Dinți albi și puternici pentru câinele tău! Cele mai bune 4 paste de dinți pentru câini

Amintiți-vă, dinții unui câine ar trebui să dureze o viață întreagă, iar acesta nu are puterea sau capacitatea de a-și proteja dinții așa cum faceți.

Dinții câinelui tău ar trebui să reziste și o vor face doar dacă le oferi igienă și îngrijire! Unul dintre cele mai eficiente moduri de a face față acestei necesități este utilizarea în mod constant a pastei de dinți special concepută pentru câini, la fiecare spălare.

Dar oare ce pastă de dinți funcționează cel mai bine?

Recenzii rapide: cele mai bune 4 paste de dinți pentru câini

Importanța igienei orale pentru câini

Igiena orală a câinelui tău poate nu beneficiază de atenția necesară precum aspectul blănii sau sănătatea unghiilor, dar este foarte important ca dinții acestuia să fie mereu sănătoși și strălucitori.

Pentru noi, oamenii, un zâmbet poate spune multe despre igiena generală a unei persoane. Acest aspect se aplică de minune și în cazul câinilor.

Spre deosebire de gura noastră, în gura unui câine pH-ul este mult mai alcalin. Din acest motiv, câinii sunt mai predispuși la formare plăcii bacteriene, ca un produs secundar al alimentelor mestecate și al resturilor de mâncare rămase intre dinții acestora. Precum în cazul danturii umane, depunerile bacteriene pot crea infecții în cavitatea bucală. Odată formată, organismul canin va încerca să elimine placa bacteriană biologic. Poate, la prima vedere, acest lucru sună bine, însă este doar începutul problemelor.

Când gura unui câine se confruntă cu placa bacteriană și dinți murdari, apar inflamația și deteriorarea țesuturilor. Acesta este primul pas către un set de afecțiuni dentare printre care și cea mai de temut, paradontoza. Afecțiunile pot manifesta prin pierderea dinților și respirație urât mirositoare.

În unele cazuri, afecțiunile se pot solda cu infecții în sânge sau ale organelor interne.

Deși consecințele acestor probleme survenite în urma igienei orale precare sunt dramatice, aceste afecțiuni pot fi foarte ușor de prevenit. Investiți puțin timp și efort în igiena dentară a câinelui. Un sfat excelent este introducerea periajului dentar în rutina zilnică a patrupedului.

Puteți folosi pasta voastră de dinți pentru câine?

Știm că este tentant să folosiți o pastă de dinți destinată consumului uman pentru dantura nu atât de strălucitoare a câinelui. La urma urmei, pasta voastră oferă dinților voștri aspectul dorit, nu-i așa? Iar asta vă doriți și pentru câine.

Ei bine, evitați folosirea unei paste dedicate consumului uman cu orice preț! Majoritatea pastelor noastre de dinți conțin fluor, substanța ce poate intoxica un câine. Dacă veterinarul vă va prescrie tratament cu fluor împotriva paradontozei deja formată, acest lucru va face mai mult rău câinelui față de procesul de curățare a dinților. Așadar este bine să nu vă aduceți prietenul în această situație.

Puteți face acasă pastă de dinți pentru câini?

Dacă dispuneți de prea mult timp liber și puneți mâna la treabă, răspunsul este da.

Aici puteți găsi câteva rețete, unele incluzând câteva ingrediente aparte. Combinarea acestor elemente nu pare interesantă pentru uz oral, însă gura unui câine are necesități diferite.

Ce să urmăriți atunci când alegeți o pastă de dinți pentru câini

Dacă nu sunteți complet încrezător în fabricarea propriei paste de dinți pentru câini, lăsați-o producerea sa în grija profesioniștilor. Un tub de pastă de calitate pentru câini este creat pentru a reduce formarea plăcii pe dinții câinelui. Acest lucru este important de remarcat, având în vedere că s-ar putea să existe zile în care nu-i puteți oferi câinelui un perieri dentare.

Când începeți să căutați pasta de dinți pentru câini, primul lucru pe care îl puteți observa este că există o abundență de arome pe piață.

Unele dintre aceste arome sunt plăcute și pentru noi, precum vanilia și menta. Alte arome nu le-am considera niciodată potrivite unei paste de dinți. Aici putem enumera fructele de mare, carnea de vită sau de pasăre.

Dacă vedeți niște mostre disponibile, poate lua câteva pentru a identifica preferințele câinelui. Este posibil să aveți deja o idee despre ce i-ar plăcea în funcție de dieta sa, dar probabil nu doriți să îi oferiți o pastă de dinți cu același gust precum cel al cinei.

