesea cu limba scoasă pe afară.

Dacă înmuiați în apă o vestă specială împotriva supraîncălzirii corpului câinelui, vesta va reproduce efectul de răcire pe care îl are transpirația asupra corpului uman. Atunci când apa din vestă se evaporă, câinele degajă căldura în atmosferă și astfel își menține corpul la temperatura potrivită.

Hăinuțele pentru câini vă vor ajuta să mențineți blana acestora curată, mai ales dacă sunt fabricate dintr-un material impermeabil. Acum câinele poate zburda liniștit prin bălți sau noroi odată ce joaca a început. Ajunși acasă, scoateți vesta și aruncați-o în masă de spălat, iar problema blănii plină de apă, noroi, praf sau alte impurități a dispărut.

Nu doar hainele pentru câini oferă diferite avantaje, ci și alte accesorii vestimentare, cum ar fi niște cizme cu talpă antiderapantă. Iarna, câinele nu va mai simți frigul la nivelul pernuțelor, iar acesta va putea păși pe zăpadă sau gheață fără riscul unei răceli sau al unei accidentări. Nu uitați că sarea presărată de autorități pe drumurile publice este periculoasă pentru câini nu doar când aceștia o mănâncă ci și când aceștia pășesc pe ea.

Expunerea prelungită a lăbuțelor la această sare poate provoca durere, sensibilitate și chiar poate leza pernuțele animalului. Un set de încălțări de iarnă pentru câini va proteja lăbuțele patrupedului și în alte situații mai extreme, cum ar fi pe parcursul unor drumeții pe teren accidentat.

Cele mai bune veste pentru câini

Vestă ploaie Ruffwear, Aira™
 

Vestă ploaie Ruffwear, Aira™Vesta de ploaie Ruffwear, Aira™ este o alegere excelentă pe vreme ploioasă care, din păcate, aduce cu sine cu mulțime de noroi. Acționează precum o umbrelă sau o pelerină până la glezne, oferind protecție maximă împotriva ploilor.

Vesta Ruffwear, Aira™ este impermeabilă și oprește rafalele de vânt. Astfel, aventura alături de prietenul dumneavoastră patruped va continua și odată cu venirea ploii și a vântului. Această vestă acoperă tot corpul câinelui, protejând umerii, șoldurile, coapsele și pieptul câinelui. Vesta dispune de un guler supradimensionat pentru a adăuga un plus de protecție împotriva noroiului împroșcat.

Cu un design special creat pentru a lăsa pielea să respire, vesta Aira dispune de o căptușeală de plasă aerată. Poate fi purtată pentru zilele mai calde, dar și pe deasupra și în zilele reci, peste o altă hăinuță din material izolant.

Decupajele pentru picioare mențin haina pe corpul câinelui, chiar și în zilele mai agitate. În același timp, vesta Ruffwear, Aira™ este ușor de pus și dat jos datorită cataramelor autoblocante, situate pe ambele părți ale vestei.

Vesta Ruffwear, Aira™ dispune de un inel pentru lesă pe spatele hăinuței. Pe margini, vesta posedă linii reflectorizante pentru plimbările pe timp de noapte. Aira™ este o vestă excelentă pentru aventuri pe teren accidentat, noroi pe timp de ploaie sau vânt puternic, alături de prietenul dumneavoastră patruped!

Vesta Julius K8 IDC, Neoprene
 

Vesta Julius K8 IDC, NeopreneMaterialul fin și elastic din care este fabricată vesta Vesta Julius K8 IDC, Neoprene se va mula perfect pe silueta câinelui dumneavoastră, oferind căldura necesară corpului acestuia în zilele reci. Mii de bule de aer încorporate în acest neopren asigură o izolare termină excelentă, menținând corpul câinelui la temperatura sa naturală.

Această vestă deține elemente fosforescente și reflectorizante, cu scopul de a vă capta atenția asupra câinelui chiar și pe parcursul plimbărilor de seară sau al celor nocturne. Vesta Julius K8 IDC, Neoprene este foarte confortabilă și ușor de purtat pentru orice câine, indiferent de talia acestuia. Este disponibilă în diferite mărimi, B1 (Baby1), B2 (Baby2), M, L și XL.

