Lumina de veghe este un ajutor eficient pentru somnul cățelușului?

Doi pui adorabili de Labrador dormind împreună

Când aduci un cățel acasă, este firesc să vrei să îi oferi cel mai confortabil aranjament de viață posibil. De fapt, ar trebui. Această dorință de a crea confort va extinde, în mod evident, aranjamentul de dormit al noului tău prieten. Aceasta ar putea include o lumină de veghe – dar este necesar?

De ce ar putea lua cineva în considerare o lumină de veghe pentru cățeluș?

Cățelușii, in special cei care sunt recent scoși din cuibul lor – pot suferi de anxietate de separare când ajung pentru prima dată în casa ta. Logic vorbind, este complet de înțeles.  La urma urmei, noul tău amic va fi nevoit să treacă printr-o schimbare de viață destul de dramatică până când va ajunge în pragul casei tale. Aceste neliniști tind să se manifeste mai ales în timpul nopții, când urletele, lătratul și scheunatul acestora ar putea fi interpretate ca fiind dorul de mama și frații săi.

Poți simți că este frustrant să te ocupi de acest lucru și aceasta îi poate face pe novicii proprietari să își cântărească decizia de a aduce un cățeluș într-un nou cămin. Cu toate acestea, oamenii respectivi ar trebui să se consoleze la gândul că acest sentiment de anxietate se va disipa în timp. Pentru a ajunge în punctul în care încetează, trebuie să depui efort, deoarece de tine depinde să creezi un mediu în care câinele tău se simte confortabil cu tine si tot ceea ce ii oferi.

Ajută lumina de veghe un cățeluș să fie confortabil cu mediul din jurul său?

Utilizarea unei lumini de veghe nu este o soluție universală. Ca atare, utilizarea unei astfel de lumini este o problemă de încercare și eroare, mai ales că nu există o specificitate a rasei de care să ții cont pentru a lua o decizie adecvată. Pentru unii pui, mica strălucire din cameră va fi reconfortantă, în timp ce alți pui o vor considera o pacoste al cărei unic țel este să-i țină treji noaptea.

Dar un cățeluș nu are nevoie să vadă noaptea?

Pentru unii proprietari de animale de companie, asigurarea unei lumini de veghe în spațiul în care doarme puiul lor nu este legată doar de oferirea unui potențial confort. Trebuie să-i și ajutăm să vadă, în cazul în care decid să se trezească  în miez de noapte. La urma urmei, ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca puiul tău să dea din greșeală peste ceva rău sau posibil  dăunător corpului său mic, nu?

Este un sentiment bun, dacă nu chiar unul dulce. Vestea bună în cazul ăsta este că nu este nevoie de o lumină de putere mare pentru a-i oferi acest ajutor. Câinii au o vedere nocturnă superioară față de noi atunci când vine vorba de lumina de putere foarte mică, așa ca șansele ca aceștia sa intre în probleme sunt infime.

Aceasta se datorează modului în care sunt concepuți ochii lor. Partea din spate a ochiului unui câine conține o structură specială care permite o mai bună reflectare a luminii către retină. Această reflecție îmbunătățită face posibilă utilizarea unor cantități de lumină pentru a ilumina locul prin care merg.

Acest truc nu funcționează când spațiul în care se află un cățel este negru. Dacă nu este lumină, cățelul tău va vedea lucrurile exact cum le vedem noi, ceea ce înseamnă că nu este atât de grozav. Dar acest lucru nu susține neapărat nevoia de lumină de veghe ca accesoriu ce trebuie cumpărat.

Un câine poate memora așezarea terenului, spre exemplu, suficient de repede astfel încât să știe unde sunt și unde nu sunt lucrurile. Din această cauză, se pare că și câinele tău se poate descurca în întuneric destul de ușor. Acestea fiind spuse, este imperativ să te asiguri să îți menții casa aranjată într-o ordine consecventă astfel încât cățelul să înțeleagă planul acesteia.

Mergi mai departe și încearcă – este singurul mod de a afla!

Dacă te simți obligat să oferi noului tău cățeluș o lumină de veghe, te rog să o faci. Este singurul mod în care vei afla dacă ar primi o astfel de îmbunătățire în viața lui și te va anunța prin diferite vaiete, lătraturi și urlete, dacă preferă întunericul. Desigur, dacă preferi să nu strici lucrurile și renunți la orice încercare în ceea ce privește de lumina de veghe, este perfect în regulă.

Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top