De asemenea, este important să reținem că termenul de „pastă de dinți pentru câini” înseamnă neapărat un „tub” precum cel de pastă de pește sau pateu de gâscă. Când ne referim igiena orală a câinelui nostru, putem aduce in discuție, geluri, lichide pentru clătiri sau spray-uri.

Există, de asemenea, diferite metode pe care pasta de dinți le implementează pentru readuce strălucirea dinților amicului tău. Unele paste de dinți pentru câini se folosesc de proprietățile alcoolului etilic rafinat – un ingredient care îi face pe unii stăpâni ușor sceptici. Alte paste de dinți pentru câini conțin enzime antibacteriene, care tind să fie mai blânde.

În mod ideal, veți dori să utilizați o pastă de dinți care să reducă la minimum cantitatea de spumă din timpul procesului de periere. Prea multă spumă va crea o senzație neplăcută în cavitatea bucală a câinelui. Dacă nu este obișnuit cu perierea dentară, spuma ar putea fi principala barieră între dorința câinelui și perierea dinților săi de către stăpân.

Cum să periați dinții câinelui dumneavoastră

Dacă periați dinții câinelui pentru prima dată, aveți în vedere că acest proces prea ușor. Câinele va opune rezistență și veți fi nevoit să îi introduceți o jucărie în gură pentru ca acesta să-și expună dantura.

Pentru a-l obișnui cu procesul, trebuie să-i masezi ușor buzele cu degetul o dată sau de ori pe zi, timp de 30 până la 60 de secunde. După câteva săptămâni, treceți la dinți și gingii. Odată ce câinele se obișnuiește cu aceste senzații, îi puteți oferi acestuia aroma pastei de dinți, special creată pentru câini.

În sfârșit, acum curăța dinții câinelui prin mișcări scurte și rotative. Periați eficient, concentrându-vă pe o anumită zonă a danturii. Deși este ideal să oferiți periaj dentar zilnic câinelui dumneavoastră, o puteți face și de două-trei ori pe săptămână.

Recomandările noastre: cele mai bune 4 paste de dinți pentru câini

Gel dentar TropiClean Fresh Breath
 

Gel dentar TropiClean Fresh BreathEste de prisos să mai menționăm că sănătatea dinților și igiena dentară se mențin utilizând un produs specific va oferi câinelui o dantură puternică și strălucitoare. Gelul dentar TropiClean Fresh Breath este recomandarea noastră nr. 1 pentru cea mai bună pastă de dinți pentru câini.

Așa cum am menționat pe parcursul articolului, o pastă de dinți pentru câini nu trebuie să se rezume la un tub cu un conținut vâscos. Acest gel dentar se aplică prin, iar procesul de aplicare al acestuia este mai aproape de cel al unui spray, gelul ajungând în cavitatea bucală a câinelui printr-un mic jet.

Există câteva avantaje în utilizarea acestui spray în locul unei paste ce solicită perierea dinților câinelui. În primul rând, veți economisi timp în cadrul unei sesiuni de îngrijire obligatorie – nu este nevoie decât de câteva picături în gura câinelui pentru a-i proteja dinții acestuia de formarea și dezvoltare plăcii bacteriene.

În plus, puteți spune împreună „adio” respirației urât mirositoare. Datorită formulei sale inovative, gelul dentar TropiClean Fresh Breath va lasă în urma sa o respirație proaspătă („fresh breath”).

De asemenea, câinele tău va beneficia de un disconfort minim față de cel creat de un periaj dentar strașnic. Există anumiți câini care pur și simplu nu ar putea suporta periajul dentar din cauza temperamentului impulsiv. Acest lucru nu înseamnă cei mai nevricoși câini nu au nevoie de igienă orală și sănătate dentară. Gelul dentar TropiClean Fresh Breath este soluția optimă pentru cele mai neastâmpărate exemplare.

Dacă nu vei urma instrucțiunile unui periaj corect, perierea dinților câinelui tău va deveni o activitate neplăcută și pentru tine, evitând-o cu orice preț. Această aplicare rapidă și ușoară a gelului este o acțiune simplă, ce nu va crea disconfort nici ție, nici prietenului tău patruped.

Gelul dentar TropiClean Fresh Breath folosește ingrediente naturale precum extractul de frunze de ceai verde, evitând substanțele chimice abrazive. Indiferent dacă folosiți o pastă sau un spray, o substanță abrazivă sau un gel enzimatic, principalul scop este să-i asiguri câinelui o dantură sănătoasă și strălucitoare.