Este o soluție excelentă atât pentru vremea rece cât și pentru precipitațiile aferente acesteia. Menține corpul câinelui cald în aceste condiții extreme, iar neoprenul este recunoscut pentru rezistența și elasticitate materialului. Vă punem la dispoziție și un filmuleț demonstrativ din care veți putea înțelege mai în detaliu beneficiile oferite de vesta Julius K8 IDC, Neoprene:

Vestă răcire Ruffwear, Swamp Cooler
 

Vestă răcire Ruffwear, Swamp CoolerHai să ne imaginăm de această dată o zi fierbinte de vară. Câinele dumneavoastră s-ar juca toată ziua, dar nu mai este la fel de entuziast, gâfâie la jumătatea plimbării și caută un colț de umbră precum o gură de apă în deșert.

După cum am spus în rândurile anterioare, câinii nu pot transpira pentru a-și răci corpul. Ce-i drept, transpiră puțin la nivelul lăbuțelor, dar gâfâitul este principala lor metodă de a-și răci corpul. Ruffwear a proiectat vesta de răcire Swamp Cooler pentru ca toți câinii să-și poată continua să plimbarea într-o zi aridă fără a se supraîncălzi.

Nu numai calitatea ne-a îndemnat să situăm această vestă pentru răcire în topul nostru al celor mai bune veste pentru câini, ci și experiența pozitivă exprimată de alți cumpărători în urma recenziilor oferite. Atunci când termometrul atinge cifre alarmante, vesta Swamp Cooler va avea grijă ca temperatura corpului câinelui dumneavoastră să-și păstreze parametrii optimi.

Cum funcționează vesta Ruffwear, Swamp Cooler? Pur și simplu înmuiați vesta în apă, scoateți-o și îmbrăcați câinele. Procesul de răcire prin evaporare va îndepărta căldura și astfel câinele se va bucura de senzația răcoroasă oferită de transpirație.

Vesta pentru câini Ruffwear, Swamp Cooler este fabricată în trei straturi cu funcții distincte. Primul strat, cel exterior, blochează razele soarelui, lasă pielea să respire și aerul să circule către straturile interioare. Al doilea strat, cel de mijloc, este un strat absorbant cu rolul de a reține apa după ce înmuiați vesta. Al treilea strat, cel ce ia contact cu pielea câinelui, este foarte fin la atingere și conduce apa din stratul de mijloc către corpul patrupedului.

Pentru a oferi confortul termic bine-meritat al câinelui dumneavoastră, vesta pentru câini Ruffwear, Swamp Cooler este o alegere excelentă pentru plimbările ușoare în zilele toride de vară, dar și pentru orele lungi de joacă intensă!

Vestă iarnă Prime Winter, Trixie
 

Vestă iarnă Prime Winter, TrixieVesta de iarnă Prime Winter produsă de Trixie este o alegere bună pentru sezonul rece. Această vestă oferă câinelui tău o protecție suplimentară și căldură atunci când frigul își intră în rol.

Vesta este impermeabilă, oprește vântul și beneficiază de un guler de protecție. Materialul exterior este un poliester rezistent și ușor de curățat, iar, pe interior, vesta este căptușită cu un material moale.

Vesta poate fi ajustată în jurul gâtului și pe spatele câinelui. Pe partea superioară, vesta are două deschideri cu fermoar prin care puteți atașa o zgardă sau un ham. De asemenea, vesta Prime Winter beneficiază de elemente reflectorizante pentru timp de noapte.

Vestă iarnă Puppia, Orson, S
 

Încheiem topul nostru cu cea mai chic vestă pentru câini și anume Puppia, Orson. Designul deja consacrat pentru gecile de iarnă pe care noi pe purtăm an de an se pretează de minune și în zona de „fashion canin”.

Vesta Puppia, Orson este 100% impermeabilă, iar gluga elegantă are grijă ca prietenul tău patruped să nu-și ude capul și să nu simtă frigul la nivelul acestuia. Vesta este disponibilă în tonuri de albastru și roșu, contrastante cu albul zăpezii ce predomină cromatic zilele reci de iarnă.

Atenția la detalii este unul din principalele calități ale acestei piese vestimentare pentru câini. Fermoarul, gluga detașabilă, buzunarele și căptușeala din lână pur și simplu ne-au fermecat.

Însă caracteristica unică a vestei de iarnă Puppia Orso este hamul reglabil, integrat, de calitate superioară, pe care puteți prinde orice tip de lesă. Este foarte ușor de îmbrăcat și dezbrăcat, oferind căldură și confort câinelui dumneavoastră pe parcursul iernii, într-o notă de eleganță incontestabilă!

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top