În acest videoclip veți viziona un excelent review al gelului dentar TropiClean Fresh Breath, realizat de o expertă în domeniu din Statele Unite ale Americii:

Dinții sănătoși și igiena orală vor influența benefic starea de sănătate generală a câinelui tău în diferite moduri greu de închipuit! 

Nu uitați! Dinții unui câine ar trebui să reziste o viață întreagă, iar acesta nu are puterea sau capacitatea de a-și proteja dinții de unul singur. Fii alături de câinele tău!

Set Flamingo, pastă+periuță
 

Set Flamingo, pastă+periuțăAcest set pentru igienă orală oferit de Flamingo conține o periuță cu două capete, unul mai lat, pentru dinți mai mici (în funcție de talia câinelui) și pentru dinți mai mari. 

Pasta de dinți Flamingo oferă câinelui o respirație proaspătă, reducând nivelul de placă bacteriană. Întărește dinții, prelungind viața acestora.

Pasta de dinți pentru câini Flamingo poate fi înghițită neprovocând niciun fel de disconfort câinelui datorită compoziției non-toxice!

 • zaharina de sodiu 0,05%
 • laurilsulfat de sodiu 0,6%
 • dioxid de titan 0,3%
 • benzoat de sodiu 0,2%
 • d-sorbitol 70%
 • dioxid de siliciu 19%
 • hidroxiapatită de calciu 5%
 • apă 3,32%
 • carboximetilceluloză 1%
 • geraniol 0,5%
 • pirofosfat tetrasodic 0,02%
 • glucoxidază 0,01%

Set Trixie, pastă+periuță+degetare dentare
 

Set Trixie, pastă+periuță+degetare dentareTrixie oferă un set complet pentru igiena și sănătatea orală a câinelui tău. 

Setul de igienă dentară Trixie conține pasta de dinți Minty (mentolată), o periuță de dinți cu cap dublu, un degetar dentar cu perie și un degetar de pentru masaj gingival.

Periuță de dinți cu cap dublu: peria mare este ideală pentru dinții frontali, în timp ce mânerul lung permite folosirea capului periei mai mici pentru a peria molarii.

Degetar dentar cu periuță: ideal pentru câinii și puii sensibili la periaj. Permite periajul blând al zonelor sensibile din cavitatea bucală a câinelui.

Degetar dentar pentru masaj: stimulează circulația sângelui la nivelul cavității bucale a câinelui și previne retragerea gingiilor.

Pasta de dinți enzimatică: cu extract de mentă pentru o respirație proaspătă, pasta de dinți ajută la prevenirea acumulării de tartru pe dinți, îmbunătățind igiena dentară.

 • sorbitol
 • dioxid de siliciu
 • poliglicozide de alchil
 • gumă de celuloză
 • mentă
 • pirofosfat de tetrasodiu
 • enzime

Set K.O Plak, VitalVeto, pastă+periuță+degetar dentar
 

Set K.O Plak, VialVeto, pastă+periuță+degetar dentarSetul pentru igienă orală K.O Plak, VitalVeto beneficiază de tehnologia 3 în 1 dezvoltată de inginerii companiei VitalVeto.

Setul conține:

Periuță de dinți cu cap dublu, de două dimensiuni diferite. Setul este potrivit atât pentru câinii mici, cât și pentru cei mari și facilitează accesul în toate zonele cavității bucale a câinelui.

Pastă de dinți cu arome de biscuiți pentru câini ce ajută la eliminarea plăcii bacteriene de pe dinții datorită tetra-pirofosfatului de sodiu din compoziție.

Degetar dentar din silicon pentru întărirea gingiilor.

Pentru a reduce nivelul plăcii bacterie până la dispariția acesteia, utilizați pasta de dinți K.O Plak de minimum 3 ori pe săptămână. Obișnuiți-vă câinele cu gustul pastei de dinți și oferiți-i acestuia câte o recompensă după fiecare periere.

 • sorbitol
 • dioxid de siliciu
 • apă
 • laurilsulfat de sodiu
 • aromă de biscuiți pentru câini
 • dioxid de carbon
 • benzonat de sodiu
 • zaharină din sodiu
 • tetra-pirofosfat de sodiu
 • enzime
Facebook
WhatsApp
Twitter
Pinterest
Print

Alte articole care te-ar putea interesa:

Scroll to Top